Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1603
Ostavite komentar
Probajte sa cajem od djumbira, super je i za mučnine i za sve druge nus efekte ovog stanja :)
Draga Milena, i ja sam u 8. nedelji trudnoće. Kao i ti me muči probava,naduta sam, puna gasova i podrigujem i kada nešto najmanje pojedem. Pitala sam moju dr za neki eventualno probiotik, međutim ništa se ne preporučuje sem probiotskog jogurta. Hrana kao da mi stoji u želudcu. Mislim da će to za nekoliko nedelja proći. Ponekad popijem čaj od nane, nalivam se vodom, ali ni to ne pomaže. Vrlo malo spavam, zadremam pred jutro, pa i za taj problem nisam našla odgovor jer su nam trenutno svi lekovi zabranjeni.Verovatno mora tako u ovim nedeljama trudnoće da bude. Veliki pozdrav!
6 nedelja sam,bavim se profesionalno atletikom,spremala sam se ove god za velika takmicenja ali je beba bila brza☺i dalje treniram,radim vezbe naravno dosta manje nego kada se spremam za takmicenje,lepo mi je extra se osecam,kilaza je ista za sada,devojke sto vise aktivnosti ☺☺☺☺☺
Drage trudnice pre par dana sam prokrvarila,inace sam 8.nedelja,blia na uz i plod je bio vitalan. Zadnja dva dana su mi prestale mucnine i grudi me manje bole pa se brinem da li je sa bebom sve uredu. Ima li neko takvo iskustvo?
Zdravo Aleksandra i ja sam imala te simptome, sem krvarenja, ali grudi me manje bole i , ujutru , a uvece nekako vise, bila sam bas malaksala, sada nista kao rukom odneseno. I ja se sve zapitam, ali me zelim da mislim negativno! I drago mi je da je sve ok i da si se smirila! 😊👶🏻 Ja idem 4 na kontrolu. Pozdrav
Draga Nevena, hvala na odgovoru. Danas sam bila na kontroli,moja beba je ok,lepo raste,srce kuca tako da sam danas mirna i opustena.
Mucnine nemaju pravila, ako je na uz sve ok nema brige.. ako se ponovi krvarenje opet kod dr, ali generalno bitno je sto vise lezanja a manje sedenja i kretanja kada se imaju krvarenja..
Zdravo drage mame. U 8 nedelji sam i ovo mi je prva trudnoca. Grozno se osecam,muka mi je,neraspolozena sam i imam nenormalne glavobolje. Da li neko ima neki tajni recept da se bar malo povrarim jer sam sama sebi nepodnosljiva? :(
probaj sok od cedjene narandze! to mnogi proporucuju...
meni je za mucninu najvise pomogao knjaz milos :)
a sto se tice toga kako se osecas - izdrzi malo, hormoni se menjaju, telo se menja... proci ce... probaj da budes pozitivna i sretna, ponekad dobar osecaj dolazi od spolja ka unutra...
LIMUNADA :)) ja je pijem po ceo dan, super se osecam.
Miljana meni su pomagale orbit zvake.
Drage mame,imala sam temperaturu u toku noci 38,u roku od sat vremena mi je spala,sutra sam pila limunadu i sto vise voca unosila i bila mi je samo 2x 37,2... rekli su mi da ne pijem nista i da ne idem kod doktora,jer nije opasna 38,ali ja se ipak plasim pa da vas pitam da li moze da utice na bebu? Znam da je bitno da nisam imala vecu ili par dana da je trajala,ali opet je panika prisutna...
Pozdrav drage trudnice.

Za 2 dana ulazim u 8-mu nedelju trudnoće. Nemam mučnine, srećom :) Jedini problem je što sam naduta, imam osjećaj kao da sam u 4om mjesecu trudnoće. Pijem utrogestan 3x 200 mg svakog dana. Da li je moguće da sam zbog toga takva? Bojim se da cu biti pravo bure :)
Zdravo Ana.
Ja sam 8. nedelja i veooooma sam naduta. S obzirom da sam prokrvarila u 6. nedelji, primala sam Progesteron svaki 3ći dan i redovno uzimanje Utrogestana, tj 3x1. Sva nadutost je od Progesterona jer on usporava metabolizam i creva. Šetnja pomaže kao i dosta tečnosti. Nemoj ništa da se brineš, imamo vremena još do pravog stomaka. :)
Ovo je moja druga trudnoc
a nakon 10 godina. Nista nije isto kao prvi put.Tada nisam uopste povracala a sad muka i povracanja po celi dan i ponekad glavobolje. Sada sam 7+3, culi smo srculence. I sa nestrpljenjem iscskujem sledecu kontrolu.
U osmoj nedelji trudnoće sam. imam mučninu po ceo dan. uopšte nemam apetit. šta god da vidim meni je muka. :(
Sa prvom bebom uopšte nisam imala takav problem. Imala sam samo dve nedelje mučninu i to je to. Do kraja trudnoće sam povratila par puta. a sada je sve drugačije. :)
8 🎉🎉 Kakvo je iskustvo,kad pocinje da se vidi stomak? Ja nemam ni neku strasnu mucninu ni neke velike simptome.. Malo vise vode pijem i grudi su mi 2 dana bolne,pa 2 nisu.. 😊 I to je to...
želela bih da podelim sa vama moje čudo. već pet godina se ništa ne dešava nikada nisam imala abortus, znači niti jedna trudnoća zdrava prava ceo život. februar i mart po jedna inseminacija bezuspešna , 2013-te kako bih ja rekla dijagnostika svih reproduktivnih organa sve uredu, suprug redovan nalaz i ništa. počeli postupak vantelesne u DRŽAVNOJ ustanovi što preporučujem i nakon što smo ušli u program ja zatrudnim posle dva meseca. Presrećna sam. danas je 7+4 i redovno malo muka puno piškim glavobolje , nema kafe .... Devojke želim nam svima puno sreće za dalje !!!
Bravo! Cestitam!!! ☺
AAAAAA JAOOJ CESTITAAAAAAM!!!!! 💓💓💓💓💓💓
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »