Komentari za tekst "Vaša beba u 15. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
118
Ostavite komentar
Nemojte se opterećivati kilogramima, ja sam krv svoju sebi zbog tog popila. Nazor mu davala a on jadan prejede se pa povrati. Moje dijete od 15mj. ima oko 9.800kg. takodjer sisa.. Doktorica rekla da je uredu, da je do dijeteta, nalazi su takodjer uredu, davala sam sirup Apetito ali nije nista napravio. Biitno je da jednu normalno i da su zadovoljni ❤
Izbaci polako podoj kupi flasicu i daj jo uvece kravicu mleko, ili kamilice cak moj tako spapaa. MALI 15MESECI I 13.KG
Zdravo mame,zanima me da li je neko u istoj ili slicnoj situaciji?
Zivimo sa muzevljim roditeljima,u istoj kuci..Moj decak kad je u prisustvu babe mene ne primecuje..kada je ona kod kuce non stop hoce kod nje i nju zove da se igraju..kada mu ja pridjem on me sklanja i uzima nju za ruku
Kada smo sami kod kuce bebac i ja nemam nikakvih problema sa njim,slusa me i dobar je..a kako je ona tu ja ne postojim
Ona mu sve dozvoljava a ja mu podviknem kad nesto ne moze..a zna se to je telefon,struja i sl
Mnogo mi je krivo sto je to tako i postalo mi je nepodnosljivo
Molim za savet ako neko ima sl iskustvoo
Slicna situacija samo ne zivimo zajedno, al da se razumemo, ja sam mu majka i ako se dogovorim oko nekih stvari sa svekrvom tako ce biti, ni ona mu nece dozvoliti ono sto ne bih ja, on je dete i a oni su baka i deka koji su tu da ga vole, a roditelji da vaspitavaju. Sin provodi pola dana kod bake i deke a za to vreme ja raspremim sve, spremim rucak i posvetim se sebi, kada je on kuci sa mnom sva moja paznja je usmerena na njega, i mislim da tako provodim mnogo kvalitetnije vreme sa njim nego da nemam slobodno tih par sati za koje vreme ja uradim sve sto treba.
Budi srećna i zahvalna toj babi što se toliko brine o tvom detetu. Svaki put kada ga ona uzme kod sebe, ti dobijaš slobodno vreme za druge aktivnosti. Žene koje nemaju taj besplatni baba-servis imaju 5-6 puta manje slobodnog vremena od tebe, pa proceni koliko si srećnija od njih
Najverovatnije da baka najviše vremena provodi sa detetom, da bi vi današnje "moderne" mame mogle da se opuštate i provodite, posle ne treba da čudi zašto dete više voli malom detetu je potrebna pažnja. Pozdrav ;)
ista situacija je bila i kod nas. a onda samo od jednom, sama od sebe, ponovo se vise okrenula meni.
ja mislim da je to normalno obzirom da baba i deda sve dopistaju, a mama je, jel, vecito babaroga koja brani detetu sve, zamisli ne damo im da guraju prste u struju i tome slicno.
Znam samo da bi i ja poludelaaaaq.. Moja devojcica hvala Bogu voli da je sa mnom... savet... Setaj sto vise ti sa bebom,provodite vreme van kuce.. inace ce biti BABINO DETE 😕😕😕😕😍😍
Mamice,da li ste kupili četkice i paste za zube za Vaše malce? Zanima me sta koristite? Mi planiramo da kupimo uskoro ,peremo za sad bez... Mi imamo 15 ipo meseci i nestašan sam dečak :)
Pozdrav
Od prvog izniklog zuba joj perem. Najpre četkicom za prve zubiće, a sad normalnom za njen uzrast. Koristimo pastu od 0 do 6 godina Vademecum koja se ne treba ispljunuti, nego se proguta.
Kako perete zubice?Kako naterate bebu da ispljune pastu?

Mi smo pre dva meseca kupili curaprox cetkicu za decu i pastu chicco za 6+ meseci, sad redovno peremo zube ☺
Drage mame da li vasi bebci histerišu i vrište bez ikakvog razloga? Ja pokusavam da moju bebanu odviknem od sisanja noću ali to bas ide u losem pravcu posto je počela da mi cepa pidzamu i da me stipa i vrhunac je kad počne da vristi i histerise da traži siku. Sve mame su mi rekle da odvikavanje od sike traje tri dana ali mi evo muku mučimo vec mesec dana ona sve vreme place i ne spavamo po 6 sati noću.
Nije nuzno da odvikavanje traje samo tri dana. Kljucna stvar vezana za ta tri dana je ta da ce dete za ta tri dana izgubiti instinkt za sisanje. U takvim situacija kao sto je vasa sasvim je razumljivo da ce ici teze. Ja sam za pocetak ukinula sve dnevne podoje pa za par dana odjednom i nocne. To je kod nas upalilo.
Mislim da treba da pricekate sa odvikavanjem,strpite se, beba prolazi kroz burnu fazu razvoja i treba joj bliskost sa sikom na koju je navikla.Ja imam bebu od 15 mes.i ne planiram pre drugog rodjendana da odustajem od dojenja.Za njih je to najzdravije i prirodni antibiotik, a i po istrazivanjima SZO idealno je 2 god dojiti minimum.
Moj sin ima 15 meseci a ja cekam blizance,u sestom sam mesecu :) znaci bice mala razika 19 meseci :) a mali je mnogo aktivan, budjenje svakog jutra oko 7 , spava samo jednom u toku dana sat do dva, jeste mi malo naporno jer ipak nosim dve bebe pa se umaram mnogo vise nego u prvoj trudnoci ali po meni je najlepse kad je mala razlika i deca rastu zajedno :)
drage mamice i ja imam bebu od 15.5 mjeseci i ja cekam bebicu znam da ce biti tesko ali djeca se naviknu imam iskustva ;-)
Drage mame, pomagajte, trudna sam opet. Beba mi ima 15,5 mjeseci. Ne znam sta da radim. Ovo je definitivno neplanirano i neočekivano. Da li je neka bila u sličnoj situaciji?? Savjeti.
ne znas sta da radis? boze sacuvaj kakvih zena...
Drage mame, pomagajte, trudna sam opet. Beba mi ima 15,5 mjeseci. Ne znam sta da radim. Ovo je definitivno neplanirano i neočekivano. Da li je neka bila u sličnoj situaciji?? Savjeti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »