Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Glupost! Da drzim dete u kenguru dok sirim ves i kuvam rucak. Dete ako je zadovoljno treba da lezi u krevetu ili u nosiljci dok ja obavljam te stvari..
Baš ne mora da znači. Beba voli kadaje uz mamu. I sam članak kaže da beba u tom periodu razgleda sve oko sebe i voli da joj se prica i pokazuje.
Bebana nam napunila 3 meseca ... mucimo muku vec cetvrti dan. Samo je dojim na zahtev... ruckala je na 4h a spavala nocu 2x po 5-6h. Sada trazi da rucka na 2,5-3h i spava 4h najvise. Od vedre i nasmejane bebice postala je nervozna, kenjkava.
Ne znam kada ce i da li ce ovo proci...srce mi se cepa kad se zaceni. Ima li neko slicno iskustvo??
Slazem se, i nama je tako izgledao skok, ali kraci razmaci.. Ali moze da znaci i da nije jela dovoljno pa joj sad treba češće..
zubici i skok u razvoju .procitaj na netu .
Tatjana bolje bii bilo da je ne budiis jer kad je beba gladna ona se sama probudi moja beba ima 3 meseca i na svakih 2 ipo sata se budi. A inace rodjena je 2800g
Zdravo mamice :-) mi smo 29. napunili 3 meseca :-) imam 2 pitanja za mame koje doje na zahtev; na koliko sati odprilike vaše bebe njupaju? I koliko puta na dan kake?
Bojana, jel mozete da mi napisete na koji nacin pripremate caj od kamilice da bi beba kakila i da li joj dajete kupovni caj u kesicama? Moj bebac ima iste simptome a iskljucivo ga dojim pa ni jedan doktor u tome ne vidi nikakav problem a bebac se muci i place svaki put dok izbacuje stolicu...
Na svaka 2-3 sata, nocu malo duze, kaki nekada svaki dan, nekada na drugi, a nekada na treci..kada vidim da se muci tipa prducka tri dana place dam joj kamilice i za 10 min resen problem..npr nije kakila tri dana, danas sam joj dala malo caja i nije proslo ni 10 minuta eto ga...odmah je nabacila osmeh na lice :D
Moja bebica ima puna 3 meseca i hranim je na 4h ,spremim svaki put po 240ml i mozda 2x dnevno pojede sve ,ostali obroci manje. Ona zaspi oko 22h,23h i ja je budim oko pola 1h da jede,stra me je da je gladna jer spava do 9h ujutru. Ima li neko slicno iskustvo? Inace je rodjena sa 4650g. :).
Beba u tom uzrastu jede 150-180 ml maksimum. Moj bekan je rodjen sa 4190. Ima 5 obroka u roku od 24h. Tj nocno hranjenje je sam izbacio. Preko dana jede na 4h ali od 90 do 160ml. Nikad preko. Nemojte trpati dijete. Ja sam na zalost zbog zdravstvenih problema prestala dojiti kada je imao 15 dana. Jeste AD prilagodjena bebama, ali mislim da previse moze da skodi.I jedva cekamo prihranu.
sacuvaj boze
Da nije previse 240ml? Prvi put cujem da neko hrani bebu sa tolikom kolicinom...
Sa skoro 4kg* rodjena.
Ispravka :)
Mislim da je vazno da se vodi racuna kakve informacije objavljujete. Sta znaci lezanje sa naslonom??? Beba ne bi trebalo da se forsira da zauzima polozaj za koji nije spremna. Kada pricamo o sedenju, sama ce sesti kad bude spremna. Forsiranje, podupiranje nije preporucljivo. Mozda je u pitanju losa konstrukcija recenice, s tim sto misim da to nije opravdanje. Mnogo ljudi cita Bebac i uzima informacije kao relevantne.
Isto i sa tim da se bebe u ovom uzrastu same okrecu, prevrcu, isl. Kada citam i vidim svog sina koji ne radi nista slicno tome, zabrinem se. Tek smo u toj fazi da se sa boka okrene na stomak i sam izvuce rucicu. A i vrat nije bas tako stabilan jos uvijek. Tako da informacije ne prate uzrast bas.
U pravu si...i ja sad danas citala sa cudjenjem.....da sedi sa 3 meseca hm....
Bas sam htela da pitam zar je ok da bebu vec sa 3 meseca stavljamo u sedeci polozaj??
Da li i sa kengurom treba da se saceka?
pozdrav svima, mi smo juce napunili tri meseci. bebac je super. ali ja imam jedan maleni problemcic. pa bih htela cuti neko slicno iskustvo. dobila sam prvu mecu 7og marta, nepunih 2 meseca posle porodjaja iako dojim bebu. a suprug i ja smo oko 25og imali nezasticene odnose. da li bih vec trebala da uradim test ili da sacekam jos malo. zelimo drugo dete ali da razlika bude malo veca.
hvala na odgovoru. i ja sam uradila test, negativan je bio, i nakon nekoliko dana sam dobila. tacno posle 45dana od poslednjeg ciklusa (tj. prvog nakon porodjaj) :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »