Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Imam strasne mucnine ujutru i preko dana,uvece sam ok. Ovo mi je drugo dete... Imam bebicu od 7 meseci... Drugo leto,a ja opet trudna😀
Pozdrav mame da podijelim svoje iskustvo. Imala sam spontani prije 4 mjeseca i sad sam trudna opet 9 sedmica. Prosli put sam isla na mamografiju ne znajuci da sam trudna, blajhala sam kosu, i sve to sad krivim sebe sto bebe uopce nije bilo. Nije narasla a to sam saznala tek u 9. sedmici prosli put. Molim vas ako vec zelite bebu i ne cuvate se, nemojte nikakve lijekove i zracenja koristiti. Nekad se treba cuvati i dok beba nastaje a ne samo kad znamo da smo trudne. Naucite na mojoj greski 😃 Ovaj put se nadam da je sve ok. Na ultrazvuk idem za dvije sedmice i nadam se da cu ovaj put vidjeti bebu na ekranu. 😄
Zdravo mame,

Ja sam usla u 9.nedelju. Jednu noc sam imala dijareju, mucnine ujutru nemam ali me preko dana muci zeludac, to mi bas smeta. Ne mogu da jedem po nekoliko sati i samo odjednom budem bas gladna. I desava mi se da mi se usta bas suse. Danas sam popila najmanje 2l vode ali dzaba. I cesto me uhvati nenormalna vrucina da imam osjecaj da cu se onesvijestiti. Da li se i vama to desava?
Zbog pritiska (i vremena) a i zbog organizma, svakodnevno treba da se unosi 2-3l vode u organizam. Nemoj cekati da ozednis, nego pij :) Mozda ne unosis dovoljno pa ti se suse usta.
Drage buduce mame
Pozdrav svima, ja sam 9 +4 bila sam na pregledu i dr je rekla da je sve u redu, nemam nekih tegoba. Osim sto me u poslednje vrijeme bole ledja skroz nisko, da li neko ima istih problema? Inace na poslu sjedim po 10 sati , ustanem jedino da jedem i do wc-a pa sumljam da je od sjedenja. Na pregled trebam ponovo 24.

Cao Jelena, i mene boli dno kicme, kod trticne kosti a zaboravila dam da pitam dr. Najgore mi je kad ustajem iz kreveta...tako da te razumem. Ako saznas nesto o tome javi :)
Pozdrav svima, imam jedno pitanje za vas.. usla sam u devetu nedelju i osecam se potpuno normalno.. imam blage mucnine, bolove u grudima, povecan apetit.. sada su pocele blage vrtoglavice..ali u sustini to je to.. kada sam bila 6+4 isla sam kod doktorke i rekla je da je sve u redu, srce, velicina ploda ali da ponovim betu, sto sam istog dana i uradila i bila je oko 42000. To je super.. medjutim juce sam uradila ponovo, dakle posle 11 dana i beta je bila 80325.. jako sam se uplasila.. trebalo bi barem da je preko sto hiljada.. da li je to normalno? Hvala unapred..
cao svim... 8+3 sam,nisam imala dan mucnine,apetit mi je vise nego odlican. Bojim se da cu se ugojiti mnogo vise od dozvoljenog :D Bebu cekamo 8 godina,i konacno smo docekali. Pre dva dana sam se prehladila,kijam,kasljem,grlo boli. Takodje me brine bol u dnu stomaka kada sednem,i kada trebam da idem u vc. Mozda je zbog zatvora koji me muci,ili je nesto drugo u pitanju :( Kontrola sad 10tog. Koristim utrogestan200 4x1,i progesteron depo na 5 dan.
uzmi jedi zitarice,suve sljive i smokve.supice svaki ili bar svaki drugi dan.ja sam prvih nedelja imala problema sa zatvorom ali cim sam malo promenila ishranu prislo je.nemoj da pijes nikakve lekove,nije to bas dobro,ima koji lekar ce ih prepisati,ali ako mozes prirodom to da resis puno je bolje.
hmm trebala bi da izbjegavas tablete jer nisu bas dobre za bebz, da se vise odmaras i da pokusas kakav caj na biljnoj bazi da pijes ukoliko imas zatvore .. i meni takodjer isto boli kad idem na wc na malu nuzdu ali prodje cim legnem. STO VISE TEKUCINE
Cao ivana pretpostavljam da je zbog zatvora nemoji nista da brines. Mozes recimo uvece da stavis 2 sljive u vodi i sutra dan da prazan zeludac da ih pojedes.
Cao trudnice,meni je cetvrta trudnoca ali kao da je prva😯muka,muka,muka po ceo dan sto nije bio slucaj sa predhodnim!Pocela mi je i kiselina ali za nju imam lek a to je mleko,pa eto ako nekome pomogne,super!
Probaj Antimetil tablete za mucninu. Na bazi djumbira su. Nadam se da ce ti pomoci :)
Pozdrav, prva mi je trudnoca, u 9. sam nedjelji. Imala sam simptome u vidu osjetljivih bradavica, nesnosan umor, gadjenje vecine hrane.. Prije par dana su ti simptomi neatali, odnosno smanjili se mnogo. Bojim se da nesto nije u redu sa bebom.
Hvala vam zene, malo ste me utjesile, a i imam simptome, nisu nestali. Napuhnuta sam kao balon. ☺ Imam tek za 3 nedhelje kontrolu..
Draga uzivaj sad kad su te prosle sve te muke,nemoj da se brines to su sve normalne reakcije tela,i bolje je kad se super osecas 😊
Sve je to super, ja sam isto u 9. t, prva trudnoca, od prvog dana niti jedan simptom nemam,svi nalazi i pregledi su mi super.Uzivaj!
Cao mame. I ja sam imala mali problem, sa svetlo braon sekretom, koji je trajao jedan dan. Isla sam kod svoje doktorke, i rekla mi je da nije nista strasno i nemam hematom, za koji mi je na pocetku trudnoce rekla da imam. Nemam mucnine, eventualno smanjen apetit ujutru, jedini problem koji imam je sto me uzasno bole grudi, pa vas pitam za neki savet povodom toga?
Cao trudnice 😊
Meni se desilo prosle nedelje braonkast sekret samo na vesu i to je bilo to. Ali posto sam se ja uplasila otisla sam na pregled kod dezurnog lekara, doktorka me je pogledala vaginalnom sondom i rekla da je sve ok srce kuca. ali meni se opet juce pojavilo malo i vise nije. da li je neka imala taj problem? Sad sam u 9+5 nedelji.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »