Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Valjda znate pre koliko ste rodile svoju decu? Aplikacija broji nedelje i mesece od dana kada je beba rodjena..Ovo su saveti za bebe koje su napunile 5 meseci.
Ovo je pun 5. mesec. Usla je beba u 6.!
znaci ja sam rodila 9.5 i moja beba sada 9.5 puni 4 mj a ulazi u 5ti glupost sada ce napuniti 5 ulazi u 6ti
Netacno! Ovo je za bebe sa puna cetiri mjeseca, a koje su usle u peti. Lijepo pise prva sedmica u petom mjesecu.
Ovaj post je za bebu kojanima punih 5 meseci, a ne koja je usla u peti mesec..pogresno ste Vi procitali :) sve pre ovoga bilo je za bebe koje su usle u peti, a imaju puna 4.
Mi imamo 5m i 4dana, 8kg i 70cm...tamanimo kasice i slatke i slane, posto smo na formuli pedijatar nam je dao zeleno svetlo i za kravicu po neki put. A sto se tice rolanja po krevetu tu smo hit...jedva se presvucemo-bezimo 😊 za sedenje nam je receno posto su kukici super da ne sputavamo,koliko bebac moze i hoce....
Beba u tom uzrastu sme da ima samo jedan ne mlecan obrok...ujutru mleko tj nakon budjenja pa rucak kasa i sve do kraja mleko. Tek sa 8 meseci sme 2 ne mlecna obroka i sa 10 i 11 meseci tri ne mlecna...nakon godinu dana mogu uzina i dezerti. vasoj bebi jos uvek treba mleko
ali ako je pedijatar rekao da moze,zasto mislite da ste vi u pravu u vezi kravljeg mleka?o.O
Nemojte davati bebi kravlje mleko do prve godine. U kakvom god obliku ono ne dozvoljava gvozdju da se veze, opterećuje bubrege i svasta jos! Ukucajte na netu "Zasto ne kravlje mleko" i procitajte...Mnogo je razloga zasto ne, a verujem da Vi Vasem detetu zelite samo najbolje..
moja beba je danas napunila puna cetiri meseca.Inace mi je prva beba. Treba mi savet. Kada je okrenem na stomak, on podigne glavicu, mada posle nekog vremena pocne da se buni. Kakva su vasa iskustva i sta ciniti? :-)
Pa nista pusti bebu da izdrži koliko može ne razumijem sta je tu problem?
Moja beba je isto napunila 4 mjeseca i slicna je situacija...sve bude ok par minuta i onda joj dosadi i buni se.Cini mi se da uopste ne voli biti na stomaku, cak ni jednom nije htjela da zaspi kad je stavim na stomak iako je jako umorna, dok sam cula od drugih mama, da njihove bebe to bas vole..ali zato je luuuda doslovno za sjedenjem, ja je samo vracam a ona ustaje :) ja se ne opterecujem mnogo, s obzirom da je pedijatar rekao da se super razvija, hvala Bogu :)
Moja bebica ima 8kg i 73cm, danas napunila 5m. Vec od 4tog meseca se vrti, nije vise samo na stomak, nego rola po krevetu. I kada je na stomaku. Izdize se. Kao polozaj za puzenje. I unazad ide. Vec par dana drzi stopala. Sada ih vuce ka usnama. Vuce se da sedi. Kada ga stavljam u kolica. Uhvati se i podigne u sedeci polozaj. Do sada samo uvece dobija pirincanu zitaricu u mleko. I jeo pecenu jabuku. Na AD je mleku. Ali ga ne drzi dugo mleko sitim. Jedva 3h. Na muke ga zanimam da dodje do 4h. Jer pije 210ml. Novalak AR. Jer je alergican na kravlje mleko.
A sto ne probate da promenite mleko?
Moja baba ima 5 mjeseci I 3 dana. Duga je oko 75 cm, a teska 8 600 g. Polako uvodimo cvrstu hranu. Probala je pirincane pahuljice, sargarepu, tikvicu, krompir I od voca jabuku. Iz sjedalice se sama uzdize u sjedeci polozaj I okrece se s ledja na bok, ali nije pocela sa trbuha na ledja I obrnuto. Takodje ponekad ima obicaj da se izvija unazad. Drage mame, voljela bih da kazete vase misljenje, ima li razloga za brigu?
moja baba 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
sve slicno i kod nas 😁 kazu da se to izvijanje unazad desava kad krenu zubici....a mi imamo i sve ostale simptome, pa, eto....😁
Isli smo na kontrolu kukova... Po uz kukova kazu da moze da sedi(mada i bebac sam trazi da sedi) ali pedijatar ne preporucuje pre 6 meseca da se stavlja da sedi. Sta vi mislite?
Nama je fizijatar rekao da smo vec trebali da ga stavljamo po malo da sedi i u kolica na 45 stepeni nagib.
Moj dječak je neki dan napunio pet mjeseci, a vec nekoliko dana sjedi. Ne konstantno, ali stavim ga koji put u krilo. Sam je počeo da se naginje prema naprijed, tražio da sjedne i iskreno ja ga nisam sputavala u tome. Djeca sama osjete kada im je vrijeme za odredjene radnje; mislim da ih ne treba sputavati. Ako se bebi tu i tamo sjedi, neka sjedi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »