Komentari za tekst "Vaša 25. nedelja trudnoće"

Komentara
2349
Ostavite komentar
Draga ja sam isto u 25. Nedelji i ugojila sam se 9 kg, to jeste dosta ali ja se tesim jer sam se u prvoj trudnoći ugojila ukupno 45 kg i sve skinula za godinu dana dok sam bila na porodiljskom!! Bitno je da si ti ok da si zdrava i ti i beba a kile će otići. U svakom slučaju ni ja ne jedem posle 6 a sa slatkišima se družim dva puta nedeljno...malo samo pripaziš i bide ok!!! I ja imam isto strah da ću ostati meckica ali volja je tu najbitnija
i ja sam 25 nedelja i vec sam se ugojila 8 kg ( sto je dosta, s obzirom da se najvise dobija na kilazi 7,8 i 9 mjesec).. vec 10 dana sam prestala jesti poslije 6 sati.. predlazem i tebi to da uradis... kazu da prevelika debljina moze ugroziti porodjaj i bebu, pa je bolje na vrijeme to sprijeciti ;)
Molim vas za pomoć, moj doktor je na godišnjem odmoru, a kod drugog teško da ću uspeti da zakažem. Poslednjih nekoliko dana primetila sam čestu pojavu sekreta, bezbojnog, vodenastog, bez mirisa. Celodnevno curkanje po malo, kao da se na svakih sat vremena pomalo upiškim.. Da li se nekoj od vas to dešavalo??
Meni je doktorka preporucila Kansen vaginalete 3 kom svaki mesec. Bio mi je pozitivan bris na kandidu sto je normalno u trudnoci ali ne steti bebi. Tad sam imala svrab a kasnije mi se pojavio taj vodenasti sekret. Sad je sve ok.
meni se to u prvoj trudnoci konstantno desavalo pa cak cele kvasne gacice bi bile da sam morala ulozak da koristim, cak bi pomislila da mi je puko vodenjak. Mada to je sve normalno cistis se i mora nesto da curka. Samo opusteno
drage trudnice imam jedno pitanje za vas koje ste na trudnickom, ja sam na bolovanju od 19.2.2016. od tada mi je samo taj prvi mesec uplacen sto poslodavac daje i nista vise a sada je jun mesec ne znam kome da se obratim gazda kaze da su u startu rekli da ce kasniti ja to sve znam ali opet ne bi trebalo toliko da kasne, uskoro ulazim u sedmi mesec treba da se pripremamo za dolazak bebe zivimo kao podstanari i znate vec sve, pa me zanima kakva su vasa iskustva sa ovim stvarno je sramota!!
Platu poslodavac mora da isplacuje svakog meseca redovno. A njemu opstina (socijalno) refundira posle najduze 30 dana od prve isplate. Naravno kada on njima dostavi sve neophodne papire za tu trudnicu. To je definitivno tako. Znaci problem je kod poslodavca.
Nije istina da mora sve zavisi od firme do firme, velike firme logično da će da ti puste platu pa da čekaju jer imaju čime da obezbede a male šta njih briga neće da se mlate da čekaju, pa onda puštaju tek kad legne... Kod mene nije taj slučaj leže redovno jer je velika kompanija u pitanju i imaju veliki br trudnica tako da već sve znaju, što bi rekli upoznati su.
Ja sam na bolovanju od 17.2. I jos uvek nisam primila nista. U kontaktu sam sa racunovodjom koja mi je predala papire odavno opstini a oni to prosledjuju zavodu. Upravo je tu razlog kasnjenja-oni iz opstine jos uvek nisu predali jer su u guzvi pa su rekli uskoro ce predati! Sramota!
Anice,
Takodje sam na bolovanju od februara ali moj poslodavac uplacuje redovno. Molim te otidji u socijalnu sluzbu u tvom gradu i informisi se o ovolikom kasnjenju, cula sam da su kasnjenja max dva meseca, mislim da to sto tvoj poslodavac radi je protivpravno...
Pozdrav
Poslodavac je u obavezi da isplati i tvoju zaradu sa ostalim zapolenima...pa on refundira novac od drzave.
Moze li mi neka od vas reci kako da ublazim bolove tj. grceve u nogama? hvalaaaa
Treba da pijes magnezijum, odatle grcevi, nedostaje ti taj vitamin. Obrati paznju, manjak Mg utice I na pojavu kontrakcija, sve zavisi koliko si u deficitu. Imam ovaj problem, pa zato pisem. Pazi kad kupujes Mg gledaj da bude bez zasladjivaca. Oni su veoma stetni, posebno u trudnoci.
Ispod kreveta-duseka za spavanje stavi sapune/neki ih stavljaju u orman/provereno deluje protiv grceva u nogama. Pojavljivali su mi se grcevi i u prvoj i sad u drugoj trudnoci i to dok spavam,vise nemam tih tegoba! Zvuci smesno ali vredi da pokusas!
Uhhh i ja ih imam i to po 3-4x u toku noci..
Jogurt,mleko-ujutru jedno,uvece drugo..tu je i kilaza u pitanju-kao kod mene... ;) A kada imas grceve,prste na nogama "istezi' ka tebi a ne suprotno.. PoZz
Magnezijum pred spavanje, kapsule 375mg :)
Pozdrav svima. Ja sam 24+3 nedelja trudnoce. Od kako sam usla u 6-i mesec kicma me boli, ne mogu puno ni da sedim ni da lezim. Desna noga pocela malo da se koci. Da li jos neka trudnica ima slicnih problema i kako se bori sa njima? :*
Imam istih problema, ne mogu da ležim, ne mogu da sedim, jedino da stojim ili da šetam. Jedva se namestim noću da spavam, treba mi vremena dok nadjem pozu.
Doktor mi je rekao da sam 25+5 i 26+1 nedelja. Sta to znaci? 😄❤
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »