Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
18. 05. Punimo 5 mjeseci 8400g 💖
18.05. 5 mjeseci, takodjer :) 8500 💞💞💞
21.5. punimo 5 meseci, 8500gr :-)
70cm
A koliko je dugacka bebica?
A koliko je dugacka bebica?
15.5 punimo 5 meseci :) 7560g i 71cm (merili smo se pre neki dan) . Ocekujemo zubice svaki dan,uveli smo uvece zitarice(pirinac i spelta). A za koji dan uvodimo krompir,tikvicu u sargarepu.
Da li vase dijete place kad joj se obracaju nepoznate osobe?Moja djevojcica jeste najcesce sama sa mnom,nemamo rodbine a bas ni puno prijatelja blizu,muz i ja smo sami,nije problem da vidi i gleda ljude,samo kad joj se neko obrati pocne da place.Uskoro ce napuniti 5 mjeseci!
Moja devojcica istog uzrastaplace,kad joj se obrati nepoznata osoba. Ona je trece dete,imam sina i cerku I nisu bili takvi. Najvise mi je krivo kad komentarisu tipa ijao placljivica i tako...a dete je super raspolozeno i veselo inace 😉
Koliko samo dokonih majki koje daju minuse komentarima!
poz mamice,moja beba ima 5 meseci,strasno bali.predhodnu noc uopste nije spavao,nervozan,place,nosic od sinoc poceo da curi. nije hteo da jede ni da pije.jutros smo isli kod dokt sve u redu.Vadili nalaze,dokt kaze da je ok,nema temp,usi ga ne bole...danas isto slabo jede,uopste nmz da zaspi :-( da li su ovo simptomi rasta zubica ili je nes dr u pitanju?hvala unapred!
Mislim da ne trebas da brines, i kod nas je takva situacija. Moj bebac se nekada sjeti svako 8,9 sati da jede i to traje po 30 minuta nekada i vise. Sve je to sada do zubica i ne bi trebalo predugo trajati 😊
Drage mame, moja beba za ned.dana puni pet meseci. Od pre nedelju dana (tada je primila vakcinu, imala 6,5 kg i 64,5cm) prestala je da jede i da pije mleko. Pre toga, popije 150-160 ml mleka za obrok, a pila je na tri, tri ipo sata, jela je i zitarice i kasice, po 10-12 kasicica, a sad po dve kasicice i jedva 120 ml mleka. Mnogo balavi, stavlja u usta sve sto dohvati, ne znam da li je muce zubici. Da li je neka od vas imala takvo iskustvo? Vrlo sam zabrinuta.
moj bebac isto tako,pre je jeo od 120do 150 a sada jedwa 90 pojede.jede i pirincane kasice mada isto mnogo bali i stawlja u usta sve sto dohvati...
Moze anon?poz mame,da li je neka od vas imala iskustva sa depresijom?moja beba ima nepunih 5 meseci,a ovo ludo stanje je pocelo kada je imala 3 ipo meseca.mnogo sam nervozna,samo bih plakala,nenaspavana...po nekad pomislim da nisam dobra mama :-( nez sta da radim i koliko ce ovo da traje?
Depresiji ne moze da izleci ni knjiga, ni topla lupla, nazalost. Preporucujem Vam da se javite psihijatru, ja patim od depresije i anksioznosti, ali i pre porodjaja, znam odlicno sta je. Ako budete cekali, bice samo gore a ukoliko se javite na vreme problem ce biti pre i resen. Zelim Vam brzo regenerisanje, bice bolje ;-)
Ja licno nisam nenaspavana, bebac mi spava celu noc. Uhvati me ponekad nervoza, ali tada ostavite bebu sa muzem i izadjite vanka na kafu sa drugaricom ili sama. Citajte knjigu, igrajte igricu, nije bitno. Gledajte izloge, kupite sebi neku sitnicu. Jer niste losa majka ako i dalje vodite racuna o sebi i svom izgledu.
Dobrodosla u klub😐 Beba mi ima 6,5 meseci, a starije dete skoro 2,5 godine. Hronicno sam neispavana, spavam po par sati sa prekidima, stalno slusam kenkanje, jedno uspavam, drugo se probudi,pa u krug. Ima i dobrih dana, ali losih kao da je sve vise, ili mi se od neispavanosti tako cini. Cesto mi se place. Kad uspem da odspavam 5 sati u komadu imam optimisticniji stav, ali to je retko....
Ne brini, svaka mama prolazi kroz taj period. To je normalno, ipak pet meseci ne spavas kao covek, uglavnom si u kuci i sva briga o detetu je na tebi. Budi strpljiva, probaj da napravis bolju organizaciju i sredice je sve.














Molim pomoc. Za 7 dana ce imati 5 mj, sa 4 mj i 7 dana smo krenuli s kasicama i sve jede, makar mu ne dam cijelu kasicu. Od 125 ml kasica mu traje po 2-3 dana. Muci me kako da mu kasica postane obrok. On ima samo 4 mlijecna obroka u danu: 10h-14h-18h-22h. Prije ovoga u 14 mu dam kasicu, do sada je jeo jabuku, mrkvu, brokulu, sljivu, bundevu, pastrnjak, danas cemo ili neko voce ili rizine pahuljice. Inace ima 8 kg i 69 cm. Za svaki obrok popije oko 250 ml. Cak i kada mu dam oko 90 ml kasice on popije oko 220-230 ml mlijeka. Na mom je mlijeku ali se izdajam pa znam koliko popije. Ako izbacim ovaj mlikecnu u 14 bojim se da ce mu biti premalo mlijeka. Kako uvesti i popodne kasicu? Sto mu davati kao drugi kasasri obrok? Hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »