Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2647
Ostavite komentar
Zdravo svima, imam pitanje da li neka od vas oseca bolove u jajnicima i ispod jajnica i kad god tako me zaboli imam jaci sekret. U 18 sam nedelji trudnoce. :/
Joj zene pa dajte molim vas,kakve su to gluposti tipa ne sme se spavati na ledjima,ne smem da se savijam,ne smem ruke iznad glave :) Pa Bog je stvorio nas takve i nase bebe da im je u nasem stomaku udobno bilo kako da legnemo, to da ne sme da se legne na ledja po meni su ciste izmisljotine,kako drugacije da legne zena sa velikim stomakom? Da je to istina zene bi se na boku onda poradjale :) I kada sedite naslonjeni vi ste skoro u istom polozaju kao da lezite na ledjima :) Kako su nase majke i bake odrzavale trudnocu, ove sada trudnice ili su previse razmezene i non stop istrazuju po internetu ili previse slusaju "babske price" Ja sam u 18-toj nedelji i ne pazim kako sapavam ponasam se sasvim normalno kao i pre trudnoce,za sada je Bogu hvala sve ok. Pozdrav za sve trudnice
ja lezim na levoj strani ali se uvek probudim na ledjima,"prevrtanje" u toku sna niko ne moze da kontrolise. meni je doktor rekao da se ponasam sasvim normalno,do 13 nedelje nisam ni znala da sam trudna. tako da sto manje opterecivanja a sto vise uzivanja u trudnoci :-*
Lezanje na ledjima se ne preporucuje kad stomak vec bude veci, iz razloga sto tezina bebe i materice pritiskaju glavnu venu koja vodi krv iz donjeg dela tela do srca. Zato sto lezanje na ledjima moze da prouzrokuje vrtoglavicu, lupanje srca, pa i gubitak svesti. Bar tako je meni moj ginekolog objasnio. :)
Smem li da spavam na ledjima? Jako mi je nezgodno celu noć na strani imam čak i jastuk gnezdo ali i dalje je teško. Negde sam pročitala da ne bi trebalo a trudnice doba moje majke kazu da to nije bilo zabranjeno u njihovo vreme.
Pozdrav meni je treca trudnoca i veruj mi smes da spavas kako god ti odgovara!Ja spavam cak i na stomaku bebi kad nesto nebude odgovaralo ona ce se buniti.Hvala Bogu u prve dve trudnoce sam spavala svakako kao i sada i sve je ok. Nemoj da brines i spavaj kako ti najvise odgovara!To su gluposti!
Na ledjima smes da spavas dok ti stomak ne bude veliki, onda je zabranjeno spavanje na ledjima. Dozvoljeno je samo dok spavas ako se ukocis na levom ili desnom boku malo lezati na ledjima pa ponovo da se vratis da spavas na levoj ili desnoj strani.
Ne nesmes da spavas na ledjimA znam da je tesko i ja obozavam da spavam na ledjima al NE! :)
Mislila sam od drugog trimestra,znaci od 3 do 9 meseca. :)
Naravno,u pravu si da i nama treba da bude super,za svaki problem ima resenje. :D
Jelena, kako sam te razumela od treceg trimestra ne bi trebalo, znaci od šestog do devetog? Ja spavam i na levom i na desnom ali to moram da kombinujem sa ledjima. Naravno sve za bebicu ali i mi treba da budemi zadovoljne i odnorne kako bi i beba bila srecna. :-)
Ja sam citala na netu da nije preporucljivo spavati na ledjima posle drugog trimestra.
Do bebe ne dolazi dovoljno kiseonika i hranljivih materija.
A kod mame su moguce pojave mucnine,cesto mokrenje itd.
U svakom slucaju zbog bebca ne bi trebalo spavati ili lezati na ledjima.. Levi bok je najbolji..
Ja spavam na obe strane iako me kukovi bole od toga ali sve za bebicu. :)
Posavetuj se sa lekarom ako bas ne mozes da izdrzis.. Sa srecom! ❤
Vidim da je dosta vas radilo tripl test,meni ga doktorka nije ni pomenula. Bila sam kod privatnika i rekla joj za njega,izgleda da se "uvredila" i naljutila sto idem kod privatnika pa cak nije htela ni da mi uradi UZ,jednostavno mi je rekla "Nek' te on pregleda".
Zanima me do kada moze da se uradi taj tripl test jer cu otici kod privatnika tek za dve nedelje a usla sam u 18 nedelju?
Hvala unapred!
❤❤❤
Od sesnajste nedelje znam da moze ali ne znan tacno do kada mada mislim da si ti vec to prosla sacekaj 20.nedelju pa uradi 4D nista nisi propustila ako si radila Dabl I ako je sve bilo ok...
Ne sme da ti kaze "nek te on pregleda" kakva je ta doktorka? Ja sam isto imala problem sa mojom jer sam kod privatnika potvrdila trudnocu i proverila krvarenje. Posle prve takve posete i njenoj neprofesionalnog ponasanja, lepo sam joj objasnila da ne moze da mi kaze tako nesto, da mora da mi zakaze ultrazvuk i da, ukoliko ne zeli, meni nije problem da proverim sa nacelnikom ustanove sta sve mogu da uradim kao osiguranik sa overenom knjizicom kod izabranog lekara. Da vidis kako se smirila i sad sve imam zakazano i UZ i uzete mere i prepisane vitamine.. Ma sve inace mi apsolutno nista nije uradila osim analiza koje sam mogla i kod doktora opste prakse. Sad sam u 18-oj nedelji. Samo nemoj da joj cutis molim te, ti i tvoja bebica ste u pitanju.
Radila sam duble-test.
A za privatnika cu joj reci da ne idem vise,pokusacu da se izvucem nekako. hihihii 😊
Ako nisi radila dabl test treba da uradis tripl to je u sustini isto samo u razlicitim terminima. tako moja doktorka kaze. krv plus ultrazvuk i rade to privatnici. pa ti nemoj pominjati da ides privatno. vecina doktora je sujetna ... sa srecom
Pozdrav svima.Ja sam 18.nedelja,druga trodnoca,nosim nisko ali ne pijem nista od lekova,osim sto pijem labetalol zbog tahikardije, mucnine su prestale, jedino sto me vec 2 meseca bole prepone sama kost sa leve strane kada podignem nogu ili duze stojim ali valjda je sve to normalno.
Cao, ja krvarim od samog pocetka. Trenutno se nalazim po drugi put u bolnoci. Prvi put sam imala hematom, a sada ne znam. Jednostavno krvarim. Primam tokalizu. Od koje konstantno povracam. Da li je neko u slicnoj situaciji?
Zdravo!
Meni je treca trudnoca 😊. Sa prvom je sve bilo lagano radila do poslednjeg dana,bila aktivna,nikakve tegobe nisam imala osim stomak koji mi je tezio tek u devetom mesecu. Ali imala sam 24 god. Posle sedam godina ostala sam trudna sa drugom devojcicom i krvarila od samog pocetka i sve je bilo ok,prvi put hematom,drugi put se nije znao razlog. Otkrili smo da imam ureoplazmu i mozda je ona pravila taj problem. Beba se rodila u 39-toj nedelji zdrava i sve je bilo ok,ureoplazma je nestala naravno terapijom. Sad cekam trece i ovo mi je najteza trudnoca. Osecam se tesko,depresivno...imam dosta obaveza oko dece i mozda zato. Krvarila sam vise puta,a sad osecam pritisak u donjem delu i kao da sam pred porodjaj,a beba je jos uvek mala da bi me toliko pretiskala. Vise puta sam bila kod lekara i sve ok grlic,beba...kao mirna sam. Ne brini idi redovno na pregled sto i hoces i opusti se,odmaraj sto vise,ne dizi tesko,setnje neka budu krace...bice sve ok. Moj lekar kaze da je proslo vreme kad bebi moze nesto da se desi,kada je grlic dobar dugacak i zatvoren nema cega da se plasim. Nadam se da ce moje iskustvo da te opusti. Svako dobro. Pozdrav
cao mame.18 sam nedelja.radila sam trip test sad idem na kontrolu.sta se radi dalje .prva mi je trudnoca 😗
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »