Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2497
Ostavite komentar
to nije tacno, samo da ti kazem, utrogestan jace deluje ako se pije, a normalno je da kada se stavlja iscuri ili se ne rastopi dobro, zato ginekolog treba da prema vasem stanju da vam kaze da li da pijete ili ne
Nisam ga koristila dva dana i nije bilo nista na ulosku belo.
Verovatno je to od kugluce u kojoj se nalazi tecnost.
Koristicu ga vaginalno.
Hvala obema! ❤
Posle treceg mijeseca se utrogestan koristi samo vaginalno,nemojte da pijete,koristim ga i ja vaginalno i sasvim je normalno da vam se visak pojavi na ulosku. Trebate najmanje sat vremena nakon sto stavite utrogestan da mirujete.
a da li imas belo pranje?
da li koristis vaginalete ?
provjeri sa ginekologom da li je to iscjedak koji obicno prati trudnocu .
ako jeste,nista strasno ali obavezno uradi briseve.
ja bih ,recimo ,par dana pila utrogestan da vidim da li je u pitanju iscjedak .
Cao drugari!
Vec duze vreme se probudim tokom noci i zateknem sebe kako lezim na ledjima,odmah se okrenem na stranu ali kad se probudim opet ja na ledjima i sve tako dva-tri puta. Sta da radim u vezi sa tim?
Od kako sam ustala pre pola sata boli me stomak,ali u gornjem delu mozda je zeludac ne znam vise ali boli me na svakih 2-3min i to ka da me neko ustine i onda se bol spusta do pupka i sa strane. Osecam i malu mucninu. 27 sam nedelja.
Ima te li neki savet? :)
Hvala unapred!
Cao drage mame,

Molim vas pomagajte. Ja sam 27 nedelja i uopste ne znam kako se osete kontrakcije. Par puta sam imala bolove u donjem delu stomaka, na svakih 2, 3 minuta i to jaka probadanja i oblije me neka vrucina i znoj. Posle tih bolova imam dijareju ili da oprostite mi se vrsi velika nuzda. Da li neko ima iskustva sa ovakvom situacijom? Hvala unapred i pozdrav buduce mame.
Ja sam imala iste simptome, kao da cu da dobijem mecu. Nisam silazila sa solje a to mi se desava kad treba da dobijem. Bolovi su bili na par minuta po dva sata, pa prestane pa posle opet tako. Zavrsila sam u bolnici jer sam placuci otisla kod dr i uz je bio dobar, grlic dobar, nisam imala krvarenja nikakva, plodova voda dobra, ctg dobar bez kontrakcija i onda su posumnjali na urinarnu infekciju ili da mi bris nije dobar. Uradim sve to i nista nemam. Na kraju je bilo da da mi smeta stajanje i dugo setanje a dan pre toga sam prespartala ceo grad i stajala par sati. Ako su ti nalazi dobri onda se malo pricuvaj i miruj. Ali meni nije jasno sto sam ceo dan bila na solji. Da je do hrane, povracala bih.
Drage trudnice i mame, u 27. nedelji sam, a dr. kaze da sam po ultrazvuku 29. nedelja. Beba je naprednija... Da li neka ima slicno iskustvo? Da li ste rodile pre trmina? Hvala unapred! Pozdrav!
I ja sam 27 nedelja i 5 dana tj 28 punih skoro, i termin mi je 6 jul, i kazu da je beba napredna i da je to normalno ona uzima koliko njoj treba ne brini nista
I mene to zanima..Isti slucaj :-*
Drage trudnice, bila sam sad na pregledu. Duzina grlica mi je 1, 5 cm i jako je razmeksan. Ima li neko slicno iskustvo? Kako ste se ponasale? Inace, jos radim, ali u proseku 4h i nista tesko.
Imam problem stavim ulozak sa gazom nocu i sad sam jutros ustala i vidim na jednoj strani mi ulozak mokar i sve preslo na donji deo. A nocu mi se jako poskilo al nisam ustajala jel moguce da sam nesvesno piskila da je beba pritiskala?
Drage trudnice, imam jedan problem i treba mi savet. Bolujem od epilepsije 3 godine vec, pijem samo dva ipo leka dnevno al jednu vrstu. Tegretol. Ujutru jedna tableta uvece jedna ipo. Zadnji napad imala sam pre dve godine. Ginekolog me šalje na neki ekspertni uz u novi sad i kod genetičara. Imam svega 18 godina molim vas ako znate sta bi moglo da se desi i kakav je to ekspertni uz molim vas recite mi. Ili ako imate neki savet bilo sta. Molim vas jako sam uplasena. Hvala
U 11 tjednu trudnoce sam imala napad,doktori su mislili da je epilepticni napad al sreca nije bio,isla s na mnoge pregleda da vide jel sve oke sa bebom i sreca bebi nije nista bilo i ni jedan mi pregled nije skodio..slobodno idi na sve preglede sto te salju..
nije nista strasno,idi slobodno.
Sve mi idemo na ekspertni ultrazvuk. Nemoj da se brines to je obican ultrazvuk koji duze traje jer ginekolog detaljno gleda sve mere bebe. Uzivaj u trudnoci posle ecpertnog kad saznas da je sve uredu krece 2 trimestar koji je i najlepsi deo trudnoce!
pozz trudnice! evo i mene u 27tt ..nosim djevjcicu koja je dosta aktivna, svega sam dobila 3kg do sad u trudnoci,svi mi se cude da nemam nista trbuha i da se nisam nista udebljala,a receno mi je jos prije trudnoce da mi je maternica odostraga,pa dal bi to moglo imati veze za tako malenu trudnicku lopticu:).. i reci te dal vas je vas ging.slao na test dauno sindroma? mene se nije slalo...dal ima koja da nije isla kao ni ja? hvala!!!
Ja nisam radila te testove, zato sto je doktorica u 12 nedjelji uradila dvs potrebna mjerenja i rekla je da nema potrebe. Znaci nisam radila ni double ni triple. Da je doktor mislio da treba da radis, rekao bi ti.
Drage mame imam uzasan bol u dnu ledja i proteze se kroz lijevu nogu i ukoci me jakonse tesko krecem ..
nisam neka razmazena al od ovog nemogu da se krecem da li se i vama mozda desava
znate li sta je uzrok
ili kako rijesiti
na kontroli kod doktora beba je dobro i naprednija 2 sedmice ostalo je ok
ali tad nisam pitala za ovo nije me.bolilo :)
Trudnicka joga je spas za takve tegobe...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »