Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Moje malo dojence koje iskljucivo sisa iz porodilista 3200 I za manje od dva mesevmca 7 kg:)
i moja beba je rodena sa 3870 g sada ima 6220g!
Meni nije jasno za pilule. Dr mi je ponudila sve ovo ali nije napomenula da pilule uticu na kvalitet mleka. Ali ih nikada ranije nisam pila.
Ja sam pocela sa pilulama nakon 6 sedmica, doktorica mi je propisala jer nisam imala mlijeko i rekla mi je u slucaju da sam dojila da pilula ne bi bila dobra.
Moja Lara ima 2 meseca i 2 nedelje. Hranim je Humanom i od pocetka 2. meseca jede od 150 ml nekad i 180 . Sa mesec dana dodala je 1kg a sad 1,500 . Doktorka mi je prvi put na kontrolu rekla da je ne ogranicavam sa hranom i da bebe znaju kad im je dosta...medjutim juce mi je druga doktorka rekla da ne dajem vise od 120. Sada mi beba place i hoce jos da jede, ja ne znam sta da radim. Moze li neki savet ?
kad procitam da beba u ovom uzrastu ima 7 ili 8kg, meni to zvuci mnogo, a i ja sam rodila lepu devojku od 4kg koja lepo jede na svaka 3h, nocu spava, ponekad se probudi da klopa. na kontrolu idemo uskoro ali ne verujem da ce imati vise od 6kg. Nek' su nam zive i zdrave sve. :)
Pozdrav....moj bebac sa 2 meseca i 2 dana je imao 5.750g, a rodjen je sa 4.020h...a vecinom je na dohrani jer sam bila bolesna pa smo pauzirali sa dojenjem i sad imam jako malo mleka, a pritom danju skoro da uopste ne spava dok nocu se komira u proseku od 22h-6h(nekad i duze),samo zatrazi dudu po koji put
Mojs beba preko dana nece uopste da spava,spavs dok je na sisi,kad je spustim odmah se budi,ali na svu srecu spava noci.. Zaspi oko 12,pa se budi u 6,ja je stavim kod mene,dam jok da doji i nastavi da spava do 10h.. A preko dana jede na svakih sat i po.
Moja beba je na vaganju prije 5 dana imala 5.7kg. za mjesec dana je dobila 1.2kg, dojimo na zahtjev. cudno mi je da jos nema neku rutinu, svaki dan razlicit od prethodnog.
I kod mene je tako!dojimo na zahtev beba dobila 3800, pokusaj joj nametnuti rutinu, ja sam skoro uvela kad se bebac probudi u pola pet ili 4 da ga sredim i podojim i u šetnju do devet sati, uveče oko šest isto šetnja do 8-9,kupanje svaki put u isto vreme pred spavanje i već je ritam očigledniji..bebe traže da im nametneš rutinu i uredan život oa ce i one biti predvidljivije
Nasa Lara je duga 56cm i tezi 4380g :)
Sve je super...samo me brine to sto ne kaki po 6-7 dana :(
Probaj caj od kamilice sa malo secera i masiraj stomacic. Nadam se da ce pomoci.pozz
Zdravo svima, moja beba je superiska 2mjeseca 6kg i 60cm;) nego ja sam danas primetila malo krvi nakon nuzde..pa pola dana nista i navecer opet...nije obilno krvarenje al ima:/ ja dojim bebicu i pitam se jel to normalno, svi kazi ako dojim necu dobijati ciklus kad evo djavola...sta je bolje dobitibl ne dobiti, i jel to utice na mleko i bebino sisanje?? hvala unapred:)
nema veze da li dojis sa dobijanjem ciklusa,ja sam posle prvog porodjaja dojila i dobila menzes nekoliko meseci posle porodjaja. Drugarica moja je isto dojila svoju bebu i dobila vec drugog meseca posle porodjaja. Pazite se dobro da ne zatrudnite😊
Zdravo Majo, to je sasvim normalna pojava i ne utiče na mleko i bebino sisanje. Nema pravila kad ženi počinje prvi ciklus posle porođaja, doduše u 80% slučajeva žene nemaju ciklus dok doje, a opet dešava se i da odmah posle 6 nedelja posle porođaja ciklus krene. To je za tvoj organizam i reproduktivne organe i zdravije. Takođe, nemoj da se iznenadiš ako neki mesec ne dobiješ ili ciklus traje svega dva dana, nema pravila. Nemaš razloga za brigu.
Drage mame, u ovom periodu koliko vode bi trebalo beba da pije? Hvala unapred
Moja beba ima 2 meseca i 6 dana. Danas smo bili na pregled i ima 5900gm i 67cm. Koliko vase bebe imaju. I Da kazem rodio se sa 3640gm. pozzz
mi smo se rodili sa 2,5kg a na kontroli sa dva meseca smo imali 4200. Bili smo dugi 47cm na rodjenju a sad imamo 53cm. ☺☺☺☺
Moj bebac je rodjen sa 4760 g a sa 2 meseca je na merenju imao skoro 7kg.Za sve one kojima nije jasno kako neke bebe imaju toliku kilazu: bebe rodjene velike imaju potrebu za mnogo vise hrane nego manje bebe.To je sasvim normalno,niko tu ne izmislja.Jer,moja beba sa 6 meseci treba da ima oko 9,5-10 kg dok beba koja je rodjena sa 3kg treba da ima oko 6 kg. Nema potrebe da se iko opterecuje time koliko kg ima cija beba.Bitno je da su one nama zdrave i vesele i da napreduju proporcionalno svom uzrastu. Pozdrav svim mamama i bebama :-)
moj sin sa dva meseca ima 7 kila.... ali se rodio sa 4.750 grama.... 😁
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »