Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Nas je napredovao1.8kga samo dojim ma zahtev , nema pravila od 600-900je normalno neki prosek:)
Draga Sanja, mi smo dobili 730gr i doktorka je rekla da je to dovoljno. Preporucljivo je 750gr, ali to nije mnogo ispod granice. Opustite se. :)
I mi se dohranjujemo i sisa takodje. Jucer nam je bio mjesec u dobar cas. Vagali smo se 23 dan i dobio je 780gr. Sutra cemo na kontrolu pa cemo vidjeti ukupno koliko je dobio za mjesec
Svako je individualan i ne može svako isto da napreduje. Najbolje je da se ne upoređuješ sa drugima, tvoja beba je sasvim lepo napredovala.
Zbunjena sam aplikacijom. Zar ovo nije drugi mesec bebe? Prvi mesec je bio kad se rodila, sad je napunila mesec dana u ušla u drugi mesec? Ne razumem baš.
to ti je punih mesec dana i prva nedelja sledeceg meseca...😊
Drage mame, moj malisa ima nepounih mesec dana, tj. 4 maja puni mesec dana, i ja sam u velikoj dilemi. Inace, od kada se rodio nemamo problem sa nocnim spavanjem, on spava po celu noc, jednom se probudi, nekada nijednom, to je obicno oko 4,5 ujutru. Znaci, sastavi i po 6,7 sati bez budjenja, tako da nijednu noc nismo imali problem. Danju je duga prica, treba mu vremena da zaspi i uglavnom kratko spava, po pola sata, 15 minuta, nekada sat i to je to. Stalno bi da sisa.... Ne znam kada je vreme uobrociti bebu. Neki kazu da to dolazi samo od sebe, neki kazu da moram ja sama da mu to nametnem. Ima dana kada i spava po ceo dan i noc, i onih dana kada preko dana "kenka" malo više, budi se brzo,place, trazi da sisa. Kada pocne sa sisanjem to traje 10 tak min, zaspi. Čim izvadim dojku, budi se posle minut i trazi ponovo...
Ne znam šta da radim i da li je to normalno. Nekada nemam snage da ga toliko dojim, seče me u grudima, bradavicama i psihički me umara, mada nije tako svaki dan, neki dan više neki manji, ali teško danju da spava duže.
Zapušen mu je nosić, ja mu dajem fiz.rastvor, ali čini mi se da on pomogne samo trenutno, teško diše... Ne znam kada mogu da počnem da koristim onu pumpicu za nos?
Hvala vam mame unapred na odgovorima :)
Mozes slobodno pumpicu da koristis , mi smo koristili fizioloski rastvor mesec dana i nista sada smo presli na kapi marisaol mnogo su bolje pozdrav
sto se nosica tice. znam da kasnim dosta sa odg. ali probaj svoje mleko malo spricem da mu ubrizgas. kod nas jedino moje mleko pomaze sto se nosica tice. poz
Coliprev kapi, ko ima problem sa grcevima, neka proba. Mi smo oklevali prvo ali su se ekstra pokazale. Malo su skuplje, oko 1600 din ali je pakovanje od 15ml. Nema ih svaka apoteka ali na sajtu "decjekolike" imate da vidite koje apoteke u vasem gradu ili neposrednoj blizini imaju ove kapi.
HVALA!!! sve što smo probali je bilo kao vodicu da dajemo dok nismo uzeli coliprev.
cao svima moja malena ima mesec i par dana inace siki danju na dva sata do tri a nocu zna i pet da sastavi ali od tri do pet ,ali tesko podrigne ne znam sta da radim po sat vremena je nosam da podrigne starije dete cim bi ga stavila na rame podrignuo bi ona ne ,i cesto se desi da i kad podrigne ona povrati ,sta da joj radim.?
isti slucaj imam i ja, al isti.... :-( ne znam ni ja kakonda resim to, nosam.je , tapkam po ledjima, nema sanse, svaki 15 put podrigne.
Pa draga beba ne mora uvek da podrigne...to je pedijatar i trebao da Vam objasni. Bitno da joj uzglavlje bude izdignuto malo znači ispod duseka nešto stavite radi boljeg varenja i svaku noć druga strana zbog glavice. Vi je posle podoja dignite par minuta ako podrigne podrigne ako ne ništa..
Moj mališan se smeje jos od 2-3 nedelje života. A dize glavicu jos od 3 nedelje :)
Da li neko zna koliko adaptiranog mleka nije previse da popije beba od mesec dana u jednom obroku? I da li mora da prodje i koliko vremena izmedju obroka? Posto nekad bebac na sat vr opet trazi da jede... Nazalost vise ne sisa pa vas molim za savet da bi znali da izadjemo na kraj sa ovom dohranom. Da, aptamil je u pitanju.
ja joj dajem na 2h dohranu minimum neki put spava i po 6,7h nocu ne diramo je. danju ako je budna na 2h ako nije kad se probudi...
90- 100 ml, razmak najmanje tri sata, najvise 4... U medjuvremenu ako trazi jos daj mu vodice malo, 50ak ml ili lazu da ga umiris do sledece klope :)
Nasa Lara je napunila 1 mesec!♡
spava po 4,5h, probudi se kad ogladni, podojim je, mazimo se i spavka... Dobro napreduje, mada dosta halapljivo sisa. Preko dana pricamo sa njom, slusamo muziku...smesi se sve vise, pravi urnebesne face, uziva dok se kupa u kadici...ali zato kada usledi podoj posle kupanja pocinje plakanje, nemirno sisanje, i onda nikako da zaspi, cini mi se da nikad zaspati nece. Varalica nam dosta pomaze kada nece da zaspi...ali evo npr. sad je jos uvek budna, zmirka, cuti...cim joj ispadne zaplace, ja vratim, umiri se...i tako u nedogled.

Tako i moja Isidora :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »