Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
624
Ostavite komentar
Kad pre??? ju ju ju...sta sve ovde necu da procitam...
Sve isto kao moja Tasa:-)
Evo citam dole komentare kravlje mlijeko da ili ne? I moram da prokomentarisem. Dojila sam bebu 4 mjeseca s mukom popola i od tad je na Ad- slusam svog pedijatra(bar 90÷) , jer cemu da idem na savjetovaliste ako se necu drzati savjeta svog ljekara. Dalje pitam ja babu zena 80godina kako je u ono vrijeme islo dojenje, kaze ona ko je im'o dojio, ko nije davao drugoj dojilji da podoji bebu. a ako nema dojilje u blizini pravilo se neka smjesa od brasna i biljaka nekih i mljelo na vodenici i pravio se prah od tog i mjesao sa vodom. Pitam ja a kravlje, kaze ona ne kravlje ne valja se za malu bebu(ona ne zna sto, al eto ne valja se ). Eto zene moje toliko o pricama nasih baba. Pozdrav......
Bravo za baku, vecina treba da joj zavidi na znanju, skoditi rodjenom detetu svesno, e to mi nikada nece biti jasno..brainless...
Da li neka mama zna u kom mesecu se sme bebi dati mango?unapred hvala
Ne mango nije 12+ i s obzirom da je ovo pitanje staro eto posluzice nekome ko ima slicne nedoumice. Što se mog iskustva tiče i onoga što znam o mangu a to je da Mango ne spada u voće koje se prska i koje je zagađeno pesticidima, pa samim tim je manja opasnost od unakrsne reakcije... dalje, sam sadržaj voća neće izazvati nikakvu reakciju, jer ne sadrži alergente, ali ukoliko se desi da niste dobro oljuštili mango, može doći do reakcije unutar usne duplje deteta ili oko usta, pa čak i oko guze tokom izbacivanja stolice. Znam takodje dosta nutricionista koji dozvoljavaju mango i sa 6m dok drugi savetuju 8m. Nema potrebe cekati 12m. Kad bananu dajete sa 6m ne vidim zasto cekati sa mangom do godine... samo pazljivo izdvojite mesnati sadrzaj manga i uzivajte!! 👌🏼😊
Mi smo ga uveli uz zeleno svetlo naseg pedijatra (naravno) sa 7m
Slobodno mozes da das bebi u ovom periodu 😉
Mango je 12+
moja mala pije bas dosta vode,sigurno po pola litre na 24h. I stalno menjamo pelene jer se napune bukvalno za 2 sata cak i nocu. I lepo rucka☺Ima li jos ko cija bebica obozava vodu? Pored vode pije mleko i jogurt.to je sve sto pijemo
Moj decak je ista prica. Sad cak nece ni da zaspi sa cuclom nego samo uz flasicu vode. Brinem se da li je moguce da pretera sa vodom? Da li znate nesto o tome? Naravno upiski se obavezno tokom noci i to nam je bio problem takodje...tu su nam malo pomogle pelene za broj vece pa sad i izgura poneku noc u suvom. Pozdrav!
Izuzetno glup teks.Nista pametno i korisno nisam saznala iz njega.
Nije mi jasno zasto pisete negativne konentare tamo gde se napominje da beba stoji uz pomoc negog?!! Svaka beba je razlicita, neka pre pocne da (stoji, sedi i puzi) , a neka kasnije. Zasto decu stavljate u kalup, mora kako doktori kazu, a ne radite kako vi i beba zelite???!!
Ana kako mi cije bebe stoje samostalno od sedmog meseca? i drze se za ogradicu od krevetca i setaju uz nju?
da je non stop spustam i branim joj da ustane?
nemojte govoriti u globalu,moja npr sedi od petog samostalno,puzi takodje od petog. na noge je pocela da se ispravlja sa sest ipo , stajala na nogicama sa sedam i setala uz ogradicu. sad ima osam i seta kad je drzim ispod ruku i uz namestaj. Kicma savrsena , kukovi takodje.
Nismo ni mi svi isti pa tako ni bebe.
zato sto nije zdravo za bebu. to je preveliko opterecenje za kicmu i kukove. prvo mora da puzi i ojaca pa onda da stoji.
Mi smo danas napunili 8 m. Sedi samostalno nekih 80% kad mu pruzhim prstice sam se podizhe i bash woli da stoji na nogicama,srecan je i samo skakuce ali narawno ne forsiram ga.Ne puzi,ali zna neku put da powuche nogice ka napred.Ima 4 zubica,sisa i jede powrce,woce i pr.kashicu.Bash je zhiwahan,po celi dan smo napolju.Ponek se budi nocu,ali to je zbog zubica.
Moja beba jos nema zubice. I nadam se da ce uskoro jer vise ne mozemo da izdrzimo nespavanje.. sedi samostalno ali ne puzi i nikada nije volela da lezi na stomak i da je ucim da puzi. Ne stoji samostalno ali pokusava da ustane kada joj dam ruke... sve u svemu vrlo je zivahna i nemirna za jednu devojcicu..
Ne znam samo zašto ovde minusi?! Zavidnost ili?! Sramota!
Moja beba ima 8 meseci,ume samostalno da sedi al ne i da stoji i mi ga ne forsiramo da stoji,stojace kada bude bio spreman,ovi sto stavljaju bebu u dubak sa 5-6 meseci su mi malo nejasni,kao prvo to je previse rano a dubak i nije koristan,beba se samo nogama odgurava a ne uspostavlja ravnotezu,a ravnoteza je najvaznija da bi dete prohodalo. Dete kad je u dubku se ni ne trudi da uspostavi ravnotezu.
Mislim da malo preterujete, fizijatar u Sokobanjskoj kaze da stajanje ne treba jos da podsticemo i da sajtovi malo nestrucno daju savete po tom pitanju. Tako da vase savet da je podsticemo da stoji necemo uvaziti kao ni prethodne koje sa kojim zurite po minimum dve nedelje i sa kojima stvarate konfuziju mladim roditeljima
Beba treba da ustane kada je spremna,ona to najbolje zna,ne odlucujemo mi ni lekari.Tasa je ustala sa sedam i po sama,u dubak je nisam stavljala,ne svidja joj se.Puzi i sedi od 6, stalno je na podu i tu se bas uvezbala sama,nista nisam forsirala.Od pre 15-ak dana pravi korake ako je drzim za ruke i pokusava da se krece uz namestaj.Tako da je sve individualno,beba zna najbolje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »