Komentari za tekst "Recepti za bebe od 6 do 8 meseci"

Komentara
401
Ostavite komentar
Ja mom bebanu dajem od 4 meseca kravlje mleko,karfiol,slaninu,pile e meso,dzigericu pilecu,supu,hleb,pavlaka,jogurt,ribu,pastetu patelinu,griz....
Slazem se sa tobom sto se tice mleka. Nama je pedijatar rekao da pocneno ssa kravicom i da joj ubaacujem po maalo secera bas iz tog razloga sto je ad mleko slatko (ince je pila aptamil jer ja nisam imala mleka da je dojim).
Pa procitaj sta se nalazi u adaptiranom mleku I koliko secera sadrzi, pa lagano izracunaj koliko tvoje dete na dnevnom nivou unese secera a kamoli na mesecnom. Sta vise reci. Samo nastavite sa adaptiranim mlekom. Obicno mleko je "uzas".
Da li je ovo realno??? Ja se nadam da ovo nije istina. Ne mogu da verujem da ppostoje roditelji koji bebi tako maloj daju slaninu, PASTETU?!! Mora da sam ja luda.
PaSteta da se baci ;)
da li si ti normalna ženo!? 😮
pasteta je jedna od retkih mesnih preradjevina u kojoj MORA biti sveze meso u suprotnom nebi trajala ni dva dana .. e sad sto ima aditivi to je nesto drugo .. u svakom slucaju beba moze da pije kravlje mleko jer je mnoooogo bolje od kupljenih "formula" i ostalih mleka u prahu ..
Svaka cast!!
Mislim i ja da je bilo malo ironije...pašteta je mozda domaca, pravljena, a slaninu ne mozemo ni mi koji imamo zube dobro da sazvacemo a kamoli beba bez zuba!! :)
Ali isto tako mislim da se danas pretjeruje sa tzv "ZDRAVOM ISHRANOM" za bebe. Treba napomenuti da su nekada nase bake, i to ne tako davno, svojoj dijeci przile brasno i mijesala ga sa, danas tako ozloglasenim, kravljim mlijekom i time hranile svoje bebe. Takodje, povrce i meso koje su davali djeci, sigurno nisu kuvale zasebno u malim serpicama na VERIGAMA...nego bi vadile iz tog jednog lonca pa davale dijetetu. Nije bilo blendera neko viljuska, a meso su prvo malo zvakale same da omeksaju pa davale djetetu da jede. I eto tada ne bijese alergija na znano i neznano, ne bijese dijabeticara,i svih ostalih bolesti danasnjice.
Mame, svaka od nas ima instinkt pomocu kojeg zna i ono sto mislili da ne zna, vodite se njime...gledajte da je hrana izabrana i da je dijete dobro prihvata, pa i ako malo poranite nista strasno.
Ja ne mogu da verujem da moze neko, bebi od 4 meseca da daje slaninu i sve ovo ostaloo...ejjj....Pa to je strasno...Jel vi znate sta radite? Nisam mogla da ostanem ravnodusna, prosto sam morala da prokomenrarisem..
uzas uzas uzas !kravlje mleko se ne daje zbog kazeina,od masnoce samo maslinovo ulje ili maslac !supa je slana - so se ne daje do godinu dana,pavlaka je premasna,paaaaastetaaa -uzas,najvece djubre se nalazi u pasteti !!!!!!!!!
molim te informisi se o ishrani bebe,ipak su to smislili pametni ljudi .Ima vremena i za slaninu i pavlaku ,pastetu..ali postedi je sad...ono sto dajemo do trece godine,to stvara imunitet detetu tvom.
mislim da je ovo bio ironican komentar, pa pobogu nije valjda luda zenda.
Pa kako bre tako maloj bebi da dajete slaninu ?! I pastetu :(
Drage mame htela sam pitati ..imam bebicu6,5 meseci da li on sme piti kravlje mleko jos uvek smo na aptamilu?hvala u napred
Nema nista lose u tome da beba pije kravlje mleko,samo ga treba razblazivati sa vodom,i moja ga beba pije i nije mu nista,savrseno je prihvatio mleko.
ja ne bih dala jos.. bar do desetog meseca..
Da li beba sa 8 meseci sme da jede cveklu??
Smije od 7 mj.
Zanima me da li se moze davati bebi od pet meseci jogurt pravljen od majcinog mleka? Svi hvale povoljni uticaj jogurta a ako je od mog mleka mislim ne moze da skodi.
ponekad ga bas pretjerate.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »