Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Drage mame, citam komentare pa reko i ja kao i sve mame imam svasta nesto da pitam ali pravo da vam kazem citajuci se jos vise zbunjujem. Moj bebac za 4 dana punih 5 meseci :) inace siki na 2 sata duze nikako da izdrzi...i po savetu pedijatra poceli smo sa kasicama od 4.meseca. Do sada je probao krompir, sargarepu, pirinac, kukuruz, jabuku, tikvicu i sad planiramo dalje... Pokusala sam da mu to bude 1 nemlecni obrok prepodne ali vrlo brzo trazi da siki posle ruckanja tako da ne zurim, koliko porucka porucka. Inace vodu mu dajem na kasicicu jer flasicu nece. Ne znam kako da ga naucim na flasicu ako imate neki savet? Davala sam mu i cajice nece, sokice sam pokusala Juvitanine isto slabo jako svega 20 ml ceo dan. Malo je nervozniji ovih dana a ja sve mislim da su zubici nadam se. Sto se tice spavanja nije sjajan kao neke bebice sto procitam ovde, preko dana je budan sat, sat ipo pa spava malo i tako ceo dan, nocu od 21h do 6 ujutru i to se budi nekoliko puta. Veliki pozdrav i poljubac od nas
Probajte da promenite cuclu npr.ako mu dajete sa sirokom cuclom dajte sa uskom i obrnuto. Moja pije iz nukove siroko grlo,kada joj dam iz nip-ove flasice usko grlo nece da pije... Nocu mi ne jede, probudi se, pocne da kuka stavim joj lazu okrenem na stranu pokrijem i ona nastavi da spava. Probajte i vi to ako hoce lazu.
Draga Danijela kod nas situacija ista, siki svako malo, nikako ne mogu da ga uobrocim, jede pirinacu kasicu za kasni rucak i nedugo nakon toga trazi da siki, budi se nocu 3-4 puta i nema ni govora o tome da ga uspavam ako ne siki, nekim cudom je poceo da prihvata flasicu ali je to bila nemoguca misija pre samo 10 dana, ali budi uporna i nudi mu... Ja citajuci komentare i iskustva cesto pomislim sta sa nama nije ok, i svaki put me pedijatar izriba na foru "jedan nocni podoj i to je to do jutra" ali ja se ne stresiram mnogo jer sam shvatila sve su bebice prica za sebe, ne mozes ih ukalupiti niti naterati. Samo prati bebin ritam i zelje i malo daj smernice i sve ce biti u najboljem redu :) znam da nije lako ustati u 6 i a buditi se par puta u toku noci ali kad me nagradi osmehom za dobro jutro ja sam orna i puna elana :)
Ni moja beba nece flasicu. Nikako. Sisa. Nece ni dudu. Vodu nije htela do skoro,a sad samo malo na kasicicu. Poceli smo polako kasice,i voli samo tikvice i blitvu. I nakon toga sisa. Prosto nije dovoljno za samostalan obrok. Sokice skroz slabo,i to na kasicicu. Pokusavam i dalje sa flasicom,al mislim da je uzalud. Tako da nam je ista sudbina... Da malo porastu pa da probamo sa onim casama sa rupicama. Samo sto mi celu noc uveliko prespavamo. Prosto mislim da je to od deteta do deteta. Ja je bas ne forsiram ni za sta. Menjace se oni jos... Poz i poljubac od nas
7620g 71cm...:) uzivamo i volimo se
Kakvi sokici u 5. mesecu - 1. nedelji?
moj bebac se sa tri okretao sa ledja na stomak i posle desetak dana tek poceo obrtno,inace je dobar bebac al ovih
dana je povremeno nervozan,ja ga dojim,dajem dohranu i kasicu rucki lepo,zanima me dal je moguce da mu smeta ovo uzasno vreme,kazu da bebe to osecaju pa me zanima sta vi mislite o tome,inace danas smo napunili 5 😍
ma sve je od bebe do bebe,neka su zivi i zdravi sve ide to samo od sebe :)
mi smo isto jucer napunili 5 mjeseci i sve je isto kao kod vas jedino sto se moja pocela okretati s ledja na stomak s 3 ipo a obratno jos nije ali blizu je 😊
Drage mame mija cerkica juce napunila 5 meseci. Lepo napreduje iskljucivo sisa. Na kontroli sa 4 meseca imala 7480 g. Pre par dana smo bili na Uz kukova i dr nam je rekao da je ave u redu ali jos uvek nwma okostavanja. Kakva su vasa iskustva? Molim vas pisite mi jer sam se zabrinula prva mi je beba i ne znam ni ja sve.
to je sve individalno,kod nekih beba to okostavanje ide sporije. ako se dobro secam,mozda i do 18 meseci se tolerise,ali nisam 100% sigurna. imam dvoje dece, prvom nisu bila zrela jezgra okostavanja na prva dva uz kukova,pa smo isli i na treci posle 6.meseca, tada je bilo u redu. nismo smeli da ga stavljamo da sedi pre navrsenih 6 meseci, a da stoji pre navrsenih 9, ali ni on nije pokazivao zelju za tim aktivnostima pre tog perioda. drugom detetu su kukovi bili zreli vec sa 2,5 meseca i ona se od 4. meseca izdizala u sed. takvo je nase iskustvo... pozdrav😊
Pozdrav za sve mame na ovom forumu. Kao i svaka ovdje i ja se trudim da svom djetetu omogucim samo najbolje i najzdravije, pravimo greske, trazimo, citamo, pisemo necemo li saznati nesto novo, takve smo, uvkek zabrinute i uvjek na oprezu zato nemojte nikoga osudjivati, svaka majka radi kako ona misli, dajte komentar ali ne budite zene tako ostre, negativne i zgrozene, vi pak svoju djecu odgajajte kako vi mislite.
Moj bebean je danas napunio 5 mjeseci, na AD mlijeku je jer ja na zalost nisam imala mlijeka ali eto napreovao je lijepo, ima 8.500kg i dugacak je 71cm. U 4. mjesecu smo uveli pahuljice milupine, zatim malo krompirica, sargarepice i tikvice, karfiol mu se ne svidja pa ga i ne dajem, juce sam pocela da stavljam po malo blitve, onako list jedan da ne pretjeram. Voce jos nisam pocela, cekala sam da prodje mjesec dana da ga ne forsiram tako da cu poceti sa jabukicom ovih dana. Lijepo rucka, dosta pojede, ostalo su mlijecni obroci a uvece milupine pahuljice i malo mlijeka ako zeli i dug san do ujutro do 8h, tako spava vec od 2. mjeseca. Grceve nismo imali, bio je mirna beba al zato je sad glasan, cici i smije se, sve mu je zanimljivo 5 minuta...al tako je. Baby tv je prije volio sad 5 minuta, nece ni to, da moja beba gleda boje na televizoru i ja to pustam jer moram ocistiti kupatulo, opeglati robu, skuvati rucak...Ovo je vec dovoljno dugo :-) . Samo naprijed mame, i slusajte svoju djecu ne negativne ljude.
Bravooo!!!
Moj sin je juče napunio 5 meseci.
Od pre nedelju dana je prihvatio kašicu kao ceo obrok, bez mleka posle, i odmah sam mu uvela i drugi obrok kašicu tako da sad od 5 obroka, 2 su nam kašice, jedna pirinčana, a druga povrće. Od povrća smo uveli krompir, šargarepicu, bundevu i tikvice, planiramo još brokoli i jabuku, pa kad uvedemo voće, onda ćemo uvesti još jedan obrok kašice. pozdrav svima!
Moja beba za cetri dana puni pet meseci ali se uopste ne okrece,podize glavu i noge kao da pokusava da ustane ali nece da se okrece sa ledja na stomak i obrnuto,sta da radim?
Nas fizijatar kaze da se beba u ovom periodu okrece do boka, a na stomak u sestom mesecu. Ako se okrene ranije, ok... Ali ne mora. Zato ne brini
moja je tek pocela prije 5 dana, iz cista mira samo se okrenuo i od tada stalno to radi. nije umio ni na rukice da se drzi kad je na stomaku, i to je poceo. Polako, kad beba bude spremna okrenuce se. Igraj se sa bebcem na krevetu, pomozi joj malo, pokazi kako se to radi, vjezbaj i uspjece. A tebe vidim vec 3 mjeseca sa komentarima o tome, ne brini, nista na silu, kad bude htjela da se okrene okrenuce se.
majo ni moja beba se ne okrece,okrene se na bok koliko da dohvati igracku i vraca se na ledja
polozaj na stomaku joj nikad nije bilo omiljen kratko bude na stomaku i pocne da negoduje i da se ljuti
Stavljajte je cesce na stomak ipostavite igracke tako da mora da se pruzi da je dohvati
Zdravo drage mame 😊
Danas smo napunili 5 meseci. Jos uvek ne jedemo kasice, jer je pedijatar rekao da pocinje tek sa 5 i po meseca da jede. Bebac pije sokice, mada ih ne voli preterano puno. Na dohranimo smo od mesec i po dana. Super jede i lepo napreduje. Imamo samo problem prilikom uspavljivanja. Nikad nece da zaspi sam, uvek moram da ga ljuljam i to da pronadjem kako njemu odgovara ljuljanje. Nocu spava lepo, jos uvek se budi da jede na svaka tri, ponekad cetiri sata. Ima li neko savet da mi da kako uspavati bebca bez ljuljanja?
I preko dana spava samo pola sata. Hvala vam unapred na savetima.😊😄
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »