Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
Zdravo buduce mame :) Ja sam danas usla u 33.nedelju i imam jedno pitanje. Da li su se nekoj od vas pojavile crvene fleke po stomaku, podsecaju na lisaj ali ne bih rekla da je to? Ne svrbi me, i imam ih nekoliko na stomaku. Nadam se da nije nista strasno.
To su strije! Nazalost i neni su se i pored mazanja eucerinovim uljem pojavile sa jedne strane vise nego sa druge uzasno je :( mazite i hidrirajre kozu sto vise bar malo da sprecite dalje kisanje
Pozdrav svim mamama i bebicama! Juce smo usli u 33 ned. a bebica nam je dosta napredna,ima 2383g veliki decak. Ja imam bolove kao menstrualne i dr je rekla da mirujem jer kad setam imam osecaj da se jos vise spusti,a vec je malo nagnjecio grlic pa da pripazim. Nadam se da ce mi porodjaj bili lak,s obzirom da je on lepo namesten.
Zdravo mame! Imam povremeno blage kontrakcije, kao menstrualni bolovi i to prodje. Ali me beba tokom celog dana gura, nekada toliko jako da imam utisak da ce da probije kozu, bukvalno moram da se istegnem da joj dam jos prostora. Za par dana mi je redovna kontrola, da li da idem ranije, toliko gura da me uplasi? Molim mame koje imaju iskustva za savet.
Bebi postaje tesno...pa pravi sebi prostora. Ako te udara toliko da postaje suvise bolno odi kod doktora... Ali mislim da je normalno. Mene moja udara na sve strane...nezgodno je kada udara u besiku...a wc nema blizu.
Nekada se toliko igra da osecam kako se misici i ligamenti istezu. Stavim ruku na to mesto i pokusam da promenim polozaj...nadjem adekvatni.
Pozdrav mame :) mi smo 32+5 i imamo 2 kg. Jos uvijek ne znamo spol jer je bebac vrlo nemiran ali imam osjecaj da je djecak. Mucnine su i dalje prisutne kao i na pocetku, dijagnosticirali su hiperemezis gravidarum, primila 4 infuzije i bila dobro 2-3 dana i opet isto. Sad bebica udara u jetru pa mama ima svrab koji ce trajati do potoda (tako kaze dr). Ako neko zna kako da ublazim ovaj svrab bila bih zahvalna. Sretno svima :)
Da li si imala prekid sa mucninama? ja sam ih imala na pocetku trudnoce i sad opet u 33 nedjelji pa mi nije jasno sta se desava
Mozes da mazes saljicevo ulje(strijet) ili bebi ulje.Ja mazem bebi ulje.
Koliko vas planira u narodnom frontu da se porodi?
I ja planiram porodjaj u frontu, zadnja nedelja jula
I ja planiram porodjaj u Frontu
ja planiram ,sto?
Pozdrav svima, u 33. nedelji sam. Pre tri nedelje mi se pojavio pojacan sekret i svrab, doktor mi je preporucio nistatin vaginalete, Prtimenila tri veceri i smirilo se, medjutim evo posle tri nedelje se navratilo a ja tek iduce nedelje imam kontrolu kod lekara. Kupila sam ponovo iste vaginalete al mi nesto frka da ih stavim ponovo posle tri nedelje. Zanima me da li imate problem slican mom i kakva su vasa iskustva?
Nistatin vaginalete ? One se jos uvek prodaju ? Meni su jos odavno rekli u svim apotekama koje sam obisla da toga nema, niti cu naci negde kao sto i nisam.
mislim da je najbolje terapiju do kraja koristiti...znaci ako je dr rekao 5dana...ili 7dana.. par dana je samo trenutno smirilo. ako nisi sigurna...otici ponovo kod dr...bolje na vreme sanirati...uskoro stize beba.
Pozdrav svim trudnicama :)
Danas smo usle u 33 nedelju. Juce bila na ultrazvuku i doktor potvrdio da je sve u redu. Mada od pre tri dana imam konstantan blag menstrualni bol u donjem delu stomaka. Rekla sam to i doktoru ali, posle pregleda je samo prokomentarisao da je sve u redu i da ne brinem. Ali ga nisam pitala zasto me to boli. I sad osecam isti bol, da li neka od vas ima slicno iskustvo i da li zna zasto se to javlja? Meni juce spao kamen sa srca kad je rekao da je sve u redu i nije mi bilo ni na kraj pameti da dodatno zapitkujem...
Zdravo, za dva dana ulazim u 32. nedelju i danas sam u dva navrata po mozda sat vremena osecala menstrualne bolove. Bas sam se bila uplasila, pregled mi je za 4 dana pa me zanima u međuvremenu, da li si došla do nekog odgovora? Pozdravce
Pozdrav. Ja sa 4 Maja usla u 8 mesec. I ja imam te bolove,kao neke blage kontrakcije,mada nema stalno.Koliko sam se raspitala kazu da je to normalno.
Jeco, meni je bol prestao onog dana kad sam ostavila post, samo kasnije tog dana. Na srecu nije se vise javljalo. Ovo sam osecala bukvalno malo iznad pubicne kosti kao kad treba da dobijem. Na srecu proslo je.
Ako tebe boli samo jedna strana to moze biti i zbog bebe koja raste pa se materica siri. Ali opet najbolje videti sa lekarom. Pozdrav :)
Ja sam danas ušla u 33. nedelju, kontrola mi je tek pred kraj meseca, dr. na godišnjem, a imam isti 'problem' kao i ti.. Leva strana me boli ponekad, a poslednja 3 dana skoro stalno, najviše kad se okrećem u krevetu i kada ustajem, hodam.. Inače dok sedim i lezim ne boli..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »