Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2921
Ostavite komentar
Mame sta mislite, da li je moguce da pogrese pol na ekspertnom UZ, u Visegradskoj konkretno, u 23.nedelji? I pre toga isto na 4d u 20.nedelji? rekli su mi dva puta da je decak, a ja tri noci za redom sanjam da radjam devojcicu :-) :-) :-) inace sam oduvek imala osecaj da je decak..
a jooj, a ja vec kupila neke plave stvarcice :-) znaci dok ne izadje, nista :-)
To se meni desilo. Rekli su mi u 16oj nedelji da je devojčica, a ja sam sanjala dečaka skoro svako veče i u 22oj nedelji mi kažu da je dečak sigurno i to idem kod dr koji važi za najboljeg kod nas :-)
Cao svima,u 24. nedelji sam osecam se super,bez mucnina ali ponekad u toku dana osecam da mi stomak postane kao kamen pa se nakon nekoliko sekundi opusti,inace imam 17 godina,mlada sam previse znam,ali sam isto i srecna sto cu imati malu bebu,decaka,previse se plasim porodjaja a pogotovo carskog reza.Moze li neka od vas da mi obijasni sta mi se desava sa stomakom kada postane tvrd? Unapred vam hvala :)
Bila sam danas kod ginekologa na UZ,rekao je da su te kontrakcije normalne ako ne traju duze od minut. Beba je karlicno,izgleda da ce morati carskim rezom sem ako se nekim cudom ne okrece kako treba,a molim boga da se to desi. Hvala ti na savetu Bojana :)
To su kontrakcije. Mogu biti prave ili lažne. Pročitaj malo o tome na netu i obavezno kaži ginekologu za tu pojavu. Nije to ništa strašno, mnoge žene ih imaju, možda treba da izbegavaš da se saginješ, podižeš teret veći od 2-3kg i štedi sebe kad su kućni poslovi u pitanju. Kontrakcije mogu da se pojave i ako imaš manjak magnezijuma, pa uzmi u apoteci, ali onaj bez zaslađivača, jer su oni štetni. Klasičan pokazatelj nedostatka Mg su grčevi u nogama, pa ako ih imaš, obrati pažnju.
Srečno i nemoj ničega da se plašiš. Mi imamo medicinsku pomoć za svaki problem i nismo prepuštene sudbini kao što su žene nekad bile. Odluči da budeš hrabra taj jedan dan kad porođaj krene i nemoj više da razmišljaš o tome. Ja sam imala stresan prvi porođaj i opet imam rizičnu trudnoću, ali se ne plašim, jer na kraju sve bude dobro, lekari i odrade svoj posao, a ružno se brzo zaboravi :)
Cao zanimame da li neka od vas pije folnu kiselinu i mamavitu?:)
Cao mame...:-* Ja sam 24nedelja i pre par nedelja sam osecala jake udarce bebe,zadnjih par dana ih jedva osecam :-( Ponekad ih i ceo dan ne osetim..Mnogo sam uplašena i zanima me dal imam razloga da brinem ?
To je normalno, beba se pomera samo što se nekad ne oseti, bez brige...
Pozdrav svima, htjela sam da vas pitam jesam li zakasnila za ekspertni ultrazvuk ako sam usla u 24. nedelju( posto sam citala da se radi od 22-24 nedelje) Da ne zna neka trudnica? hvala unaprijed 😊
do 26te nedelje se radi ekspertski. nije kasno
Drage mame, ima li neko problem sa otezanim disanjem nakon jela?
drage mame smucilo mi se vise da citam koja se koliko ugojila.Zar vam je to najvaznije?
Vazno je jer moze da dodje do rizika od preeklampsije ako se neko preterano ugoji, ako se radi carski rez onda je teze zasiti...laksi je porodjaj kada se zena ugoji u granicama predlozenog.... itd.... A i neke zene se jednostavno teze nose sa promenom tela, posebno u prvoj trudnoci :)
Ja sam se ugojila 9kg već u 24 nedelji i bas me briga!!! Smrsacu kad se porodim!!! Eto...
samo o tome se ovde pise...kao da je koga briga ko se koliko ugojio..katastrofa
Molim vas za pomoć, moj doktor je na godišnjem odmoru, a kod drugog teško da ću uspeti da zakažem. Poslednjih nekoliko dana primetila sam čestu pojavu sekreta, bezbojnog, vodenastog, bez mirisa. Celodnevno curkanje po malo, kao da se na svakih sat vremena pomalo upiškim.. Da li se nekoj od vas to dešavalo??
Isto se desava i meni. Kaze dr da je sve to normalno, samo ako su brisevi cisti. Ja sam imala trip da mi curi plodova voda medjutim danas na ekspertnom dr kaze da imam normalnu kolicinu.
Sve ok, ginekolog kaže normalno :)
Meni se isto dogodilo pre nekih mesec dana. Nakon hitnog pregleda ispostavilo se da je sve ok. Svakako, predlažem ti da odeš na kontrolu (ako ne možeš državno idi privatno). Verovatno nije ništa, ali će ti biti lakše kada na uz vidiš da je beba dobro (makar je meni bilo).
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »