Komentari za tekst "Vaša 21. nedelja trudnoće"

Komentara
2422
Ostavite komentar
i ja sam prosla kroz to i nemojte se plasiti vec samo pozitivno i polako ;) i ja nosim devojcicu u 21 ned. :D svima puno srece :*
Kod mene identicna situacija. Nakon dva spontana u 9.tjednu trenutno trudnica vec punih 21 tjedan. I također curica. Zelim nam puno srece dalje :-)
Pozdrav dragim trudnicama i mamama! Zanima me gde u Beogradu mogu proveriti da li sam zarasena Listerijom? Imam dijareju vec 3 nedelje, koja nije pracena mucninom,niti temperaturom...ali bih za svaki slucaj uradila test na Listeriozu. Hvala na odgovoru
Verujem da je to moguce u Batutu.
drage trudnice dali se neka od vas susrela sa problemom da je u bebe jedno plucno krilo vece od drugog da
na pomenem 20tj trudna stvarno se bojim.
bebina pluca tek pocinju da se razvijaju i to traje do kraja trudnoce. opustite se jer sto manje ste zabrinuti to bolje po vas i vasu bebicu. bit ce sve dobro ako Bog da
Drage trudnice, prvi put sam ovde, citala sam malo postavljene komentare, u 21 nedelji sam sada, u 16 nedelji sam imala kontrakcije, od stresa, otisla odmah kod doktora na privatno, pila sam utrogestan od 100, 5 dana 3 puta na dan i 3 dana 2 puta dnevno i sada je sve u redu, doktorka mi je rekla da je dobro sto se nisam otvorila i nisam prokrvarila, strogo mirovanje i sada je sve u redu, nepijem vise tablete... To je moje iskustvo. Sada sam bila na kontroli 22.03, u domu zdravlja, sve je u redu samo doktor mi je rekao da je video cistu na mozgu bebe, i da to nije nista opasno, to se povuce najkasnije do 32 nedelje, uzrok se ne zna... Malo sam brinula a onda sam citala o tome, kod nekih bebe se nevidi jel trudnica uglavnom ima preglede na 4 nedelje, pa izmedju se bebi pojavi i nestane, izmedju dva pregleda... Dali neko ima iskustva sa tim? Inace umesto amniocinteze sam radila Panorama test, to je isto samo se uzorak uzima iz krvi majke tako da nema rizika nikakvog od pobacaja... I placa se na privatno ima NS i BG... Labaratorija JUGOLAB... Toliko od mene za sada, da ne davim.... Zelim svim trudnicama zdravu i uspesnu trudnocu!!! Pozzz...
nije tacno,ja sam radila ac dva puta rez su bili odlicni, nikakav rizik od pobacaja i ostale gluposti ....samo treba izabrati dobrog doktora,kao sto je recimo (govorim za NS i okolinu ) doktor Kolarski u decijoj bolnici .... sve pohvale za njega !
Nije istina. Amniocenteza nije 100% pouzdana. Licno poznajem zenu kojoj je rezultat ac bio los, da bi na kraju ispalo da je sa bebom ipak sve ok. O nedeljama neizvesnosti i cekanja, kao i o potencijalnom riziku da i ne govorim. Nista nije 100% sigurno, a Panorama test, kao i drugi koji funkcionisu po istom principu su pouzdani preko 99%. Ja sam radila Tranquility test, tako da sam se dobro informisala, pre svega kod lekara. Za razliku od dabl, tripl ili kvadripl testova koji se rade na osnovu hormona iz krvi i koji su zbog toga i veoma nepouzdani, testovi poput Panorame, NIFTY, Tranquility i sl. analiziraju bebinu DNK i na osnovu toga se izracunava da li je odgovarajuci broj kopija hromozoma ili ne. Ovi testovi su u nekim zemljama priznati kao zamena za amniocentezu, ali je metoda jos uvek nova i procice jos neko vreme dok potpuno ne zameni ac (u Srbiji ce to biti za nekih 30 ili vise god. tim pre sto imamo ovakve stavove prema novim metodama i striktno se drzimo onih pecinskih analiza). Licno nikada ne bih radila amnio, pre bih rizikovala i cekala porodjaj, nego rizikovala da zbog intervencije izgubim zdravu bebu.
Amniocenteze nije isto sto i razni testovi na bazi krvi majke, rezultat amniocenteze je jedini 100% suguran!
Draga trudnice, da li se neka od vas susrela sa laznim kontrakcjama? Meni je izgleda posledica amniocenteze...
Pre 4 nedelje... Kontrakcije su pocele dve nedelje nakon intervencije. Sada pijem Utrogestan 3 puta na dan, kao i magnezijum. Terapija mi mnogo pomaze, dobro sam, ali moram da mirujem. Lekari kazu da je dobro sto nisam otvorena i sto mi grlic nije skracen.
pre koliko si je radila? radila sam je i ja i bas se brinem :(
Ja sam ih imala i pre i posle amniocenteze, samo lezi sto vise i obavezno ujutru i uvece utrogestan, a ako su kontrakcije i dalje prisutne mozes i preko dana treci put! Srecno!
Ja sam ih imala i pre i posle amniocenteze, samo lezi sto vise i obavezno ujutru i uvece utrogestan, a ako su kontrakcije i dalje prisutne mozes i preko dana treci put! Srecno!
20.sedmica, druga trudnoca. Bebu osjetim jako cesto, cak se vidi na stomaku kada jace udari. Udebljala se 10kg do sada, bas puno, I imam nekada jake glabobolje. Osim debljanja I cestog odlaska u Wc nikakvih vise tegoba :)
drage buduce mame, u 21 nedelji sam i dobila sam kijavicu - bez temperature :( da li je to opasno po bebu i koje lekove smem da pijem?
nije ista opasno. mene grlo jako boli i kijavica i samo pijem cajeve i sve ok
i ja isto :( danas idem kod doktorke pa cu pitati, pi samo sto vise cajeva...
Da li je normalno da u 21.nedelji jos nisam osetila bebine pokrete?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »