Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2497
Ostavite komentar
Imam isti problem. Toliko me nekad stegne da ne mogu da nagazim na levu nogu. Okretanje u krevetu je nemoguca misija,jako bolno. Moj doktor kaze da je to diskus hernija i da nazalost kako je bebica veca i opterecenje vece moze biti gore. Jedino sto nam moze pomoci jeste neki pojas koji ce malo da rastereti pritisak na kicmu.
Hvala na savjetima :)
Ja sam se kretala kako sam morala i mogla pomalo svaki dan i nakon 3-4 dana samo je proslo kao da nista nije boljelo. Cak se nije bol smanjivala samo sam primjetila da mogu da se krecem normalno.
Cula sam da je moguce da bebac se namjesti i prikljesti zivac i dok se ne okrene nema pomoci :)

Ja takodje imam bolove u ledjima koji se spustaju niz nogu.
Doduse, meni intenzitet bola nije suvise jak ili je u pitanju to sto sam ranije imala velikih probleha sa bolovima u ledjima pa ovo lako podnosim.
Meni inace najvise prija setanje, stajanje manje, a sedenje nikako.
Mislim da bolovima doprinosi i ovo ludo vreme koje nikako da se ustali.
Veliki pozdrav.
Jelena mislim da ti je to diskus hernija,prikljesten ti je zivac u lumbalnom delu ledja i zato ti se spusta bol niz nogu. Jako neprijatan bol,znam iz iskustva. Obrati se nekom fizioterapeutu. Srecno pa da te sto pre prodje.
Pozdrav Jelena.
Meni se isto javlja bol u ledjima koji se spusta niz nogu. Nije toliko intenzivan, a ja sam i par godina unazad imala problema sa kicmom pa mi je ovo podnosljivo.
Inace, ja se najbolje osecam kada se krecem. Sedenje mi nikako ne prija, stajanje u mestu takodje.
Pozdrav mame,mi smo 27 nedelja i cura je u pitanju. U petak smo bili kod doktora ( pregled u drzavnoj ustanovi ) i doktor mi je na pitanje koliko bebac ima grama,rekao ko to tacno zna,bitno da je sve u redu,da li se to nekome desilo? Inace,od pocetka pijem samo osnovnu folnu kiselinu,gvozdje sam ishranom povecala od pocetka trudnoce skoro troduplo. Bebac se pre par dana okrenuo,i neopisivo je nemirna. Zanima me kako resavate i problem prisustva hemoroida,nemam bolove,stolica cak i redovnija nego ikada ali sam ih imala i pre trudnoce, tada su me bas mucili,a sad su eto samo prisutni. Inace,ugojili smo se dosta,12kg :) pozdrav svim trudnicama.
Ćao, Kristina! I meni je ispao hemoroid koji me ne boli, ali je prisutan. Meni je olakšala i smanjila ga sledeća kombinacija: uveče kad se istuširaš, izrendaš u činijicu malo krompira i pomešaš sa maslinovim uljem. Staviš tu mešavinu na gazu-onu kompresu i prespavaš sa tim. Možeš staviti neki uložak, mada meni ništa nije iscurelo. Ja sam stavljala samo dva puta i smanjio mi se taj hemoroid i smeksao.. Svima
preporučujem!
Drage trudnice,koliko su vase bebice teske u 27-oj nedelji? Po tabeli bi trebalo da je bebac 800g,ja nosim blizance,a tek par dana idem na pregled.
Cao 🙃 citajuci komentare vidim da je dobar deo vas poceo muciti bol u kukovima ( ja sam vec nekoliko nedelja upoznata sa tom neprijatnoscu 🙂) U drugom smo stanju i promene propracene bolovima su normalne, ali zasto ne olaksati sebi ako smo u prilici. Ja posecujem KIROPRAKTICARA jos od pre trudnoce, a sada se ispostavilo da je zlata vredan . Ne mogu vam opisati koliko mi olaksava stanje, a imam problema sa ledjima jos od ranije. Tako da drage moje buduce mame toplo preporucujem. Pozz 😍
Pozdrav buduce mame :) 27-a nedelja sam i od juce osecam bol u karlici i gotovo kad koracam u preponama, pretpostavljam da je to pritisak zbog bebe? Da li neko ima slicna iskustva?sto se tice zatvora to uspesno saniram sa suvim sljivama, a sto se tice gorusice bademima ;) eto , mozda ce biti nekoj od pomoci ;)
Ja imam isti problem posebno navecer kad legnem..bol je jaca kad se s jedne strane okrenem na drugu jako tup bol kad da se otvaram sutra idem na pregled pa cu pitat doktoricu...nadam se da je to normalnoo
Cao mame ☺ 27. nedelja smo, curica, teska 1550gr. Nocu mi uzasno trnu ruke i noge, i bole kolena i kukovi, da li jos neka od vas ima problem s tim i znate li nacin kako to makad malo smanjiti ako je moguce? ☺ Takodje, beba se jako mrda i pogotovo nocu, sto me vrlo cesto probudi-da li je to normalno za ovaj period? ☺ Pozdrav svima 😊
Ja sam mislila da je moj momak težak sa skoro kilogram 😊 Sad kad vidim tvoju devojčicu, moj je leptirić... Mašala!
Naravno da je normalno!Koristi magnezijum direkt od 300 da ti malo opusti te misice,podigni noge,odmaraj i lezi kad si u mogucnosti..Nek vas suprug pred spavanja malo izmasira.
Pokusaj da spavas na levoj strani... To sto trnu noge moguce je zato sto materica pritiska nerv u stomaku ili sto ti fali magnezijuma, porazgovaraj o tome sa doktorom. i meni ruke jako trnu i bole me bas ledja i karlica...
Drage buduce mame veliki pozdrav!Mozemo li da ne pricamo o kilazi,koliko se koja ugojila?!Nego o nekim korisnijim temama,npr.kako se borite sa gorusicom,zatvorom,osjecate li BH kontrakcije,koliko ih imate na dan,kako one izgledaju zgrci li vas se cijeli stomak ili samo dio?!Provedemo sate i sate na sajtu citajuci koliko se koja ugoila.
Pozdrav Lana.. Svak ima potrebu da nešto podijeli sa drugima, pa čak i tu informaciju vezanu za kilažu:) Ja sam od svega sto si navela imala problem sa gorušicom u 26. nedelji. Najčešće se javljala posle cijeđenog voća, masnog ili začinjenog jela. Kad sam smanjila takvu ishranu, evo već 5 dana, nemam problema sa gorušicom.. Uz to, jela sam i šaku badema dnevno
Pozdrav mamice,i ja koristim magnezijum direkt i odlican je,utrogestan 2x200 vaginalno,moj bebac se malo podigo ali je i dalje nisko i imam osecaj kao da me sutira negde dole,svaki put se uplasim!! Ugojila sam se 6kg za sada sve u stomak,ali mi i ruke trnu malo!
I da drage mame,bole li vas jos ligamenti u predjelu materice?Jedno vrijeme nisu,evo sad opet nije nista strasno,ali na momente,ili u toku noci kad se probudim na lijevoj strani imam vise osjecaj kao da sam pritisnula neki nerv pa boli.
Draga Ivana hvala vam na odgovoru.Ja sam na utrogestanu 3 × 100,i koristim magnezijum direkt 300,a nekad cak i 2x na dan.On mi dosta pomaze kod zatvora,a pijem ga prvenstveno jer sam osjecala BH,kontrakcije od 19 ned.Medjutim za sad je sve ok,nisu bolne nekad su jako ceste nekad imam 3,4 na dan.Medjutim zatvorena sam bebica se podigla,sad je zauzela poprecni polozaj,a inace je bila jako nisko i prednjacila glavicom.Uglavnom odmaram,izbjegavam da sjedim,rijetko kad setam.Ovo mi je prva trudnoca.Inace imam problem sa isijasom,povremno,bol se spusta niz desnu nogu.Kod zatvora su mi pomagale jedno vrijeme suve sljive,kivi konzumiram svaki drugi dan,i sto se tice gorusice borim se jogirtom,tacnije Balnasom,jer mi bademi i orasasti plodovi ne pomazu.Svaki dan ih konzumiram.Trenutno imam osjecaj kao da ne mogu dovoljno da se nadisem.Eto drage trudnice ja sam bila opsirna.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »