Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
Pozdrav. Jucer sam bila kod ginekologa i plod mi nije ozivio. U 6om sam tjednu. Narucio me za utorak i rekao ako do tad ne ozivi da ce me slat na ciscenje jer nema smisla nastavljat. Jel imao neko slican slucaj pa da je na kraju ipak sve dobro zavrsilo i da je plod ozivio? Hvala
Drage moje u cetvrtak sam malo prokrvarila i otisla sam ginekologu odma rekla je da nije nista zabrinjavajuce i da se desava svakoj petoj trudnici dala mi da pijem progesteron i rekla.mi je da sam trudna 6+2 kalendarski ali medjutim nije vidjela otkucaje srca i rekla da je mozda manja trudnoca i narucila me da dodjem opet u ponedjeljak. Ima li razloga za zabrinuti se je li se jos nekom desilo da se tada nisu vidjeli otkucaji ?
Naravno da je ok jer je Beba sad kao zrno graska maleno...na sledecem ultrazvuku ces vec viditi i rukice i nogice i glavicu mA vidices svoju bebu u velicini
Devojke prva mi je trudnoca juce sam bila kod ginekologa kaze da sam usla u sestu nedelju plod je 2,6 mm i vidi vitalnost i otkucaje da li je to ok nekako mi je malecko ?
Iskusna mama sam i ovo mi je 4 trudnoca...svaka Beba se drugacije razvija. Grcevi,bolovi u donjem dijelu kicme su normalni jer se maternica razvija..znam da vas je strah na svaku bol ali nebrinite se sve je to normalno jer je ipak to drugo stanje.
A sto se tice otkucaja srca kod bebe ono se vidi tek kad je Beba 5.5 sedmica stara...e sad nekom je zaceo bebu prije ovulacije neko za vreme ovulacije A neko poslije..ja sam odmah nakon vjestice zacela a nije mi bila ovulacija... a to malo krvarenja ja sam dobila samo u 5 sedmici sa sinovima i sad sam opet imala...dakle 3 sin ce da Bude juhu.
Sretno mame
pozdrav, 6. nedjelja trudnoce, povremeno osjetim blage grceve u dnu stomaka, a prvi pregled zakazan tek za 5 dana... je li to zabrinjavajuce?
Pozdrav svima :) ja sam usla u 6. nedelju.. prva mi je trudnoca i sem sto me bole grudi, povecao mi se apetit i san.. sve je isto inace :) juce je poceo desni kuk da me boli.. malo sam se zabrinula, jer mi se cini da je mozda rano za sirenje karlice.. da li ima jos neko iskustva sa tim?
To se desava i meni imala sam i ja krvarenje 8.05.2016 poceo je da mi raste stomak a poslednja men je bila 14.05.grudi me bole povecao mi se apetit non stop me svrbi stomak.Poz
Zdravo mame...u velikom sam problemu. Trudna sam. Poslednja menstruacija mi je bila 17.02. A zacece 27.02. Danas sam bila na vaginalnom uz doktor mi je rekao da je po menstruaciji 8 nedelja i 1 dan a po ovulaciji 6 nedelja i 1 dan. Mesak je bio 16mm a nije se video ni zumancasta kesa ni plod ni srcana radnja. Da li je neko imao slican problem?
lijepi pozdrav svima,jucer sam bila kod doktorice.5+3 sam,ali je rekla da .
jos ne vidi otkucaje😕.kakva su vasa iskustva,malo me strah😕
hvala svim na odgoovorima
Nemoj da se plasis,sve je to normalno,meni se u 5oj nedelji nije video plod vec samo zumancana kesa, a za 7 dana na pregledu video se i plod i culi su se otkucaji srca. Svaka beba se drugacije razvija...samo bez panike i nervoze ☺
pozdrav svima,danas sam bila kod doktorice 😊 5+3 sam danas.narucila me opet za 7 dana.kaze nevidi otkucaje.prerano je.malo me uplasila.😕kakva su vasa iskustva?
bila sam kod lekara i reko mije da sam u petoj nedelji trudnoce a sad mi ovde racuna sest dali neko moze da mi objasni ovo

pozzz mame :) zadnja mens mi bila 12.2. a sigurna sam da smo zaceli 26.2. kada mi je bio najplodniji dan. bila kod dr. Kaze da je sve ok,da je plod po njemu 4 tjedna ( taman od dana zaceca). srce jos nije kucalo. narucio me za 20 ak dana. a ja se
nekako..bas prepala! ne znam zasto :/





ne brini nista, ja sam prosle nedelje ( u 4oj nedelji ) bila kod dr i nista nije videla na uz, a ove se vec video plod i treperenje srca. sve ce biti u redu, samo budi strljiva.
aha moras piti folnu kiselinu jer ona pomaze u razvoju djeteta :)
Cao, ja sam radila VTO i beta je bila 340.Prvi uz ok, bio 11.marta, primam progesteron na svaki treci dan, utrogestan vaginalno 3 puta dnevno, dobro se osjecam, nikakve mucnine nemam, osim sto slabo spavam.Pokusavam da mirujem,, ali me strah od svega.Inace prva trudnoca mi je Sledeci uz je 1.april ali nikako da se opustim od straha.

Hvala, pozdrva svim mamama.
Drage mame ili Buduce mamice. zelim cutii Vase misljenje. Naime trenutno sam U Njemackoj jos uvijek cekam vizu, prije 3 dana Bila Sam kod doktora i rekao mu je da sam trudna 6 nedeljaa. Eh ja za 2 sedmice idem za bosnu gdje cu ponovo otici doktoru. Mene zanima da li moram sada koristiti neke Vitamine ili Kao sto vidim pise Te folnu kiselinu. Da li moze Skoditi ako pocnem za 2 sedmice?
Draga Suncice, ja pijem folacin tbl jednu dnevno i aspirin od 100.Po preporuci dr. A ulazim u sestu nedjelju, tako da ne moze da ti skodi.
Draga mama vrlo je bitno da što prije počneš piti folnu kiselinu jer je ona jako bitna u 6 sedmici za razvijanje neuralne cijevi kod ploda. Kutija folne kiseline u Sarajevu košta 3 KM za 30 Komada,pored toga trebala bi provjeriti stanje željeza u krvi i svakako piti Mg 300 i prenatal vitamine. Što prije to je bolje. Tu sam za svako drugo pitanje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »