Komentari za tekst "Recepti za bebe od 6 do 8 meseci"

Komentara
401
Ostavite komentar
Tako je Marijana! I kod menr isti slucaj...uopsteno za bebe koje su na dohrani hrana treba da se uvodi od 4 meseca, a one koje su na majcinom mleku moze od 6...mada i one mogu od 4, zavisi od odluke majke, nista im nece biti...
Da Marija dajem savete ali i navedem da je mene tako posavetovao pedijatar i da se drugi posavetuju sa pedijatrom svog deteta. Ne pridajem znacaj svemu sto mi kazu, ali i postujem to. Druga stvar da si pitala zasto tada da se uvede hrana mozda bi i dobila objasnjenje. Meni je konkretno tako receno jer nisam imala da dojim dete i bilo je na dohrani. I drugo kada kazes nekom da lupa zasto je to toolikoo strasna rec? I ne mogu daa se nastavljam sa povrsnim osobama stvarno. Na kraju krajeva, svako svoje dete hrani i neguje kako misli da treba.
Pa dovoljan je recnik!Ipak necu dalje polemisati i za tebe i za ispod gospodju!Vidim da je tvoj odgovor na svakom drugom komentaru i to sto te savetuje pedijatar mislis da je najmerodavnije i mislis da tako treba da bude,i sad mislis da si izmislila Ameriku!Svojoj deci sam pocela uvoditi hranu nakon sest meseci,pre toga mleko i pirincane pahulje,po savetu nutricioniste,a po savetu pedijatra trebala sam poceti od pocetka cetvrtog meseca!Zasto?!!!!!Zasto!?To pozurivanje kasnije utice na zdravlje deteta,a iskreno ja ne znam sta znaci bolesno dete ima jedan 5god.drugi 17meseci!Ne moras svakom da budes savetnik,ne mogu bas sva deca da probaju sve ovo navedeno vec,poneka deca krecu od hleba,jer nemaju drugo,tako da nemoj mnogo da se pravis pametna!!!Izvinjavam se na ovakav recnik ostalima!!!!
A sta je to nekulturno u ovom komentaru?
Veruj da mi je neprijatno da ti odgovorim!Zena si budi malo kulturnija ,pristojnija,vredi malo,zbog sebe,bice ti puuuuno bolje!
Zeno bebi od 6 meseci su potrebne i druge namirnice i vitamini. Ja sam licno po ppreporuci pedijatra sve uvodila, sa punih 4 pirinacne kasice, sa punih 5 voce i povrce, sa punih 6 meso, od 7 kacamak jogurt, kajmak, zumance,blitva,spanac.., saa punih 8 dzigerica pilecaa, popara itd. Jok dete do godinu dana zivi na mleku. Isto kao ovde sto su nalupale za slaninu itd tako i ti lupetas! Nama je pedijatar cak i rekao meso obavezno svaki daan samo daanom kada je zumance meso se preskace zbog krvne slike.
Marija ne lupaj gluposti.
Ja bebanu svom dajem slane i "slatke" tj vocne kasice,po preporuci pedijatra sto manje mleka a sto vise ostale hrane. do sada,griz,karfiol,pirinac,pire krompir,sargarepa,tikvica,jaje,pavlaka,banana,ananas,jabuka(imamo nase domace ne prskane),kruska, voli narandzu mada se ne preporucuje pre godine dana ali damo mu jednu kriskicu i on voli da pocucka to. Od mesa piletina,curetina i teletina(takodje imamo nase domace). Supu od telecih kostiju. tj. svo meso koje je do kosti je bolje,hranjljivo i mekse. Sokice nesto mu i ne dajem vise vodu i caj.Sok mu naravno ja cedim. . .
Slaninica beli deo se sitno isecka i dete topi u ustima i rado jede vec od 4,5 -5 meseci i to po preporuci lekara,(naravno u malim kolicinama). Takodje domaci kravlji sir, jogurt i kravlje mleko(pravimo poparu, kacamak) od 6 meseci, svo meso, pa i svinjsko koje se retko spominje (naravno krtinu). To je zdrava ishrana uz povrce i voce. nikakve kupovne kasice ne mogu to da zamene, kao i mnogobrojne zitarice, koje samo opterecuju creva svakom, a kamoli maloj bebi. Uz to naravno dete se doji ili pije mleko. Sa otprilike 7 meseci dete gleda u vas tanjir i yeli da jede sto i vi. Spremite mu isto, samo ne zacinjavajte *moye se dodati trunka soli ili svez bosiljak, ruzmarin da zamirise). Spanac spremite kao i vama sa belim lukom, a grasak i ostalo povrce slobodno dinstajte sa crnim lukom, nece bebi od 7.meseci skoditi.
Da li se salite za kravlje mleko?
Da li je moguce ako se ne salite da ste pored interneta I silnih knjiga toliko neinformisani?
Ja sam mojoj bebi od 4.mesca uvela kravlje mleko, smocani kacamak ostrio je zube na sargarepu jer se rodio sa 6 stalnih zuba. Sa 5 je vec jeo svo voce i povrce a sa 6 pasulj, slaninu, kolenicu i cevape sa lukom...Sta ce da mu bude to je zdrava hrana kako su jele nase majke i bake pa im nista ne fali.A kad dobije zatvor po savetu pedijatra dajte zaseceren caj od sene.Toliko!!!
Ha, ha ,ha ,ha, haaa,hvala ti zeno sto se nasmijah slatko a cijeli dan me neka nervoza bije!
Bebi od 4,5meseci slanina po preporuci lekara??? Svinjsko meso? Zeno nadam se da si ironicnA, a taj lekar koji je to preporucio svaka mu cast!!! Tri puta sam citala komentar da se uverim da sam dobro procitala.
Drage mame,
Moj sin ima 6 meseci ,do sada je jeo pire krompir,sargarepu,jabuku,bananu,griz,plazmu,grasak.Zanima me sta bih jos smela da uvedem u njegovu ishranu?Za sada je sve lepo podneo i jeo.Smem li da uvedem osminu zumanceta sada?Za sada pije samo vodu pored mog mleka i to nakon cvrstog obroka ,inace jos uvek je dojenje najvise zastupljeno 🙂.Hvala na pomoci😀
Tajana, kakvo je sad stanje sa ekcemom? Da li je ista od hrane pomoglo za ekcem? Hvala na odgovoru unapred!
Mi smo po preporuci doktora od 4mesexa uveli kasice. Jer je beba uz dojenje uzimala i dohranu. I to prvo bareno povrce : sargarepu, tikvice, bundevu, brokolo i naravno prvo pirinac. Do sedmog smo uveli zitarice sa glutenom. Obican pirinac, keks, griz, hles ... u vidu popare na vodi sa puterom. I pirinac sa mlekom. Sa punih 6meseci uveli smo meso. Ali po 50 g na dan. Sa punih 7meseci zumance i to 1 do 2 puta nedeljno kada nema mesa. A belance tek posle godinu dana. I to tvrdo kuvano. A meso ne vise od 5 puta nedeljno. U 8 smo krenuli sa : koprivom, kupus, spanac, prokelj, blitva i uveli smo ribu. Losos ili tuna. Barenu ili sa rostilja. Jabuku i bananu moze od 4 a od sesto kruska, sljiva, breskva, kajsija. Posto smo imala problem sa ekcemom od godinu dana smo poceli juzno voce. Kravlje mleko isto posle godinu dana. A sa nekih osam pomalo jogurta i to 2,8%. Pasulj, boranija, grasak i socivo sa 9meseco. Nadam se da ce ti bar malo olaksati ☺
Zdravo mame. Moja beba ima 7 meseci. Imamo.5 -6 obroka, ujutro kad ustanemo mleko, milupinu ovsenu, mleko, mesance i povrce, voce kao uzinu i mleko pre spavanja. Posto pije adaptirano mleko, htela bih da.joj ukinem mlecni obrok u toku dana, pa ako mozete da.mi date predloge sta.bih mogla da joj dam
Drage mame
Moja beba ima 7.5 meseci i na adaptiranom je mleku.
Ruckamo slane i slatke kasice ali one moraju da budu dobro ispasirane takoreci kasaste jer se ona uvek zagrcne i moram mnogo da vodim racuna o tome.
Kada cujem da mame u ovom uzrastu deci daju nesto cvrsto ili za grickanje menibje to mnogo cudno.
Inace imamo dva donja zubica...
Mozete li mi reci da le je normalno to sto ja toliko pasiram ili ipak treba da ima inpo koja mrvica i sl
Unapred zahvalna
Hvala puno na odg
Pozdrav
Katarina,
i moja beba ima 7,5 meseci. Čvrstu hranu jede već tri meseca, i ništa ne odbija iako joj od samog početka sve namirnice gnječim viljuškom, ne blendiram i ne pretvaram ih u retke kašice iz razloga što su me savetovale (tada već iskusne mame) da je bolje bebu od samog početka navikavati na mrvice i komadiće jer tako postepeno uče da žvaću, ili se naviknu na kašastu hranu pa su im kasnije izgnječene ili sitno seckane namirnice odbojne. U početku je moja beba hranu samo muljala u ustima i gutala, ali sada već vidim kako pravi pokrete vilicom koji su vrlo slični žvakanju.
Svakako si pored nje i paziš, stoga se nemoj plašiti, pokušaj da joj daš i neku ,,mrvicu'' u kašici. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »