Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Ja takođe imam trnjenje ruku, ali ne baš toliko izraženo da ne mogu da spavam... smatram da je to normalno i da možda zavisi od kilograma koliko ste nabacili..
da li neka od vas ima problema sa zuckastim sekretom sta to moze biti
Cao mame.. :D
Ja takodje imam problem sa spavanjem,odlasci u vc po 2 puta i bolovi u kukovima mi ne daju da se naspavam. Stavljam jastuce ispod stomaka da mi ne bi "visio" prijatnije mi je nekako. Al kad treba da se okrenem zaboli me skroz pri dnu stomaka kao da me neko ustinuo takodje i dok ustajem i kada hodam bez pojasa kad stavim pojas bol nestaje posle par minuta. Ne znam zasto,pitacu doktorku za par dana. Nadam se da nije strasno. Nisam otvorena,duzina grlica je malo kraca,koristim utrogestan 2x1i eto. Inace sam sa 49kg dosla do 60kg iako mi se ne primecuje kako kazu ali dobro,izdrzacu. 😄
Veliki pozz! Srecno! ❤
Isto tako se osecam, isla u bolnicu dva puta, nisam mogla da se pimerim ili udahnem vazduh od bola, po doktoru je to grcenje misica i sirenje materice i stvaranje mlecne kiseline i kalcijuma u misicima i dao mi je da pijem magnezijum. Ne nosim pojaseve, ne pijem nista drugo sem magnezijuma u vidu tablete od 400mg i mogu ti reci kroz 3 dana mi je bilo mnogo lakse. Probaj sa magnezijumom, svakako ti nece skoditi. Pozz
Cao buduće mamice,htela sam da vas pitam da li neka ima lažne kontrakcije i koliko puta dnevno?meni su se pojavile od pre nedelju dana i imam oko 15 -ak dnevno bezbolno su osecaj je kao grč i prodje za par sekundi, moj gin kaze da smanjim šetnju i pijem utrogestan inače zatvorena sam ali grlić mi je razmekšane .. Ima li neka sličnu situaciju ? :)
isti problem,ponekad me cak i zaboli ali gledam da sto vise odmaram i nosim pojas...idem na pregled za 10 dana pa cu cuti sta kaze dr.necu da panicim ,a mislim da je to najbitnije,ostati smiren... ;)
Imam isti problem, ginekolog mi je rekao da mi se beba dosta spustila, da moram strogo da mirujem i da koristim utrogestan 3x1 dnevno.
Imam ih i ja, pocele su u 25tt povremeno, mozda 2-3 dnevno, da bi se u 27tt pocele javljati puno cesce i jace. Otisla u hitnu na pregled i ostala u bolnici 7 dana na infuzijama za zaustavljanje kontrakcija i injekcijama za bebina pluca. Sad sam kod kuce na mirovanju i javi se joa uvijek poneka ali najcesce kad se okrecem, ustajem iz kreveta, sjedim.. Mene zanima do kojeg tt se moze dogurati sa ovim kontrakcijama? Brinem se da se ne porodim prerano.
Napominjem drugih problema nemam, zatvorena potpuno.
Ja ih imam od 20. nedelje, mozda 5-6 puta na dan. Pijem Utrogestan, vise mirujem, nema odnosa.... i to je to. :)
da i ja sam imala grceve,takodje sam zatvorena,ali pijem utrogestan i nosim pojas i odmaram kad god stignem:-)
Cao buduće mamice,htela sam da vas pitam da li neka ima lažne kontrakcije i koliko puta dnevno?meni su se pojavile od pre nedelju dana i imam oko 15 -ak dnevno bezbolno su osecaj je kao grč i prodje za par sekundi, moj gin kaze da smanjim šetnju i pijem utrogestan inače zatvorena sam ali grlić mi je razmekšane .. Ima li neka sličnu situaciju ? :)
cao trudnice...nekoliko puta, pa evo i danas mi se pojavilo malo vece curenje neke tecnosti posle mokrenja. ne znam da li je to plodova voda mozda i da li je opasno. .da nije neko imao iskustva sa slicnim? prva mi je beba, 28. nedelja sam i nisam imala nikakvih problema do sad u trudnoci...
Plodova voda ne sme da curi svo vreme... Jer kod visokog prsnuca moras biti pod nazorom lekara....i najverovatnije lezati u bolnici sve do porodjaja.... Ako krene da curi postoji mogucnost da se beba inficira...i manjak plodove vode takodje moze ugroziti bebu. Zatecena sam da je ginekolog rekao da plodova voda curi stalno. Ili se niste lepo razumeli!
Ana ako imas bilo kakvu sumnju vezano za to najbolje da odes sto pre kod ginekologa. Kako je meni doktorka objasnila plodova voda curka sve vreme, ali najbolje da tvoj ginekolog to proveri.
Pozdrav mame!
Evo i ja u 28. sedmici :-D trudnoća super ide, imala sam u početku problema sa išijasom (uuh kako je to strašno bilo) ali evo sad popušta. Udebljala se 8 kg, nemam baš neke specijalne želje oko hrane, jedem sve što i inače. Od početka imam hipertonične kontrakcije maternice, koje ja ne osjetim, ali doktor vidi na UZ, pa pijem Duphaston jos. Da li se to još nekome dešava?
Evo i mi smo usli u 28 tjedan, jos uvijek neznam spol djeteta, u fundusu je,ne vidi se,a kazu i da je beba vjecito u pokretima na ultrazvuku. Do sada nisam imala nikakvih problema,niti mucnine. zadnjih tjedan- dva me ledja uzasno bole,nikako se ne mogu namjestiti u snu,budim se stalno,znaci spavanja jedva da ima. osjecam se malo malaksavo i slabo, pocelo je trnjenje nogu,ruku, svrab po citavom tijelu,zacepljen nos ponekad i krv iz nosa. Do sada sam oko 10 kg dobila u trudnoci,ali sam bila prilicno sitna,s 49 pocetnih. Nadam se da je sve to uredu zasad, ne bi previse ni da se brinem ali mi je gin rekao ako beba ne krene prema dole iz sjedeceg polozaja sljedeci preged koji je za 12 dana da je to vec za carski rez onda. imam li razloga za brigu?
Cao! I ja sam 28 nedelja :) pre mesec dana i moj bebiron je sedeo i dve doktorice du mi rekle da cu 90% ici na carski jer se beba nece okrenuti kada nije do tad. Ali pre dve nedelje sam bila na pregledu bebinog srca i okrenuo se :) tako da nemas razloga za brigu!
Evo mene u ovom razoblju.. sve teze spavam,tacnije ne mogu da se namestim,beba se rita i to dobro osecam pogotovu nocu,sto dodatno otezava spavanje ako se namestim na desnu stranu gde je uglavnom pozicionirana cak me i zaboli kad se pomera..
kilogrami 9kg viska za sada,pokretna sam,bar zelim da budem ali disanje mi je otezano.. moj muz kaze pokvarila mu se radilica hahahah.. jos malo.. sad smo u poslednjem tromesecju..bice najteze ali i prolazi vreme brzo. Jel neka od vas ima sad problem sa laznim kontrakcijama?
Pozdrav mame :) Imam jedno pitanje. Danas nam je 27+2 (racunam da sam u 28. nedelji trudnoce) i nalazi od krvi mi nisu bas idealni i izgleda da imam neku bakteriju u urinu. Koliko je to opasno i kako se leci? Kod doktora imam zakazano tek u utorak pa ne mogu da cekam na odgovor toliko. Hvala :)
pozdrav mame.... i ja sam u 28 nedelji... super je sve, ali eto sad je pronadjena infekcija candida ali koliko citam nije toliko opasno cekam za pregled kod doktorke. sto se tice gorusice samo bademi. 5-6 badema dnevno i resen problem... makar meni... 😘
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »