Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Ovas se gaji uz druge zitarice koje sadrze gluten i u tome je tajna cele ove misterije 😊 Ja sam bila mslo vise opterecena time pa sam proucila do detalja jer mi je vrlo vazno da tacno znam sta i kako. Uglavnom, moze se reci da se kroz ovas unosi gluten ali u tragovima. Hipp je jedini proizvodjac koji ima bebi ovsenu kasu.
Ako ovas ne sadrzi gluten zasto ga osobe alergicne na isti ne jedu? Nego jedu samo onaj ovas na cijem pakovanju mora da pise glutenfree? -ovas ima glutena u tragovima...
Ovas ne sadrzi gluten
Uvela sam gluten kroz ovsenu kasu. I mlecno zitna kasa je i dalje vecera a povrce i meso, jaje za rucak. A od 7 meseca jede i voce i to hipp jer je organsko i mesam sa nekom zitnom kasom. Pije vodu posle obroka il izmedju.
jesi li uvela, i sta? :) vidim da je pisano u januaru.
nevena ja sam mom malisi pocela da dajem kasice sa 4 meseca...prvo smo krenuli sa zitaricama ali ja sam ih sa vodom pripremala...lepo je jeo a posle 10ak dana sam uvela povrce jedno po jedno...sargarepa krompir brokoli spanac kukuruz secerac pa kada smo sve probali onda smo miksali jedno sa drugim i lepo je sve prihvatio..jeo je i voce jabuka kruska banana kajsija bundeva i sve lepo rucka...planiramo sada da uvodimo meso posto imamo 6 meseci sada ...imamo samo jedan ne mlecni obrok u toku dana a ostalo samo siskamo...imamo skoro 10kg :) pozz za sve mame i bebe
Da li ima neko ko detetu jos uvek nije dao nemlecnu ishranu? Moja beba za 10 dana puni 6 meseci,osim mog mleka i vode nista jos nije probao,a ima skoro 9 kg.
I moja beba je iskljucivo dojena bila,sad ce punih 6 mjeseci i vaga 8 500. Ja od nedavno dajem sokice i bas sam primjetila da ih pravo voli.Pored tog sad malo izmiksam banane,breskvu i cisto pomalo onako kad mi rucamo dam mu krompira,rize i jos ponekih namirnica bukvalno po mrvicu,cisto da se navikava na ukus.Nisam jedna od majki koja se drzi iskljucivo dojenja,medjutim imala sam bas mlijeka i onda samim tim samo sam ga i dojila.
Da,bas tako. Povrce bi trebalo da bude budice vreme rucka,zitarice vecere,a voce pre rucka,izmedju dva podoja. Moje dete na pocetku nije htelo jabuku,krusku,mrstio se,pa sam mu dodavala Milupine zitarice u to voce i super je ruckao,a u tom slucaju ih nisam davala uvece.
I nemate potrebe ni vi ni Bojana...imate bas kilazu..i ne zurite jer u buducnosti rizikujete da ima problem sa gojaznoscu i sl...
Mi imamo za 9 dana punih 6,i verovatno cemo imati oko 6,400 -6,5..mozda :)
Mi smo uvrli nemlecnu oko 4,5 meseca..ali moja cura ne doji..tako da..ne zurite ako imate mleka :)
Pozdrav od mame i Iskre ;)
Moja devojcica je pocela da zutom milupom sa 5.5 meseci i izasla joj je neka alergija tek 5 dan! i sve sam obustavila do punih 6 meseci. Dojena
je i nije probala neku ml.formulu. Planiram da pocnem sa zelenom milupom i nekom formulom koja je za 6+. Zanima me sta posle uvedenog obroka da zitaricama? Pocinjem sa povrcem i onda taj termin postaje njen drugi obrok?
Ni ja nisam ništa dala osim svog mlijeka. Jutros sam ga vagala i imao je malo preko 9kg :-). Išla sam na savjetovanje i krećemo da polako ubacujemo čvrstu hranu kad bude imao 6mj tj za nekih desetak dana :-)
Pa i savjetuje se tek oko 6og mjeseca poceti sa dohranom. Naravno, sve zavisi i od bebe. Ja sam pocela sa dohranom kad je imao malo vise od 5 mjeseci.Pozdrav.
Zdravo svima.Moj bebac je pre dva dana prvi put poceo da rucka pirincane kase i to za pocetak 2,3 kasicice samo.Od tad cesce kaki,a ranije je na par dana. Neka mi neko pomogne i kaze kako se sprema pirincana kasa,a da to nisu one kupljene? Ne znam da li gresim u necemu. :)
Ja sam imala milion nedoumica oko uvodjenja nemlecne dohrane. Moja preporuka je knjiga KUVARSKI DNEVNIK BEBE MARTE. Postoji i facebook stranica, knjiga je odlicna, puna divnih recepata za bebu. salju je ma kucnu adresu, cena je 500 din. Sve preporuke!
jednostavno prati dete, videces po njemu da li je gladno, radi po svome,svako ima svoje misljenje i reci ce ti drugacije pa ces se sludeti skroz. vidi sta mu prija a sta ne, moj ti je savet prvo zitarice pirinac, proso, amarant, kukuruz pa povrce i onda voce...
Hvala puno. Poceli smo i sa krompirom. Ja imam problem sto sam nesigurna kako ta pocetna nemlecna ishrana treba da ide. Koliko dugo i kad se pocinje kao ceo obrok.
normalno je da beba kaki svaki dan i po tri puta na dan. ukoliko to nije proliv.. pirinac skuvas u vodi, otrebis pirinac i opers u nekoliko voda, 1solja pirinca na tri solje vode, kad voda provri dodas pirinac i smanjis da se krcka jedno 20-30min, kad se pirinac onako rasiri onda je kuvan, po potrebi mozes doliti vodu, mozes i integralni pirinac, zdraviji je, zasitiji, on se malo duzs kuva, nekih 10-15min. i stavis u blender da se napravi kasa. mozes dodati ad mleko ako to koristi ili sargarepu, krompir, meso, kad uvedes.
citam sad savet i smejem se. kaze nadjite 2h vremena u toku dana samo za sebe i idite na pilates ili jogu, a ja nekad ne stignem da se umijem ujutru jer mi je beba jako aktivna
Ne mogu dva sata mesecno da odvojim za sebe a ne dnevno. Imam bebu od 5,5 mes i klinca od 2 god. Dok malo ne odrastu to je luksuz za mene.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »