Komentari za tekst "Šta treba da ponesem u porodilište?"

Komentara
376
Ostavite komentar
Hvala puno!
Moje iskustvo je bilo ok.Osoblje je vrlo korektno,klopa takođe.Sobe sa po dve ili tri mame.Bebu su mi doneli kada sam se odmorila.Najvažnije,brinu o bebici i trude se.
Za Zvezdaru pored navedenih stvari sam nosila: posteljinu,četiri spavaćice,peškire srednje i male(veliki nisu praktični),nekoliko običnih kesa-trebaće za tuširanje tj kacenje stvari,gumene papuče za tuširanje,podmetači za wc(ima u dm-u),diklofen čepiće,mikroklizma,vlažne maramice,puuuno uložaka,mrežaste gaćice,vodu,plastične čaše,sok od jabuke,plazmu,mast za bradavice...mislim da je to sve 😊 makar za prvi dan.Svaki dan su posete pa mogu da ti donesu ono što ti zafali.Srećno!
Drage mame,sta treba da se nosi u bolnicu u Zrenjaninu,kakva su vasa iskustva?Hvala:-)
Zdravo! Može li neko da mi napiše svoje iskustvo iz Višegradske i šta je potrebno da se ponese? Pitam u slučaju da se nešto promenilo... Hvala unapred.
Cao mame :-) Da li se neka od vas poradjala u bolnici u Prokuplju? Sta sve treba da se ponese? Hvala unapred :-*
Da li neko moze da mi kaze sta sve treba od stvari da se ponese u Zemunsko porodiliste?
Ovo je ubedljivo najbolji spisak. Samo se od porodilista do porodilista razlikuje sta je potrebno za bebu. Npr u porodilistu Sremska Mitrovica za bebu su potrebne samo pampers pelene i veci peskir. A sto se nege rane tice od sveg srca vam preporucujem kantarionovo ulje! Oko 100 din ima ga u svakoj apoteci. Nebitno da li cete uzeti ono za spoljnu ili unutrasnju upotrebu. Na tufer nakapate i onda natapkate na ranu. Spas!
Pozdrav
Posto ste iz Sremske Mitrovice kao i ja ,da li mozda znate da li suprug moze da prisustvuje porodjaju?
Zdravo mamice.😊 moze li neka da napise sta je sve potrebno za bolnicu u Kraljevu? 36.sam nedelja, inace nisam nista jos spakovala.. 🙈 Bila bih vam zahvalna mnogooo.. 😘
Hvala ti puno, draga Sofija.. 😘
cao, ja sam iz Kraljeva i 34.nedelja sam. Cula sam da za sebe trebas da poneses stvari samo za licnu higijenu npr. sapun, cetkicu i pasti za zube, kupku, papuce za sobu i gumene neke za kadu, mrezaste uloske i mrezaste gacice i 2-3 cepica za prociscivanje i bademantil. Takodje papire sa poslednjeg UZ, poslednji ctg,knjizicu i sta ti je doktor dao jos da odradis u 9om mesecu. A sto se bebe tice samo pamper, pavloviceva i vlazne maramice :) spavacice,pidzame vracaju jer koristis njihovo.
moze ricinusovo ulje umesto rivanola, bas lepo hladi ranu koja boli...
Za mene najbitnije (i ono sto cu sledeci put primeniti) su: oko 7 pakovanja mrezastih ulozaka (sto vise to bolje), 4 peskira srednje velicine, 3 spavacice, podmetaci za krevet, punjac za telefon, krema za bradavice.
trazis u apoteci taj podmetac je nesto na foru one museme za bebe sto stavljas ispod nje da ne prepiski,tako i ovo pomaze da ne predje krv na carsaf...
kakvi podmetaci za krevet???? 😕😕😕😕😕
Hvala
Da li neko zna sta sve treba za mene i bebu u Nisu?
Porodih se pre mesec dana, pored stvari za licnu higijenu mi je bilo potrebno ravinol/okatnisept (meni je oktanisept bolji jer je u vidu spreja i lakse za nanosenje na ranu) dostaaaa mrezastih ulozaka, jadranke za tusiranje. Spavacicu mozes svoju ali ja sam koristila njihove koje mozes da menjas jer nisam htela moju da mazem :) Za bebicu isto imas njihove stari za presvlacenje ali ti treba pampers jedno deset komada. I dosta zivaca :D sestra Maja je divna i nju mozes da pitas sta god da ti zatreba i babica Olja je skroz korektna. Posto imas baby friendly program da znas da mozes da trazis da vrate bebicu tokom noci dole kod njih na cuvanje i toplo preporucujem jer vremena za san neces imati kasnije a bice ti preko potreban a retko ko ce ti reci da mozes jer ne zele da budu budne ove sestre...
Medicinsku dokumentaciju, uloske, ves-mrezasti ili obican, pribor za licnu higijenu, peskir, spavacicu ako neces bolnicke, papuce, pumpicu za grudi ako ti treba, pelene za bebu i toliko mislim. Kad budes izlazila donece odecu i za tebe i bebu.
Da li neko zna sta treba da se ponese u porodiliste u Cacku?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »