Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
prva mi je trudnoca,jos uvek nisam isla kod ginekologa... da li trebam sto pre,ili ne,iz rszloga sto sam ja iz Srbije,a verenik iz Cg i onda bih sacekala polovinu ovog meseca posto ce mo se vencati,i da pocnem voditi trudnocu u Cg.... ?
Meni je isto prva trudnoca,isla sam kod dr cim sam uradila kucni test, u 6 nedelji, mada sam na netu nasla prvi put da treba otici najkasnije izmedju 8 i 12 nedelje,tako da ne kasnis,ali ja nisam mogla cekati,smirila sam se tek kad mi je rekla da srce kuca i da je sve ok,zakazala mi je pregled u ovoj nedelji,pa sledeci u 12
Drage moje,tek sam se prikljucila vasoj grupi,ali evo da podijelim svoje iskustvo. Danas sam bila kod ginekologa,trudna sam 9 + 3 sedmice,i dr me salje da radim hrpu nekih nalaza i na klinicku farmakologiju jer sam prije mjesec dana ( kad nisam znala da sam trudna) pila Citeral jer sam bila dobro bolesna? Interesuje me da li neko ima sl iskustva...ja osjecam da je sve ok,i dr opste prakse mi to isto govori...hvala vam!
Pozdrav drage mame,prva mi je trudnoca i danas sam usla u devetu nedelju.Skoro nikakvih simptoma nemam,jedino se malo brze umaram i ponekad imam blage bolove u donjem dijelu stomaka.Ti me bolovi uplase skoro svaki put.Desavaju li se nekoj od vas takvi bolovi?I koliko cesto radite ultrazvuk?
Toliko ste mi pomogle drage mame, jer i ja imam ta probadanja i ivek se uplasim , sada mi je mnogo lakse. Ja sam sad usla u 9 nedelju, prva mi je trudnoca i kazu mi drugarice da zakazuju uz na mesec dana. Pozdrav svima 😊👶🏻
Treca mi je trudnoca po redu I nemoj da se plasis, to su normalne faze trudnoce.Uzivaj u prvoj trudnoci,sto vise opustanja I pozitivnih misli.
I ja imam te bolove, svaki put se preplasim, ali kad odem kod doktora na ultra zvuk, sve je dobro. Nemoj puno da brines :)
Drage mame, danas sam usla u 9. nedelju, prva mi je trudnoca. Imam blage mucnine po ceo dan, bez povracanja. Pomaze mi kisela voda i da zeludac nikad nije skroz prazan. Pozdrav za sve trudnice, ako neka zeli da razmenjujemo iskustva i da se druzimo neka me doda na fb, Aleksandra Kurt. Zelim vam svima zdravu trudnocu :*
Cao aleksandra ja sam te dodala na fb, nadam se na sam te dobro pronasla Djekic marijana
hvalaaa, takodjee... 😘
Hvala puno tinica ovo mi je prva trudnoca pa mi je sve novo.Imam sutra kod ginekologa pa ce mi valjda dati vitamine i tablete da mi pomognu koliko toliko da prodje ovaj najgori tjedan,jer kazu da posle 12 tjedna bude lakse,da li je zaista tako?? I ja sam smrsavila 3 kile dosad a sigurno cu jos.Inace sve drugo je ok osim tih mucnina koje su nekad neizdrzive.Od sutra ulazim u 10 nedelju inace :).ja jedino sto mogu pojesti je slana hrana i to suho kao kiflica i tako od tog mi bude manja muka dok mi slatko izaziva jos vecu.
Nema na cemu. ☺ I meni je isto prva trudnoca i nisam verovala kakve mucnine su me snasle. Ja sam 9. nedelja i ja sam cula da u vecini slucajeva tegobe nestanu posle prvog tromesecja. Probaj sa bedoxinom uz saglasnost tvog ginekologa i jedi cesto po malo, cak i nocu ako te glad probudi stavi nesto da grickas pored kreveta pre nego sto ustanes. Ako ustanes sa praznim stomakom iz kreveta veca je sansa da ces imati mucninu. I lezi ranije da spavas i spavaj kad god ti se spava. ja zaspim vec oko 21-22h. Meni sve to pomaze i nadam se da ce i tebi i da ces moci i ti da uzivas u prvoj trudnoci. E da meni su i jabuke pomagale kad nisam mogla nista da jedem.
Cao svima,ja sam u devetoj nedjelji i imam mucnine bukvalno od pocetka sestog tjedna i nikako ne popustaju.Najgore mi je ujutro obavezno moram da povracam i to samo neki zuti sadrzaj.probala sam sve nista mi ne pomaze.nemogu jesti nista nrkad povracam po 6-7 puta dnevno,znate li dokad ce ovo trajati jer ja sam iscrpljena,samo lezim i mucim se? Svaki savjet bi dobro dosao.pozdrav svima
Nadja cao samo da ti kazem da sam ja sada 15 tjedan i da su mucnine prosle samo ponekad ujtro povratim ako me kiselina muci ali olaksanje veliko je sada.strpi se jos malo jer posle 12 tjedna one pocinju blago popustati.meni je sada bolje mogu da jedem jedino me zeludac jos ponekad muci mozda sam ga poremetila zbog prevelikog povracanja.
Cao Begic,i ostale buduce mame.Ja sam u devetoj nedjelji i razdvajam se sa zivotom...ako tako mogu reci. Muka mi je po cijeli dan, povracem,,,jedem na silu pa povratim.. Lezim i mucim se,,,nadam se da ce za koju nedjelju proci...da se drzimo, druzimo i trpimo.
Evo sta je meni pomoglo. I meni su mucnine pocele u 6. nedelji trudnoce i trajale su po ceo dan. Nista nisam mogla da pojedem i drasticno sam mrsavila. Pocela sam da primenjujem sve one savete sa interneta: da mi nikad zeludac nije prazan i da kad vec ne mogu da jedem uzmem bar 3 zalogaja na svakih 15 minuta. Posavetovala sam se sa ginekologom i na njegov predlog pocela sam da koristim BEDOXIN (vitamin B6) tablete: 2×1 na dan (pola sata pre jela) i ne samo da mi je suzbio mucnine, vec mi je i otvorio apetit. Sada imam mucnine samo ujutru i to svaki drugi-treci dan, ispovracam se i bude mi ok. I naravno puuuuno spavanja i odmora drasticno pomaze. Nadam se da cu nekom pomoci. ☺
Ја сам у деветој недељи.Ултразвук показује мању трудноћу.Задњи Ултразвук ми је било 8 недеља по задњој менструацију.А Ултразвук показује 6 недеља.Радила сам и бету пре тога.Није се дуплирала али се увећала.Докторица је видела плод и познат.срчану радњу.Али је рекла да напредује мање мало него што би требало.Мало ме уплашила.Ја се осећам добро.Надам се да ће бити све у реду са бебом.Сл.Ултразвук ми је седмог марта.Да ли је неки имао сличан проблем?
Cao Dragana.Kako si,kako je prosao ultrazvuk?Nadam se da je sve u redu :)Mozes me naci na fb.ako hoces.Dragica Subotin.
super,hvala ti na informaciji. :) Ja idem sutra pa cu videti sta kaze,nadam se da ce i kod mene biti sve okej,mada sad mi je lakse kad sam procitala tvoju poruku. A posle koliko si ponovo otisla na ul? Ja sam bila u subotu pa mi je za sutra opet zakazala da proveri,jer isto mi je rekla da je beba malo porasla.
Zavrsila sam ultrazvuk.Rastemo :)Ultrazvuk odstupa nedelju dana 8+3 je ultrazvuk.Po zad.menstr.sam 10+3 .Videla sam malu glavicu i nosic se nazire :) Bice sve u redu .I mene je uplasila par puta a sad jw dobro sve Nadam se da ce tako i ostati.Nemoj se nervirati .Bice sve u redu.Jesi li radila betu ?Sta ti kaze doktorica na ultrazvuku?Bitno je da se pravilno razvija i napreduje.Drzim fige da bude sve u redu
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »