Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Imate na Fejsu grupu: Zdrava hrana za nase bebe. Postoje brojni saveti oko nemlecne ishrane, odusevice Vas. Pozdrav mame.
Pozdrav mame, moj beban je poprilicno krupan, ima 9600 kg i dugacak je 75cm, na adaptiranom smo mlijeku od prvog mjeseca. Pocevsi od 4og mjeseca uvodila sam mu povrce a prije 7 dana i meso, za sada teletinu jer ne mogu naci kvalitetnu piletinu da nije tovljena svim i svacim, lijepo rucka, ujutro u 7h flasica, oko 9ipo vockice sa malo zitarica ili griz na vodi, pa oko 12h flasica, pa rucak oko 14-15h, flasica oko 17h, tu pije dosta manje zbog rucka, zitarice oko 19h, i flasica pred spavanje u 21h, to nam je neki raspored i drzim se toga, lakse meni lakse njemu da se dovedemo u red. Ne uspavljujem ga, od pocetka ga nisam nosala nisam htijela, samo ga legnem u krevetic i on brzo zaspe uz muzikicu neku tihu. Prevrce se okrece se, puzi po malo, pokusava nesto ali prosto odbija da sjedi, ja ga stavim u sjedeci polozaj on se koprca i spusti u polusjedeci te ga onda i ne forsiram, njemu ne prija, necu siliti da sjedi sam ce pa koliko god to bude trajalo.
Voli setnju, satima bi bio vani, Laugh and Learn crtani na koji doslovno vristi od smijeha kako ga voli.
ne treba mu toliko flasica dnevno pored dva obroka čh
Moja beba ima 6 meseci i 20 dana ali ne moze sama da sedi, izvrne se, ili se spusta da legne, kakva su vasa iskustva, malo sam zabrinuta.
I moja je isto 6.meseci i 15 dana i ne sedi jos uvek sama..ali zato puze...Doktor kaze da nema brige.Sve su bebe individualne sto se toga tice tako da bez brige...
moja beba ima 6m i 18dana,pije bebelac 2 ali bih je prebacila na neko kvalitetnije mleko
preporuka nase dr je hipp ili aptamil
koje mleko vi dajete bebi i koje je najbolje?
Aptamil mislim da je najbolje! Nismo cak inali ni probleme sa grcevima na samom pocetku..
Da se i ja nadowezhem na tu temu da nece da pije wodu iz flashice,dajemu sa kashichicom i tako hoce da popije bash dosta,a kad mu dam flashicu samo se igra sa njom.Inache ima 6 i 17 dana i 9kg.Budi se oko 5,6 sisa pa nastawi da spawa do 9,10 opet sisa pa oko 1 powrce sa mesom i oko 2,pola 3 ide u krewet,spawa do nekih 4,5.Opet sisa,pa sledi woce,jedan dan pomesham sa pirinchanom kashicom drugi da samo woce.Josh uwek ne sedi sam. :)
Moja beba ima 6,5 meseci i skroz isto jede meso i povrce za jedan obrok, a za drugi ili voce samo ili voce sa zitaricama. Ostatak dana i nocu samo sisa. Odlucila sam da mu dam samo dva obroka nemlecna posto sisa.
Drage mame,pretpostavljam da nesto radim pogresno cim mi bebac i dalje sisa kao i pre dva meseca.Ima 6 meseci i 20 dana.Budimo se u 7,u 9sisa,posle 2-3 sata mu dajem voce(sad vec i kombinujem),nakon toga sisa posle 2 sata ,onda ide povrce nekad sa mesom,nekad kombinacija povrca ili zitarice,pa do kraja dana samo sisa i sve na 2 sata.Budi se nocu 2-3 puta.Ne bih da se zalim ali kada procitam vase komentare svaka mama je malo odahnula prilikom uvodjenja cvrste hrane😳,imate li neki savet?Hvala punoooooo😀
Da li imas dovoljno mlijeka? I Moja je Beba htjela I cesce da Jede I navece se budala svako malo da Sisa, pa Sam Joj dala flasicu navecer I prespava cijelu noc, Jos uvijek je Dojim Ali ponekad dodam I flasicu jer vidim da Joj Nije dovoljno moje mlijeko I Kad poruca flasicu Mirna je 3,4 sata
Ja sam mojoj bebi uvela dva obroka i sad se budi da sisa nocu. Ali, on skoro uopste ne sisa tad nego ja mislim da vise voli da sisa, pa da zato to radi, mazi se. Pre kad je bio manji je spavao nocu, nije se budio da sisa, znaci da to nema veze sa hranom.
Mislim da treba da uvedes i veceru oko 18, 19 h, mlecno-zitaricna kasa. Mozda se smanji potreba za sisanjem, mozda i ne, u svakom slucaju nastavi dojenje na zahtev. Ok je voda izmedju obroka.
Moja beba ima 6 i po meseci, i sisa na svakih 3-4 sata, cak se i nocu budi po 2 puta. U toku dana mu jednom spremim neku kasicu od sargarepe, krompira ili jabuke kao sto mi je dr. preporucila, ali on to ne smatra obrokom, vec posle trazi da sisa. Inace, nemlecnu ishranu smo uveli tek sa skoro 6 meseci, tako da mislim da je normalno da jos uvek ima potrebu za sisanjem i da to jos uvek smatra glavnom ishranom.
Hvala puno Maro,probacu nista me ne kosta😉
Mozda je nekad zedan, a ne gladan. Ponudi mu vodu vise puta u toku dana. Moja devojica nekad odbija na flasicu da pije vodu, ali hoce iz case. Ili mozes da mu das caj ili sok koji ostane od kuvanja vocne kasice.

(Mi imamo 2, eventualno 3 sisanja (kasno uvece (izmedju 10 i 12) i rano ujutru (izmedju 5 i 7), ponekad u toku noci ako nista drugo ne pomogne. U toku dana imamo 3 cvrsta obroka: jedan sa mesom, jedan povrce/zitarice i jedan vocni. To nam je rezim od prosle nedelje kad smo imali 6 meseci i 10 dana.)
Moj bebac ima povecan misicni tonus od rodjenja, okretala se sa ledja na stomaki obrnuto (imala je 3.5 meseca) sve dok nismo otisli kod fizijatra i poceli da radimo vezbe (sa 5 meseci). Od tada nista nece, samo uhvati nogice i njise se levo desno.
Uros se probudi oko 8,9, popije mleko 210ml..oko 11,12 mu spremim ovsene, razane pahuljice sa nekim vocem( banana, jabuka, avokado), trenutno nije veliki izbor, zatim oko 15h rucak, meso sa povrcem, oko 18,17h vecera, nestle 8vrsta pahuljica sa mlekom 150ml, i oko 21,22 mleko 210..spava do ujutru bez budjenja..i da, posle svakog obroka dremne od prilike po sat vremena, nekad se desi da preskoci jednu dremku ;)
Vule ima 6 meseci i 18 dana.
Vc 15 dana mu je u recniku baba i ajde. Imamo 4 zubica, tj 3 su vec izasla, cetvrtom se vidi coskic ali tu je.
Inace, slabi smo sa okretanjem i lezanjem na stomaku. To nikako ne voli.
Ima dve omiljene zvecke i u svako doba se sa njima igra naizmenicno.
Sto se tice spavanja, ne menja se nista. Preko dana spava 3-4 puta po najvise pola sata, nocu se budi jednom ili dva puta, zavisi od toga koliko je i kako jeo preko dana.
Od prosle nedelje slabo hoce nemlecnu hranu, u stvari ni mleko nije hteo kad su mu zubici izbijali, pio je flasicu mleka dnevno (?).
Mislim da je zbog zubica..kazu da bebe manje jedu kada krenu da im rastu..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »