Komentari za tekst "Da li imam pravo na porodiljsko bolovanje iako nisam u stalnom radnom odnosu"

Komentara
270
Ostavite komentar
Možda socijalnu pomoć i posle dečiji dodatak. Raspitajte se u centru za soc.rad. Neka se prijavi neko od njih na zavod bar, da dete ima sutra zdravstveno.
moja cerka je trudnica i za par dana ulazi u 9.ti mesec. Doktor mora da joj otvori porodiljsko bolovanje 28 dana pre termina za porodjaj, a time ce joj faliti 4 dana do puna tri meseca radnog odnosa! Negde smo procitali da je minimum 3 meseca za refund. porod.bolovanja1 Da li ce imati pravo na refundaciju bolovanja ili ne? Hvala unapred na odgovoru.
Na trudničkom sam od 1.avgusta, s tim da sam za avgust primila platu, to je ono što poslodavac plaća, a za naredne mi je direktorka rekla da će da kasne dva do tri meseca, ,,dok se sva ta papirologija ne sredi". Beba stiže u decembru, pa me zanima, ukoliko je knjigovodja poslao sve te papire RGZO-u, kolika je šansa da mi uplate bar nešto do decembra? I kada počne isplata, da li uplate odjednom sve što kasni ili nastave pojedinačno? Hvala
i ja sam jedna od tih koja ceka da se prvi refundira poslodavcu pa tek onda meni sto znaci da sam vec 5 meseci na porodiljskom i da jos nisam dobila nijednu platu 😡a sto se tice trudnickog kasnilo mi je 3 meseca i to samo jedna ipo plata jer sam dugo radila....drzava katastrofa nista vise nemam da kazem
Mislim da ću ja biti jedna od tih koje će čekati da država prvo refundira pa da mi uplati poslodavac. Hvala na odgovoru.
Po pravilu i zakonu bi poslodavac morao da ti redovno uplati platu i kad si na trudnickom i porodiljskom, a kasnije ta sredstava poslodavcu refundira drzava. Moj poslodavac se pridrzava toga. Koliko znam od nekoliko svojih prijateljica koje su cekale da prvo poslodavcu refundiraju troskove, pre nego sto ti uplati zaradu, prodje oko 3 meseca.
Da li neko zna da li mogu da ostvarim pravo na naknadu za trudnice na neki nacin?
Situacija je ta da radim preko omladinske zadruge i ne ostvarujem pravo kod poslodavca, pa me zanima da li postoji neki drugi nacin?
Hvala..
Ja sam od 12-og Juna na porodiljskom,jos uvek dinara nisam dobila a zadnju uplatu za trudnicko bolovanje sam dobila tek sad u Septembru,meni stvarno vise nije jasno sta ti ljudi rade,pogotovo mi smeta kad pricaju kako sve isplacuju na vreme a to uopste nije tacno,nije mi jasno zasto misle da smo bas toliko glupi da ne vidimo realnost onakvom kakva jeste...Na ovakav nacin kako rade nikad nece povecati natalitet u drzavi..ocito ih bas i ne brine to da li neka majka ima samo to primanje i da od tog novca brine o detetu...
Bas su brzi,da sarkasticno kazem...a hoce da se natalitet poveca...ja se nadam da ces dobiti sve pare odjednom,tako su meni uplatili jednom za trudnicko tri plate...pa valjda ce nam poceti uplacivati dok se ne vratimo na posao :)
Ako ti je za utehu, ja sam od 15 aprila na porodiljskom :) Tek je 15. septembra stiglo neko resenje, gde pise da mora da mi poslodavac uplacuje platu kada i ostalima, pa da ce to njemu da se refundira.
Samo ne znam da li ce da mi isplate svih 5 zaostalih plata.
Da li mozda neko zna da li bonusi dobijeni u godini koja predhodi otvaranju trudnickog bolovanja iako nisu deo osnovne zarade ali su svakako zarada ulaze u prosek plate koja se isplacuje trudnicama.
Mislim da ne. Ja radim kod privatnika, prijavljena sam na 25 000, toliko su mi uplacivali na racun, a sve ostalo (prekovremene sate) sam dobijala na ruke. Samim tim mi je i trudnicko bilo oko 25 000
Vec 5 meseci sam na porodiljskom, i jos nisam nista primila. Danas mi je knjigivodja rekla da moram da cekam neko resenje da mi stigne, pa tek onda da ocekujem neku novac.
Da li ste i vi dobile to resenje?
4 meseca od pocetka porodiljskog ili 4 meseca od predaje papira? Ovo je da poludis. I jesu li ti legle sve plate ili samo jedna?
dobila sam resenje posle 4 meseca na kucnu adresu da mi se priznaje porodiljsko od gradske uprave i da poslodavac mora da pocne da mi uplacuje kad i ostalim zaposlenima pa da da drzavi na uvid da mi je uplaceno da bi drzava refundirala :)
Da li neko zna koliko se ceka na uplatu za porodiljsko? U firmi su mi rekli da su papiri predati. Ja sam na porodiljskom od 16.04.
ni ja jos nisam primila a na porodiljskom sam od 10.04
Imam pitanje za nezaposlene mame iz Nisa. Koliko vam je kasnila uplata novcane pomoci od grada?
Pozdrav za sve i hvala!
I meni je stiglo za jednokratnu pomoc ne zaposlenim trudnicama skoro dva meseca mi nisu uplatili,sad cekam da vidim mozda ce sad. Ali mi nije jasno sto se toliko ceka?
Po obracunu koji je zakonom utvrdjen,za vreme porodiljskog bi trebalo da primam oko 40000din.Medjutim resenje je stiglo na 30000din bruto(od toga primam 22.600din kada se odbiju porezi i doprinosi).Pitala sam zasto je umanjeno i rekli su mi da im je stigla naredba iz ministarstva da je iznos umanje na osnovu proseka plata ostalih zaposlenih.U mom slucaju,jedini zaposleni je moj poslodavac koji je sebe prijavio na minimalac.Mene zanima da li je ta odluka ministarstva zakonska i gde je navedena u zakonu,posto nigde ne mogu da je nadjem?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »