Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Uradi taj test i ja sam!
Cao cveta i ja Sam u 16oj nedelji i ja Zelim da uradim taj test, ne na zahtev doktora vec zato sto ja to Zelim . Ovo mi je treca beba i sa prethodne 2 isto sam trazila detaljan pregled. Moj ti je savet da na vreme uradis taj test i budes sigurna dal je sve uredu sa tvojom bebom.
Drage trudnice, ja sam iz Hrvatske i tu se nude Neinvazivni prenatalni testovi za okrivanje kromosomskih trisomija (NIFTY, Tranquility, Harmony). Potrebno je samo vađenje krvi, a točnost je 99,7%. Rade se između 10 i 12. tjedna. I da, skupi su :(
Drage mame,u 16 tjednu trudnoce sam,zanima me dali je opasno to sto mi je usce maternice mekano,zatvorena jesam,samo je usce mekano?
Da li neko zna smem li da primim anesteziju zbog popravke zuba? U 16-toj nedelji sam i počeo me boleti zub a danas imam takve mučnine i gadljivost gore nego u drugom mesecu trudnoće i stalno mi pada krvni pritisak....
Mozes lokalnu slobodno samo ako mozes da izdrzis popravku zbog mucnine. Samo jedi nesto slano zbog pritiska pre popravke mada meni anestezija ne utice na pritisak koji mi takodje povremeno pada. Ne brini. :)
mozes slobodno lokalnu anesteziju, ja sam u prosloj trudnoci u 7.mesecu vadila umnjak i dr je rekao da naravno da moze anestezija
ja sam do 12tj folnu koristila sad samo magnezij
Da li ima neka trudnica koja ne koristi nikakve vitamine, ni folnu kiselinu? Pozdrav
Ja ne koristim te vitamine,a 16 sam nedelja. Nisam ih nikako pila. Najbolje su prirodni vitamini,voca i samo voca.
Ne znam hocete li se sloziti sa mnom,ali nase mame nisu pile nikakve vitamine i radile su do zadnjeg dana svoje trudnoce pa nam nista ne fali ,rodile su zivu i zdravu decu. Tako da ja slusam moju mamu kad mi daje savete. Bar ja tako mislim. Pozdrav. 😊
ja ne koristim nista.. doktorica je rekla da je sve u redu i da nema razloga da pijem nesto .. u 16 sam ned. :)
Trebalo bi da ste koristili do 12e nedelje folnu kiselinu. Ne razumem sta je tesko popiti koji vitamin za bebicu. Ja pijem PregnaCare i Mg, Ca, vitamin C, i jos unosim kroz voce i povrce. Nista mi nije tesko, sve za moje cedo.
Ja ne kotistim bas nista,16.sam nedelja ..Pozz
:*
Drage buduce mame,zelim nesto da vam kazem... Vadjenje plodove vodice sme da se radi do 3 meseca trudnoce,posle ne bi trebalo jel mogu da povrede bebu,i moze da dodje do spontanog pobacaja... Doktori samo gledaju kako da uzmu novac i nista vise zato i predlazu uzimanje plodove vodice :)
O cemu vi pricate kada se amniocenteza radi od 16. -18. nedelje a u nekim slucajevimj do 9.meseca?! Ranije i ne sme da se radi bas zato da se beba ne bi povredila jer je materica manja i manje je pl vode. I radi se u bolnici tako da niko ne uzima pare za to. Cemu sirenje panike i dezinformacija?
Da li je spavanje na stomaku u 16. nedelji opasno? Imam osecaj da me iznad pupka zaboli kada lezim u tom polozaju.. :(
Drage buduce mame,radila sam doble test,hcg mi je 1.59MOM a PAPA 2.25i salju me da vadim plodovu vodu,doktorka kaze da su odstupanja minimalna,ali ipak se plasim,muz i ja imamo 24 godine i nemamo bolesti u porodici.Jel imao neko slicno iskustvo? Hvala vam unapred.
Zivim u Nemackoj i vidim da ovde ne teraju zene kod raznih drugih lekara. Nisam ni od jedne cula da je vadila pliodovu vodu.... Meni su na osnovu krvi sve odradili na pocetku a posle samo kap iz prsta i cao. Ja mislim da se sve ti moze i drugacije resiti, 4D, ultrazvukom ili testom preko krvi. Ne bih isla na vadjenje pliodove vode jer postoji mogucnost da se ona ne obnovi dovoljno i da se beba ugusi....
Ne bih ti savjetovala amniocintezu jer imam dosta primjera oko sebe gdje se par nedelja nakon toga dogodio pobacaj! To je jako jakooo rizican test iako rijetko koji ljekar to hoce priznati iz ko zna kojih razloga!
Ako je bas neophodno, radije uradi taj test ali koji se uzima iz krvi, malo je skup ali mislim da vrijedi sacuvati bebicu.
To je moje misljenje i savjet.
Lijep pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »