Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
Pozdrav svima. Trenutno sam 35 nedelja +1 dan, druga mi je trudnoca i idalje ne znam sta se desava kada mi se stvrdne ili zategne stomak...idalje ne znam da li su kontrakcije ili je od pomeranja bebca, pa me uhvati neopisiv strah...ima li jos neka slicno iskustvo??
Da,imam i ja to povremeno.Tijelo se priprema,bez brige. Srecnoo😊
Naravno, desava se vecini. Nemoj da brines, to su Brekston Hiksove kontrakcije.
Aleksandra, to su verovatno samo lazne kontrakcije. Uvek kad ih imas gledaj da prilegnes na levi bok i odmoris, uglavno ne traju previse dugo. Naravno, ako i dalje sumnjas u to najbolje da se obratis lekaru. Meni se prosle nedelje desilo da su trajale od cetiri popdne pa sve do deset uvece. Sve vrene sam mirovala. Oko deset su prestale skroz i na srecu vise ih nije bilo. Ali sam svesna da sto se porodjaj priblizava osecacemo ih sve vise i vise.. pozdrav
Meni je termin 26.06 po poslednjoj menstruaciji, a po ultrazvuku 09.07 tezina bebca je na ultrazvuku je bila 1990gr
Meni je po ultrazvuku termin 20 juna a po poslednjoj menstruaciju 6juna..Tako da neznam koji je termin merodovniji..Da li je moguce da je beba sitna a porodim see ranije..

i meni je termin 20. jun ;-)
Pozdrav.
Nemojte se opterecivati sa pojmom "termin". Svega 10% zena se porodi u terminu. Misim da je merodavniji UZ kao i rezultati CTG-a na koji cemo zadnje dve nedelje ici skoro svaki drugi dan.
Imam veliki problem sa trnjenjem ruku,bole me cele ruke a ne samo sake,cak me taj bol i probudi,da li neka mozda ima slican problem??Inace sam u 34 ned,i da pijem magnezijum..
Meni se to desava od 5.meseca... Uzasan osecaj... Ali dr kaze da ce proci nakon porodjaja, desava se i zbog zadrzavanja vode u zglobovima ili se kod kicmenog stuba od sirenja smanjuje protok krvi... Meni je dr rekla da radim vezbe za vrat i celog tog ramenog pojasa i magnezijum direkt... Pomaze, ne bas da je proslo ali pomaze...
To je normalno u trudnoci ja sam 35 nedelja,a vec 2 meseca unazad imam taj problem. Resenje,je da ne pipas misa od kompjutera i da ne noais nista tesko ili radis nesto tesko, ali glavno je da ne pipas,misa, probaj i videces da c biti bolje (bar je meni bilo).
Poz :)
I ja takodje imam isti problem,pijem magnezijum direkt,ali ne pomaze...
Pozdrav mame.
Da li neka u ovim visokim nedeljama oseca bol u dnu stomaka?
Mene vec tri dana bolucka ali nemam nikakvih drugih simptoma koji bi ukazali da nesto nije ok.
Pre tri dana sam dosta dugo sedela na niskom, a inace mi je i stomak dosta nisko pa mislim da je od tog pritiskanja.
Doktorka mi je na godisnjem i tek 20.05. idemo na UZ pa mi se sad razni strahovi u glavu uvlace.
Bojana, nadam se da je do sada sve proslo u redu. Imala sam isti bol, koji se javio u dnu stomaka, tri dana nije prestajao, ali na pregledu je doktor rekao da je sve u redu i da ne brinem. I hvala Bogu i sad je sve kako treba a bol se nije ponovo javljao. Sve najbolje
Pozdrav svima. Prva mi je trudnoca, 35+1. Kako se blizi porodjaj (07.06.) razmisljam o epiduralu ili morfinu. Za epidural ima mnogo informacija, ali izgleda da u Srbiji ne postoji opcija za morfin (to je ono doziranje na pumpicu ili kako vec da objasnim), a ja bih volela da cujem misljenje neke nase devojke. Ima li nekog ko zivi napolju i ko ima iskustva sa morfinom? Hvala unapred i srecno svima!
Pozdrav svima! Usla sam u 35. nedelju, i vec par dana osjecam nenormalnu zeđ, konstantno. I kad popijem casu vode, ne prestaje, nemam onaj osjecaj zadovoljstva kada popijem, potpuno se isto osejcam, da sam zedna stalno a nista mi ne ubija zedj.. Da li neko ima slicno iskustvo, i zna o cemu se radi?
Pozdrav Lena.
Proveri kakav ti je secer ako to nisi radila skoro. Ako je on dobar mislim da nemas razloga za brigu jer svima nam se sad desavaju razne "cudne" stvari koje nas plase.
Zene,da li i vi imate problem sa bolom ispod grudi? mene probada uzasno sa desne strane,dr kaze da je to zuc,i da zna da boli kada jedem tesku hranu,ali mene to non stop boli,i pece,bez obzira sta jedem :-(
Pozdrav Majo. Ja imam isti problem danima, uzasno boli, peče. Ne prestaje, nekad manje nekad vise. Ne mogu ni brus da obucem, ni da taknem to mjesto rukom.. Al doktor kaze da su svi ti bolovi normalni.. Pa izdrzimo jos malo:)
Mene ponekad zaboli samo sa leve strane, kao srce ali znam da nije ono svakako vec je razlog beba koja opet nesto pritiska.
Mislim da smo sada sve preplasene zbog raznih bolova koje osecamo ali jos malo i prestaje to sve. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »