Komentari za tekst "Šta je dabl test: Jedan od prvih prenatalnih statističkih testova"

Komentara
187
Ostavite komentar
Ja sam zakasnila za double test. Niko mi nike nagovestio da treba da se radi za 48 sati od ultrazvuka. Da li je neka bila u takvu situaciju, i ako jeste neka mi kaze sta je sledece sto trebam da radim. Ovo mi je prva trudnoca i stvarno nisam upucena u ovu noviju medicinu. Hvala unapred ;-)
Postovani,pre par dana sam radila dabl test. Reyultati nisu dobri. Doktor je preporucio aminosintezu koju cu svakako da uradim,ali me zanima koliko imam razloga za paniku jer do aminosinteze ima jos dve nedelje...fb-hCG 123,PAPP-A 9.72,Corr.mom 3.55,,Coor.mom 2.63,CRL 68mm,,nuchal 2.00,Mom 1.16,biochem risk +NT 1;189,Double test 1:85,age risk 1:92,Trisomy 13/18 +NT < 1:10000. Imam 39 godina,hvala puno!
Molim Vas da mi neko protumaci sta nije u redu sa mojim rezultatima dabl testa: 12 nedelja trudnoce,NT 1,30 mm,fb-hcg 176 ng/ml - 4,74 Corr.MoM,Papp-a 1,3 mlU/ml- 0,46 Corr.MoM. Crl 53,2. Biohem. Risk i Nt - 1:141, double test > 1:50, Age risk 1:791. Trisomi 13/18 plus nt < 1: 10000.Hvala unapred.Imam 28 godina.
Moze pomoc evo mog dabl nalaza.Free hCG 84.67 mlU/ml 2.86 MoM.PAPP-A 1829 mlU/l at 0.63 MoM.NT 1.7 mm(CRL of 65 mm):1.02 MoM.Down's syndrome Risk 1:297 calculate as Risk at skreening date.Low Risk.The maternal age related risk for Down's is 1:381.Edwards and Patau's syndrome Risk 1:80235 Low Risk. Age Risk 1:381 T.21 Risk 1:297 T.18-13 Risk 1:80235 Low Risk 1:250 molim ako neko zna da mi protumaci i kaze da li mi je nalaz ok.Hvala
Radila sam dubl test, imam 27 godina, druga mi je trudnoca. Sa prvom je sve bilo u savrsenom redu da bi sad doktorka naplasila jer su rezultati testa sledeci
Free bhcg 4,66 MoM
PAPP-A 1,51 MoM
Combined risk 1:3171
Age risk 1:1172
Double test 1:784
Da li postoji razlog za brigu, inace mi je rekla da crmo raditi uz za dve nedelje, pa ce verovatno da me posalje na ekspretni uz i da radim triple test?
Hvala ti...
Mi juce bili kod lekara za rezultate rekao je da su odlicni slazu se skoro sa tvojim al uradi i trip za svaki slucaj nama je to savetovao nas doktor a on je jedan od najboljih provereno
Rezultati tripl testa su mi:
Tr. 21 risk: 1:8596
Age risk: 1:1536
Tr. 18 risk: 1:10000
AFP (1.44)

Moze li neko hitno da mi kaze da li su rezultati dobri ili losi, imam 19 i po godina, prva mi je trudnoca. Mnogo sam uzrujana i uplasena, a rezultate nosim kod doktorke tek u ponedeljak. :(
Bila bih vam zahvalna kada bi mi pomogli oko tumačenja piše mi Age risk 1:1219 i combined risk 1:10000 MoM 0.47 i neki drugi MoM 2.64 pa me to muči ne znam sta znaci da li je to dobro :( hvala puno
Hvala puno na odgovoru svakako, kaže doktor da je dobar nalaz :)
Ja bi rekla da su odlicni moji su bili katastrofa i amino sam radila hvala bogu zdrav decak a moji tripl testovi su bili 1:383 a drugi jos gori 1:141 tako da mislim da su vasi nalazi odlicni,to je moje iskustvo al vi ipak pitajte doktora,sve najbolje :)
Molim vas za pomoc/komentar. Dr mi je rekla da uradim prena test, jer je "sve u savrsenom redu, kako vidi na exp uz", pa dabl ne treba da se radi, u 14 sam nedelji i kaze imam vremena , posto je verovatno sve u redu. Ne bih da rizikujem ali da uradim test od 700eur samo zato sto ona kaze "za svaki slucaj"? Uradila sam dabl na svoju inicijativu drugi dr mi rekao sve je u redu, sta mislite da li raditi jos nesto? Imam dva dana da razmislim pomozite, hvala!
Hvala puno! Mada, sad sam vec uradila prenatalni test jer sam se bojala da cekam, 15 ned sam, dok dobijem rezultate bicu skoro 17ta...Govorili su mi da nema potrebe za tim, ako je sve u redu na exp uz i dabl, ali nisam mogla od straha da sedim i cekam:( Dr mi nije dala drugu opciju, posto imam 36 godina, ne znam koliko kosta amnio, bila sam u mogucnosti da uradim prena test ali mislim da je dosta skupo pa sam se dvoumila. Ne znam da li sam pogresila, sad je gotovo, cekam rezultate s nestrpljenjem...nadam se da ce biti sve ok
Ako je dabl pokazao da je sve dobro nema potrebe raditi ista vise meni je oba tripl testa bila losa i uradila sam amino i hvala bogu zdrav decak :) znam da je to skupo al ti uradi i tripl on se radi od 16 do 17 nedelje i ako to pokaze da je sve u redu nema potrebe ni za cim drugim al ako zelis biti sto posto sigurna uradi amino ako si u mogucnosti ja sam radila privatno u bg u klinici natal dolazi doktor sa fronta nalazimsu za dve nedelje cena 410 e i ako si rh negativna treba ti rogam to isto kupujes i same reci hvale za njih ne boli nista jeste neprijatno i posle tri cetiri dana mirovanja i utrogestana.Opusti se i srecno :)
I moj prvi tripl test je bio 1:383 a drugi ponovni jos gori 1:141 i prosli ponedeljak sam radila aminocintezu privatno u beogradu za deset dana cekam rezultate.Ima li mama kojima je takav test bio a da je posle bilo sve dobro inace druga mi je trudnoca a u prvoj nista nisam radila i imam cerkicu od 5 godina i ja imam 26 godina?
Pozdrav svima..ja sam u 13 sedmici i na preporuku dokrota bih da uradim NIFTY test ali sam u mogućnosti da ga uradim za 2 sedmice, dakle kada budem na kraju 15. sedmice.
Molim da mi neko odgovori da li je u 15 sedmici kasno za NIFTY test?
meni su rezultati dabla losi tj beta i pappa su 0.20 dr me uputio na geneticara kod kojeg nema slobodno do 31.03 zanima me sta radite kod geneticara i sta dalje kad obavim razgovor sa njim
Predlozi ti ili da radis tripl test,ali najesce salju na amniocintezu na koju se dosta ceka najmanje mesec dana...
kod geneticara ides na konsultacije i on na osnovu dabl testa ti predlozi sta treba da se uradi, na tebi je da pristanes ili ne pristanes... ako ne mozes da cekas toliko,idi kod privatnika uradi biopsiju cupica i rezultati za dva dana, samnom isto bio slucaj,ali sam sve zavrsila za dva dana.
moze li neko da mi kaze kakvi su mi rezultati dabl testa?
BhCG 2,8MoM
PAPP-A 1,64MoM
NT 0,81Mom
Down's sindroms 1:848
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »