Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
Da isto mi se dogadja I pojacan je sekret isto sam dobila I vaginalete sta je vama jos lekar tacno rekao?
Ćao! Meni se nije pojavio kolostrum ali zato beba svaki dan skače samo tako :)
Što se tiče tih mokrih gaćica, imala sam i ja to, ali u ranijim nedeljama. Iskreno nisam nikad ni pitala doktorku šta je to, isto su brisevi uredni. Verujem da to nije ništa :) A meni je zbog pojačanog sekreta predložila ispiranje jodom.
Bolovi u stomaku i ledjima ukazuju na kontrakcije materice, narocito ako su bolovi ucestali. Ne treba trpeti bolove, obratite se ginekologu. Ja sam imala jake bolove u ledjima, a ujutru bih imala i u donjem delu stomaka i kada sam otisla kod ginekologa da proverim sta je u pitanju, ona se zaprepastila. Nije mogla da veruje kolike imam kontrakcije, tako da mi je dala bas jaku terapiju: utrogestan 200mg x 3 dnevno.
A meni se ispostavilo da je zbog peska .
Jeste li vi uspeli u 17-toj nedelji da saznate pol deteta? Meni su rekli da je najverovatnije musko, ali nisu sto posto sigurni. Kada mogu sa sigurnoscu, u kojoj nedelji, da budem sigurna u pol deteta?
Meni doktorka nije htela da kaže već je ostavila to za 20tu nedelju. Dve drugarice su mi trudne i jednoj je baš u ovoj nedelji rekao doktor da je sigurno dečak, a drugoj je u 12oj rekao devojčica. Mojoj zaovi se do osmog meseca nije videlo. Tako da je baš relativno, ali izgleda da se već od 12te može reći, zavisi od dokrora, ultrazvuka i položaja bebe.
Da li je neka od vas imala bruh u trudnoci, ja sam 18 nedelja i dr mi je rekao da imam bruh. Kad lezim i napnem se iskoci iznad pupka al se i vrati kad ustanem ne ostane kvrga vani, nista me ne boli ali me zanima da li je to opasno i moze li biti problem pri porodu? Inace mi je ovo druga trudnoca. Hvala unaprijed.
Da li neko moze da mi kaze da li je ovo ok. Grlic dug 46mm bez znakova tunelizacije? Dobila sam utrogestan vaginalete da stavljam, pa me zanima da li je opasno. Posto dr nije nista konkretno rekla. Pozz za sve mame :-)
I meni isto tako. Taj utrogestan daju kako stignu, bez nekog razloga izgleda. Verovatno su nam dali preventivno da ne dođe do otvaranja, u mom slučaju jer je beba nisko.
Nemam ni ja nikakvih problema, na pregledu joj se ucinilo da je grlic malo otvoren, izmerila ga i kaze ima duzinu, al evo tebi ipak malo utrogestana da stavljas. Nista konkretno ne pricaju. Pa sam se zabrinula, mada koliko sam procitala po sajtovima duzina mi je ok i msm da nije bilo potreba za tim, ali kazu ne moze da skodi. Hvala ti na odgovoru.
Sada sam se zabrinula..meni je grlic na zadnjem pregledu bio 33 mm, dr nista nije rekao, a inace osjecam se dobro,bez nekih problema. Utrogestan sam pila prva tri mjeseca zbog kontrakcija materice i sada je sve u redu uz Mg 300. Ne razumijem kako propisu lijek bez ikakvog pojasnjenja. U svakom slucaju mislim da ti je grlic sasvim u redu i da nemas razlog za brigu 😉
Pozdrav drage trudnice, u 18 sam nedelji trudnoce, prva mi je trudnoca,nemam mucnina, ne povracam, prije par dana pocelo mi se lice perutati i neke crvene tackice se pojavile...Imam bol pri donjem dijelu stomaka al nije ucestali... U utorak cu na pregled pa se nadam da cu da saznam i pol bebe mada sta je god samo neka je zivo i zdravo :) Ugodnu trudnocu vam zelim i da prodje sve kako treba
Draga ,ja po licu imam svašta nešto, i peruta se i neke fleke, ma užas. A taj bol imam i ja i prošle nedelje su mi našli pesak.
Mame, koji je mjesec 18.nedelja? :)
Zapravo u 18oj nedelji ulaziš u peti
Četvrti.
Pozz,u 18.nedelji se ulazi u 5. mesec :)
pozdrav drage trudnice, u 18tt sam i ponekad me zna zabolit s desne strane dolje u trbuhu...prva mi je trudnoca, jel bi se trebala brinuti.











Pozdrav Amanda, upravo mi se to desava, takodje sam 18. Nedelja trudnoce i osecam blagi bol sa desne strane. Rastezemo se, beba zauzima svoju teritoriju. :) pa je normalno da malo boli. ukoliko ti ta bol traje duze od 2 dana pitaj ipak lekara.
Zdravo svima, imam pitanje da li neka od vas oseca bolove u jajnicima i ispod jajnica i kad god tako me zaboli imam jaci sekret. U 18 sam nedelji trudnoce. :/
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Da li je bezbedno imati seks u trudnoći? Da li je normalno to što.. »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta određuje teksturu i boju kose i zašto tamnokosi roditelji dobiju plavokoso dete »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »