Komentari za tekst "Vaša 39. nedelja trudnoće"

Komentara
3021
Ostavite komentar
smes, provereno!
Cao mame, da vam se javim, ja sam danas usla u 39-tu nedelju. u toku dana osetim blag bol kao menstrualni ali dosta blazi, i to se havi dva tri puta u toku dana i brzo prodje. bebac nije mnogo krupam , ali ima vremena da piraste. dobro jr, stalno mrda a js uzivam u njegovim pokretima.ugojila sam se 18 kg do sada, ali sam dosta i otecena i ne vidi mi se puno. recite mi da li je to mnogo s obzirom ba otoke i da li cu imati problem da skinem tu kilazu?
i kod mene je vec mesec dana, i isto tako ujutru splasnu. dok nisam oticala dodavala sam normalno 2,3 kg, a sada u ovom mesecu kada sam otekla dodala sam 6 kg. videcemo ali vodu koja se nakuplja mora da izbacimo. ja sigurno imam 2,3 litra da izbacim.
Tatjana ja sam u plusu vec 20kg. Isto imam problem sa otokom u nogama vec mesec dana. Konstantan otok ne spada uopste, samo ujutru bude manji. Videcu tek kako ce kilogrami da spadaju posle, posto sam u 39.oj.
Pozdrav svim trudnicama :)
Danas sam usla u 39. nedelju. Juce sam radila ctg i pregled. Ctg je u redu. Kad me pregledao doktor samo prokomentarisao da ovo nece skoro. Ali imam problem sa eserihijom, u urinu. Na urinokulturi se to videlo. Nikad u zivotu je nisam imala. I sad se pojavila. Doktor mi je prepisao pentraksil sedam dana da pijem. Da li je neka od vas imala ovaj problem ovako pri kraju trudnoce? Doktor kaze da moze biti opasno za bebu. Ja se nadam da cu je izleciti za sedam dana, mada sam cula da se jako tesko leci. Hvala
Pila sam i ja Josif Pancic za trudnice i decu. Ok je. Jooooj jedva cekam vise da ga/je zagrlim 😊😊
Hvala na odgovoru Vesna :) i ja imam osecaj da ce sve biti u redu. Uzela sam i neki caj na preporuku pa se nadam da cu do kraja sledece nedelje uspeti da je se oslobodim.
Nista ne brini i ja sam dobila i izlecila pentraksilom 2 ujutro 2 uvece dve kutije. I nije to nista strasno nemoj da se plasis. Vole oni da dizu frku.
da li je neka od vas imala kandidu u 39oj?pre 3 dana sam 12 dana koristila poliginaks, i opet mi se pojavila, a za 11 dana mi je termin😞 ne znam koliko je bezbedno opet koristiti vagitorije, tako blizu termina?
drage mame, usla sam u 39.nedelju danas,a juce sam bila kod doktorke,kaze da je sa bebom sve uredu,ali na ultra zvuku sam 36 nedelja,pa sam zbog toga veoma zabrinuta. Beba je teska 2.800 grama,i mislim da je to malo za ovu nedelju :(
draga sanja ja sad tek citam tvoj komentar i zanima me jesi li se potodila,a verovatno jesi,da li je bilo sve uredu na porodjaju sa bebom i kako ti je bebica?koliko je bila teska na rodjenju?imam isti slucaj kao ti.ja sam sada 39 nedelja a po uz 37 beba ima 3kg i doktor mi rekao da je sitna beba.ja se malo uplasila.druga mi je trudnoca prva beba mi je imala 2850g na rodjenju i sve je bilo uredu ziva i zdrava devojcica.verovatno radjam sitniju decu..ali me doktor uplasio svojom reakcijom.molim te da mi odgovoris...
Pre 4 dana sam usla u 39. nedelju. Vec mesec dana u nazad imam prejake bolove u karlici pri okretanju tokom noci i ustajanju za wc :/ Doktori mi kazu da je normalno da boli jer se sirim, ali meni je taj bol sve osim normalan. Na netu sam nasla da je to mozda disunkcija simfize . Pa me interesuje da li neka od vas ima slican problem, ili je imala i kakav je porodjaj pod tim okolnostima? :/ Inace jedva cekam da se porodim i upoznam svog sina^^ prva mi je teudnoca, nemam strah, osim ovog problema za koji se plasim da mi ne stvori komplikacije na porodjaju. Molim vas za odgovor.
Imam i ja iste bolove, i nemoj citati nista na internetu samo sebi jos gore uradis, ja sam davno odustala od internet dijagnoza, ako su dokotori rekli onda je tako, naravno i oni mogu da pogrijese ali nisi jedina koju boli, ni ja se n mogu okretati normalno niti ustati iz kreveta, beba se spustila, stomak nisko, teska beba, sve je to znak da porod brzo dolazi. Ne brini i sretno ti...
Ja sam danas usla u 39 nedelju.. Ne plasim se, jer nemam cega...Sve to zena prodje pre ili kasnije...Jedva cekam da se porodim i da bude lakse i meni i bebi... :)
Meni je termin 4.6..Budna sam jer osjecam vec sat vremena, uz povremene pauzice, jaku bol u lijevoj strani krsta ka na prijed i zavrsava se u dnu stomaka takodje na lijevoj strani.Maloprije sam osjetila i pritisak na debelo crijevo, otisla i "ispraznila" se.Evo mi je mm napravio caj pa da vidim hoce li se sta desavati u narednih sat vremena.Druga mi je trudnoca, a veze nemam sta bi ovo moglo biti.Beba se ne pomjera, osim sto se stomak u vrijeme kontrakcije strasno stvrdne i zgrci, pogotovu lijeva strana.
Meni je termin 5.6...sutra idem na kontrolu,pa cemo videti sta kaze doktor :-) Ja jos uvek nemam strah,razmisljam pozitivno i jedva cekam da sve bude gotovo :-)
Da li ima neka trudnica termin 4.6? Prva mi je trudnoca i imam mali strah. :/
Termin 3.6 takodjer imam mali strah
Izdrzimo jos malo 😄
Meni je termin 4.6..Budna sam jer osjecam vec sat vremena, uz povremene pauzice, jaku bol u lijevoj strani krsta ka na prijed i zavrsava se u dnu stomaka takodje na lijevoj strani.Maloprije sam osjetila i pritisak na debelo crijevo, otisla i "ispraznila" se.Evo mi je mm napravio caj pa da vidim hoce li se sta desavati u narednih sat vremena.Druga mi je trudnoca, a veze nemam sta bi ovo moglo biti.Beba se ne pomjera, osim sto se stomak u vrijeme kontrakcije strasno stvrdne i zgrci, pogotovu lijeva strana.
Mislim da sve trudnice imaju strah, narocito ako je prva trudnoca :-)
Ja takodje imam strah :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »