Komentari za tekst "Recepti za bebe od 8 do 10 meseci"

Komentara
144
Ostavite komentar
Totalno pogresno 😕 kravlje mleko se daje posle 12mes,isto kao I so. Ko god ima problem oko ishrane bebe,prikljucite se grupi na Facebook -zdrava hrana za nase bebe ili domace kasice za bebe. Veoma korisno za mame,saveti nutricionista I drugih mama. Ja sam se tamo ucila I zahvalna sam sto postoje!!!
Moja beba domaće mleko pije od 3 mesec i beba je potpuno zdrava
Mozda da se malo informisete zasto se ne daje kravlje mleko.. Zbog proteina koje sadrzi... U nekim pedijatrijskim ordinacijama su okacili- beba nije tele... Moze posle 1god. Bebi se daje adaptirano mleko jer je koliko toliko slicno majcinom. A to potpuno zdrava kazete za bebu sa 3mes!!! Mozda vec sa 1god ta potpuno zdrava beba pocne da pokazuje da joj bas ne odgovara to cime je hranite. Najbolje jos joj plazmu dajte s tim mlekom! Savet- Facebook i pod hitno u grupu za bebe da naucite nesto dok nije kasno za tu zdravu bebu
Zbog čega ste tako napali zenu,sta je strasno sto daje kravlje mleko,odrasla sam na njemu jer mama nije imala mleko iz zdravstvenih razloga,imam 34god i fala bogu nista mi ne fali a takodje ni mojim sestrama,nekada nije bilo formuli ili su bile preskupe i nisu svi mogli da ih priušte,svako radi kako misli da treba,kravlje mleko se preradjuje da tacno,a kako je ad mleko dobijeno,preradom i sa sto djavola dodatih u taj prah ko zna sta sve ima....zato razmislite pre nego sto nekoga napadnete sa vašim stavom jer nije ispravan.
Nije napad, informacija samo ... ja nisam imala pojma o svemu dok nisam krenula da se ucim u grupi. I koliko ja Nisam imala pojma toliko zelim druge da informisem. Pre se davalo mleko... peklo brasno za bebe, davali hranu sa 3mes!!! Kuvao caj od maka samo da spavaju, mazali vinom zube itd itd. Ko ne zeli da se informise Ok... ko hoce pogledace malo ... pre su se vozila kola sa konjima, danas se voze auta!! Tj, ako pre nisu znali kako I sta I cime hraniti bebe, danas mnogo bolje znaju. Sebe smatram mnogo glupljom pre no sto sam sve naucila o hranjenju beba I onome sto sada znam o tome. I shokira me kad vidim da hrane bebe sa 3 mes I dan danas! Da im daju cvarke i hleb sa 4mes... zato odma reagujem da se mame informisu. Ali bez napada vec dobre namere... Ako 98% njih tvrdi danas da kravlje mleko nije dobro za bebe onda sigurno nije toliko dobar izbor. Pa I vi bi tako reagovali da nekoga naucite onome sto znate... mozda 😀🤪
Margarin bebi?
Od kada se adaptirano mleko kuva? Lepo na kutiji pise da se ne kuva!
Ja sam razumela kravlje mleko.
Drage mamice pomagajte, bez ideje sam... Sta bebcu od 8 meseci spremati za dorucak? Koliko obroka i uzinica imaju vase bebe?
Evo upravo smo doruckivali. Ima 8 meseci. Pola banane, pola breskve izmiksano, pa umesam jedan grcki jogurt za bebe i na kraju zobene pahuljice isto za bebe od firme Hipp. To toliko voli da skici dok jede.
Opste je poznato,bar ovde u Holandiji da se bebama do prvog rodjendana ne dodaje so u hranu
Da li ste sigurni da adaptirano mleko sme da se naknadno kuva?
Moja beba je sa 7 meseci jela vocni jigurt, sa 4 jela bananu, jabuku, krusku. Sada ima 9 ipo meseci i voce nece samo sokice pije.
Moj bebac ima 8 meseci i 3 dana. Doktori su odusevljeni sto se tice kilaze,motorike bebe,on vec hoda uz namestaj,sam drzi flasicu. Niti sam ga sama stavljala da stoji,on to sve sam uradi. A vala doktori koji ga vide jednom u 2-3 meseca mi ne mogu reci cime da hranim bebu. Vec ono sto mislim da moze i da sme ja mu dam. Od nas u porodici niko nije alergican ni na jednu vrstu hrane pa sto bi bio i on? Nego sto doktori sad stalno idu na te seminare pa stalno nesto menjaju. Ne kazem da je sada isto vreme kao pre 20-30 godina,ali ja svom bebcu svasta kuvam i spremam,imam svoje meso,voce,povrce koje nije prskano raznom hemijom,domaca jaja (od kokosi koje setaju slobodno po livadi). Prosli put na pregledu dr kaze dajte mu prvo malo zumanca pa postepeno povecavajte kolicinu i onda i belance a sad nam rece neee niposto belance. Pa ko je onda lud? Zato ja necu ni da ih slusam. .
Ne slushaj niko, samo sebe..
Mozda se necete sloziti sa mnom ali vidim da ovde 90%majki gleda da hrani bebu striktno po nekim pravilima koje opterecuju vise nego sto doprinose.Pitajte vase majke da li su one guglale sta da vam daju da jedete i kako ste danas uopste zdrave ako se nisu sluzile tim strogim nacelima.Zene su ranije umesto adaptiranog mleka davale razblazeno kravlje pa?Moj sin ima 9 meseci ,pored svega navedenog voca,povrca,mesa, probao je par ribica,smoki,kiflu sa sirom ,vocni jogurt (malo) i hvala bogu nije mu falilo nista.Pozdrav za sve opustene mame😉😉
Mnogo to nešto rigorozno postalo. Ja sam ubedjena da svaka majka ima instinkt koji treba da sledi. Nismo svi isti. Svaki čovek je niz izprepletanih niti i nijedan nije isti sa drugim pa tako ni ne postoji unverzalno zdrava ishrana. Sa prvim detetom sam živela na moru i davala već od 3 meseca razblaženo kozje i kravlje mleko od planinske stoke, davala redovono životinjske namirnice domaćeg porekla.. nisam se držala knjiga ni kuvara nego davala ono što inače mi jedemo i što nam je sezonski i geografski dostupno. Danas ima 7 godina i zdrav je ko dren. Nema alergije, nikakve bolesti.. ništa kao zmaj.
Drugo dete rodila u kontinentalnim uslovima gde je hladnije, evo sada ima 8 meseci, dobija razblaženo kravlje mleko i hranu na bazi istog, dobija žitarice, voće i povrće, supice, domaće meso...Isto zdrava kao dren i napreduje.. Nije ispravno bebu forsirati na režim koji nije u skladu sa režimom porodice. Takodje mi je besmisleno da idem okolo da vijam kokosije mleko i neke egzotične biljke koje su putovale 5.000km ovde do pijace a ne znam ni šta su ni odakle su, a ovamo zanemarujem kulturu koja nam je geografski namenjena...
Hranite decu zdravo. Vaše bebe su deo vaše porodice i treba da rastu u skladu sa vašim navikama a usput razvijaju svoj ukus i stil života.
Puter sme beba sa 9 meseci jesti ako u zapadnim zemljama svi decu svoju tako hrane pa su vidim zivi i zdravi
Zasto davati preradjeni i uvozni puter, kad imamo mlad neslan domaci kajmak?
Hahaha margarin Boze me sacuvajInace ne citam bas sajtove pravim bebi ono sto mislim da moze da pojede ni meni bez iskustva ovo ne bi palo na pamet,
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »