Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3601
Ostavite komentar
Ja sam isti dan kad dobijem 65%, dobijala i 35%. Opstina BG. Proveri u socijalnom, ima sigurno neki br telefona koji mozes da pozoves
Ja sam na bolovanju od 16.11.2015 god. Primila sam od firme 100% bolovanja prvi mesec, a za decembar je rfzo trebao da mi isplati za pola meseca. Ja sam inace iz Kraljeva, sediste firme mi je u Bg-u, tako da ja kada odnesem doznake, oni ih posalju u Bg, pa mi ih vrate ea obracunom zarade. S tim sto sam ja preuzela odgovornost na sebe pa kada papiri stignu sama ih nosim u rfzo. I taj dan kad predam, imaju fore mesec dana za isplatu. Sto mi je i radnica iz rfzo rekla sama da ne smeju da kasne. Tako je i bilo. Prvu sam predala 03.02. (za decembar) , ali tu je firma moja bila kriva jer mi nije poslala papire na vreme, uplata mi je bila 02.03.kako su i rekli. Za januar sam predala 29.02.uplata mi je bila 29.03. Jedino su mi za prvu uplatu kasnili iz firme, nisu meni prosledili odmah, ali sam licno pozvala racunovodstvo i rekla im da sam obavestena iz rfzo da je uplata legla i zasto mi se ne prosledjuje na racun. Tako da drage mame, proverite u vasim firmama da li su na vreme poslali dokumenta i doznake, jer u mom slucaju po prvi put drzava je uradila kako treba. E sad da li je to do firme, do grada u kome zivite ne znam...
Isto i meni kasni trudnicko, kada proverim na sajtu RFZO-a predati su papiri za januar 16.03. i kad sam zvala filijalu rekli mi da kasne sa isplatama 2 nedelje, i danas zovem kao cekacete do 15.04.to je zakonski rok, Beograd uplacuje svim filijalama, kao nemaju para, a RFZO dnevno objavljuje u odeljku finansije sve uplate i isplate i svaki dan imaju isplate trudnickog i sredstava na racunu u milionimaaaaaaa... oni lazu sami sebe...
Pa da... Od dana kada predas imaju fore mesec dana... Ako je predato 16.03.moraju da ti uplate do 16.04. Tako da rfzo ima rok mesec dana koji postuje, samo stk su iz tvoje firme kasno poslali papire za januar.
Mozes li samo da mi kazes kako proveravas na sajtu da su ti predati papiri za januar?

Dzabe mi pisemo sve ovo. Cak sam i mejl poslala gospodinu premijeru ali nema vajde od toga! Zalosna situacija,nko ne cuje glas nas buducih majki. Bas sam ogorcena. Da li Bebac moze da utice na to? Znam da je pisano vec o tome ali bilo koja pomoc bi nam dobrodosla:-)
I ja sam mislila da pisem premijeru !!!! Ali ocigledno je sve uzalud,jer problem postoji godinama i nikoga nije briga.Strasno je to ! Jedino da se mi nekako udruzimo! Al opet gde ici,kome se zaliti ??? I kako okupiti trudnice za protest :-D
Zdravo drage mame. I ja imam isti problem. Na porodiljskom sam od 08.10 jos ni jesnu uplatu nisam primila. Ni roditeljski dodatak jos uvek.Nisu mi ni racun jos uvek otvorili.. Uzas.. Bas sam razocarana u nasu drzavu. Umesto da nam pomognu oni nam samo odmazu i posle se cude zasto zene nece da radjaju.Pa nek se zapitaju. Valjda trudnice i porodilje treba da budu broj 1... Da li ima neki broj na koji mogu da pozovem da proverim za uplatu??? Iz Beograda sam.
Jos jedna u nizu trudnica sa istiproblemom. Zovem rfzo u Rumi,a ljubazna zena mi na moje pitanje kada ce biti neka uplata za trudnicko bolovanje odgovara: " Niste vi jedina zena koja ima problem,zvala sam seficu u Sremskoj Mitrovici i rekla je da kazem,UPLATE CE BITI A KADA NE ZNA SE JER SREDSTAVA NEMA!" E toliko o nasoj drzavi i o tome koliko vodi brigu da se sto vise dece rodi. Tuzno i zalosno! Tako je bilo i pre 11 god kada sam prvi put bila trudna ,tako je i sada! Pomaka nema:-(
Zdravo mame.ja sam na trudnickom od 10.12,od tad mi je firma uplatila jednj uplatu i to je to..Od januar nista,a racuni se gomilaju..a starija cerkica trazi sve i svasta..U firmi su mi rekli da su predali doznake ali da jos uvek cekaju isplatu..Kome da se obratim u rfzo?Iz vasih komentara vidim da nisam jedina kojoj kasni uplata tri meseca..
i ja sam na trudnickom od 2.11 i nikakvih uplata nije bilo. ukucaj isplata trudnickog bolovanja rfzo, tu pise da li je tvoj knjigovodja predao papire.
Apelujem na bebac da pokrene inicijativu da trudnice mesecno dobijaju novcanu nadoknadu. Mi same ne mozemo nista da uradimo,a uz Vasu pomoc bi mozda nesto postigli. Stalno kasne uplate,koje su ionako smesne,a svakako ne kao puna plata-100%. Ja jos nisam dobila za januar!!! Kao da nas kaznjavaju sto smo trudne !? I sad moram da jedem i pijem,cak i zdravije;a imam jos jedno dete kojem svasta treba. Zivot ne staje ako smo trudne !!! U najlepsem stanju se nerviramo zbog para! Strasno sta drzava dozvoljava !!!
Zdravo mame,ja sam na trudnickom od 16.12.15. i jos uvek nisam dobila ni jednu uplatu. Firma se vadi na to da ceka uplate od republickog fonda. Da li su u pravu ili me samo zavlace?
Pogresno sam napisala,tu platu jesam dobila od firme,a na socijalnom sam od 16.12. Sve doznake uredno nosim...
Prvu platu si trebala da primis od firme. Posle prvog meseca im nosis doznake i kad ih oni odnesu u socijalno cekas mesec dana (nekad malo duze nekad kraće). U mom slucaju je uvek bilo na mesec dana, samo sto mene posle firma zeza i ne prebaci mi odmah. Tako da je u 90% problem u knjigovodji jer kasno predaju papire.
Pozdrav svim mamama :)
Imam jedno pitanje za sve koji mogu da mi odgovore.Naime ja sam na trudnickom od 2.12 2015 god.do sada nisam imala ni jednu uplatu od firme.Dali neko zna koliko kasni trudnicko i sta da ocekujem 100% ili 65% + od rfzo 35%?Kako sam citala ovde neke mame komentarisu da se to prima sve od jednom a neko pominje da je firma duzna 65%da uplati a ,,drzava,, ako je tako mogu nazvati :) 35%..Inace u pitanju je drzavna frma ali ugovor na odredjeno ako to ima neke veze..Hvala svima ako mi znaju odgovoriti na pitanje..
Pozdrav svima i budimo strpljive :)
I ja imam isti problem da mi firma ne prebaci na racun odmah kad im socijalno uplati.
Pa do sada si trebala da primis 100% od firme za prvi mesec bolovanja. A posle trudnicko ide 100%, tako je od januara. Ja cekam mesec dana od predaje dokumenata, pa onda uplate firmi, e sad ja imam problem sto firma mene zavlaci i neće odmah da mi prebaci. Juce je njima socijalno uplatilo, a oni meni nisu jos prebacili, i to me užasno nervira :(
Ja jos cekam uplatu za januar, a dokumenta su predata 11.02. Jeste li vi primile za januar?
I ja cekam jos za januar! Moja koleginica je dobila za februar,ali ona je iz Panceva.Problem je u gradu. To da je samo do firme nije tacno,jer je njoj njen grad uplatio,a meni Bg ne !!! Papire firma salje sve zajedno,proverila i firmu i rfzo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »