Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
Draga Jano, kakva s ti iskustva sa porodiljskim bolovanjem uzevsi u obzir novi zakon da ce drzava isplacivati porodiljama direktno na racun?
Janaa,kako si prosla sa uplatama za porodoljisko?
Cao svima, od marta meseca sam na bolovanju. Za 10 dana idem na porodiljsko,ni dinar nisam dobila,ne znam dal je tolika procedura ili sta u pitanju? Danas sam nosila doznake i rekli bice pa kad vise??? Pomozite sta da radim?
To izgleda sve zavisi i od grada. Ja sam ovog meseca dobila bolovanje za april. Za maj očekujem tamo do 10. avgusta, mada ko zna, možda se i oduži. Sve se nadam da porodiljsko neće toliko kasniti, ako je stvarno taj zakon stupio na snagu... Stašno!
Ja sam na bolovanju od 30.3. i jos nisam dobila ni dinar ni za trudnicko kao ni za porodiljsko a pritom sam se i porodila pre 20 dana...Svi su papiri predati davnih dana a sta se desava dalje ne znam ni koga da pitam ni sta da radim... Sve u svemu katastrofa od drzave, ne znam sta misle od cega da se zivi!
idi na sajt rfzo provera statusa bolovanja,ukucaj maticni broj firme i videces da li su i kada predati papiri za bolovanje..
Znaci da firma nije predala papire. Citam cesto komentare kako kasne uplate. Ja sam u svojoj firmi i zaposlena i trudnica, za trudnicko bi uplate bile za oko 2-3 nedelje od predaje dokumentacije, a dokumentaciju sam ja predavala jer nas je samo dvoje zaposlenih. Juri poslodavca, tu je zastoj i nedaj da te lazu. A ako si pokretna idi u filijalu kojoj pripadas pa proveri.
Koliko je potrebno da budem prijavljena da bih mogla da ostvarim pravo na punu platu u toku trudnickog bolovanja i da posle imam i punu platu u toku porodiljskog? Trudna sam, a tek sam prijavljena tri meseca?
Hvala unapred
3 meseca za trudnicko i 12 za prodiljsko...
Dali neko zna koliko kasni uplata porodiljskog u bg.,firma je predala sve papire u martu a ja jos ni jednu platu nisam dobila....!?Hvala unapred....
Drage buduce majke,ne ocekujem nikakav odgovor vec samo da iznesem svoju muku pa mi mozda bude lakse.Juce sam popila zadnju vitaminsku tableticu i od danas nema vise a trebalo bi kao da nastavim da ih pijem.Doktor mi naredio analizu krvi i bris koji se placa u nasoj opstini a nemam ni za to...eto,smejem se od muke.Da pozajmim,sramota me je jer imam vec i dosta dugova i tako....Na bolovanju sam od 17.03,sve doznake odnela,cak do porodiljskog.Termin mi je 05.08 i kako cu sve da pripremim zaista ne znam...mozda jedino da oduzim sa porodjajem.Da li mi je sad lakse?Nije!Mozemo da se i zalimo i da budemo besne na ceo sistem kada niko nista ne preduzima a hoce natalitet.Sramota!
Koliko obično kasni uplata 35% u odnosu na onih 65 %? Ja sam tek danas primila trudnice bolovanje za mart, ali samo 65%. Takođe mi nije jasno da li cu na uplatu za april morati da čekam još, mesec dana od martovski uplate ili mogu očekivati i ranije s obzirom da su papiri predati krajem maja.
Pozdrav svima,
imam par pitanja i hvala unapred na odgovorima. Moja osnovuca plate je minimalac, ali bonus za radni ucinak mi je jos toliki i poslodavac na ukupan iznos placa diprinise znaci oko 50000. Mene zanima ako odem na trudnicko hoce li mi uplacuvati minimalac ili pun iznos i koji ce od ta dva isplacivati na porodiljskom? hvala na odgovorima
Drage moje ja polako ulazim sad u termin da se porodim,a od trudnickog bolovanja sam primila samo jednu uplatu i to za februar u maju ,bilo je kako sam i rekla,odem u RFZO kazu kasne sa papirima iz firme,odem u firmu oni kazu da su to u RFZO nesto smuljali i da su papiri predati na vreme,i tako u krug...
proveri na sajtu rfzo provera statusa bolovanja..ukucaj maticni br firme i videces kada su i da li su papiri predati..
Nemoguce ...ladno ce smanjiti novcanu naknadu trudnicama ...ne mogu da verujem zar si tu nasao da petljas prste
Na trudnickom sam od 15decembra prva uplata je legla 7aprila i od tada nista a vreme je da se porodim...Haos u ovoj drzavi...cula sam da ce nas dragi Vucko da nam uzme pola plate e pa dabogda kupovao lekove svojoj deci od istih
Da li znate da li se nesto menjalo sa isplatom trudnickog do 30 dana. Ja sam otvorila trudnicko 6. aprila i ovog meseca mi je legla plata 6. i 21. maja kao i ostalima ali umanjena. Kada sam pozvala racunovodstvo da pitam zasto je tako, rekli su mi da je to 65 posto a da cu 35 posto dobiti kasnije. Sada sam zbunjena jer znam da do 30 dana isplacuje firma 100 posto odjednom, tako sam i ja primila 2014. godine u prvoj trudnoci, zasto bi sada primila samo 65 posto?
Sto se mog iskustva tice,prvu platu sam primila 100% ,ali sam recimo danas primila samo 4000dinara. Iznos moje mesecne zarade varira izmedju 31000 i 34000. Sta se desava i ko sta muti meni nije jasno.
Drage mame, na sajtu RFZO-a imate mogucnost da pratite da li je firma predala dokumentaciju, kada je to uradila i kada je novac uplacen vasoj firmi. Od avgusta prosle godine sam bila na trudnickom bolovanju a prvi novac sam dobila 1. februara, a dva dana kasnije mi je krenulo regularno porodiiljsko za koje je dokumentacija predata pre nekih nedelju dana. Dakle do isplate porodiljskog ima da se nacekam... Sto se tice visine uplata koje sam do sada imala ni jedna nije ista, a razlika u primanju je i po 4000 dinara. Ko muti, ko uzima, ko daje u ovoj zemlji je tesko da se sazna. Ono sto pouzdano znam jeste da poslodavac mora da izmiri doprinose za sve zaposlene za odredjeni mesec kako bi uopste mogao da preda dokumentaciju za nas koje smo na bolovanju. E to je glavni razlog dugog kasnjenja u podnosenju dokumentacije i isplati novca firmama.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »