Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Draga, isto i kod mene. Ujutru i uvece kijam i kasljem, nos mi je zapusen ujutru pa prodje u toku dana i uvece kad legnem obavezno peskiric pored jastuka jer krece opet. Citala sam da je to zbog prosirenih krvnih sudova pa nazalno tkivo omeksa i zato se mucimo sa tim. Meni pomaze malo meda sa limunovim sokom kao i caj od nane malo mi otvori disajne puteve. Meni je ovo normalno, tako pise i u knjizi o trudnoci ali ako si prehladjena tj. nos je zapusen po ceo dan i osecas tegobe prehlade vidi molim te sa doktorkom da ti prepise slabije lekove ili probaj sa cajem od djumbira i malo limunovog soka. Ne bih ni ja pila Amoksicilin, tu se slazem sa tobom. Sto manje lekova to bolje za nas. Srecno! :)
Imam ja jedan problemcic..
12.11.2015 mi je pocela poslednja menstruacija i trajala 7 dana (19.11.2015).
Ne zasticen polni odnos sam imala 23.11.2016.
19.02.2016 sam bila kod privatnog lekara i on je rekao da sam izmedju 13-14 nedelje ali da je beba po njegovom misljenju 1 nedelju manja. Ne znam zasto oni racunaju i vreme pre 23.11. kada ja do tada nisam imala ne zasticen odnos iako sam im rekla za to.


Prvi dan poslednje menstruacije racunaju kao prvi dan trudnoce kad racunaju u nedeljama, a mesece racunaju od sedmog dana poslednje menstruacije. :)
Drage mame imam neke bolove u donjom delu stomaka doktor mi je preporucio magnezijum? Ne neverovato imam grceve u nogama? Dali neka ima slicnih Problema?
I ja sam u 16 nedelji i imam grceve u nogama. mislim da beba pritiska neki nerv ili kako se siri materica...Lezi malo kad osetis da ti se koce noge
Pozdrav za sve. Mene vec neko vreme bole prepone i trtna kost ukoliko stojim,hodam,pri ustajanju,kada dignem npr nogu da vezem pertlu i sl. Da li se jos nekome to desava i uzrok? Inace rekla mi je dr da mi je materica nisko i da ne dizem tesko,ne vozim se autom i ne cucim
Mene isto kad duze setam ili stojim a materica mi je u dobrom polozaju, 17-a sam nedelja. Misici se opustaju i omeksavaju pa je svako duze angazovanje misica bolno kasnije. To je normalno. :) Samo se potrudi koliko mozes da se kreces a opet da ne dozvolis sebi da se umoris. Ima na youtube dobrih laganih vezbi za trudnice,npr. lezis na boku oslonjena na ruke i podizes lagano jednu nogu pa isto tako i sa druge strane. Probaj. :) Moramo se malo aktivirati kao trudnice inace ce ti svako angazovanje misica, odlazak do prodavnice biti bolan kasnije..
pozdravljam sve mamice,da li je neka od vas vec saznala spol bebaca. meni je prva beba pa mnogo toga ne znam.
isto imam to nekakvo leprsanje po dnu trbuha.
I meni je prva bebica 😍
A pol smo ostavili da bude kao iznenadjenje. :)
Moguce je da osetis bebine pokrete u vidu tog leprsanja ili mehurica nekih za koje sam cula. Ja jos nisam nista osetila,ali nadam se da cu uskoro.
Drage mame, da li ste već osetile pokrete bebe? Ja sam nešto osetila ali nisam sigurna da nisu creva ili tako nešto... Pozdrav!
I ja sam osetila neko cudno komesanje trajalo je mozda minut i definitivno nisu creva 😄
postovane mame, pojavio mi se sevajuci bol u vagini. Je li neka imala iskustva sa tim? Sutra idem kod lekara.
postovane mame, 17. sam nedelja. Osecam povremeno sevanje u vagini. Da li to mote biti opasno. Sutra idem kod lekara.
Postovane mame,radila sam dabl test u 12 nedelji svi kazu dobar nalaz nista strasno u pitanju je blizanacka trudnoca.Odnesem svom ginekologu danas posto sam imala ultrazvuk da mi procita strucnije i kaze da je free beta hcg 6,06 a kod drugog 6,76 MoM..E sad mene brine posto su vrednosti 2,70 granica nama je dosta vise da li je neko imao slicno iskustvo,i posto je rizicno sad raditi u 17 nedelji predlozeno mi je da se radi u 29 nedelji plodova voda jer su tad.veci i ako ne daj boze nesto krene po zlu mogu preziveti ako se prevremeno rode....Hvala unapred ❤
ja imam slicno , mislim da i meni predstoji amniocinteza :(
cao slatke trudnice :) ja sam prije dva dana usla u 17-oj nedjelji, a zanima me je li ima neka da je vegeterijanac chak ni ribu da ne jede? je vam dr daje neki dodatak ishrani?
Ja sam vegetarijanac i ne jedem tribu a rezultati krvi su mi super. Doktor mi je reko da pijem neke tableta sa vitaminima Pregnacare. ALi to mi je dao iaoko mu nisam rekla da sam vegetarijanac.
Moze li Stanka da objavi savete javno jer bi mi znacilo da procitam. Ovo mi je druga trudboca koju teze podnosim, zbog mucnine nisam jela skoro nista a od skoro jedem uglavnom povrce i testo, meso i ribu ne mogu ni da zamislim a kamoli da jedem, na svoju ruku nista od vitamina ne pijem vec danima jer mi ih organizam ne prihvata, po ceo dan mi je muka kad ih popijem. Znacio bi mi neki savet nekoga ko je bio u slicnoj situaciji. hvala. pozdrav svim mamama 😊
e hvala ti puno. mail je m.makile@gmail.com pa poshalji jos po nesto :)
Daju doktori. Meni je druga trudnoca, 17 nedelja, vegetarijanac isto :). Nista nisam pila od hemije. Pivski kvasac, psenicna trava u prahu( svako jutro 6 nedelja, pa pauza) i jos mnogo saveta.. Ako zelis mogu na mail da ti posaljem par dobrih ideja. Nikada ne pisem komentare ovde, ali kada sam videla da si vegetarijanac htedoh da pomognem jer sam sve to prosla i sada po drugi put. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »