Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Da li bi htela da mi javiš kad saznaš, mnogo sam zabrinuta jer ne znam zašto je to tako, plašim se da nešto nije u redu? A tek u sredu imam zakazano. Trebalo bi da sam 11.,ali na ultrazvuku je pokazalo da sam deveta.
Cao Dragana.Nisam jos nista.Idem danas u 13h.na ultrazvuk.Jedva cekam da saznam da li je sve u redu.Koliko si ti trudna ? Meni uvek ult.zvuk pokazuje manju trudnocu.
Ćao, da li si saznala o čemu je reč? Pošto je i kod mene ista situacija, pa sam se i ja malo zabrinula.
Zdravo svim buducim mamama! U devetoj sam nedelji, prva trudnoca i nemam nikakvih simptoma..do pre 2 nedelje grudi su bile bolne,sad ni to..pa se malo brinem da li je sve ok? Kontrolu imam tek u ponedeljak.
Nista ne brini. Identicna situacija je i kod mene. 9 nedelja, ni jedan dan mucnine, grudi bolele-sada skoro nikako, sto je i normalno za ovaj period (organizam se navikao na novi nivo hormona). Veliki pozdrav i uzivaj svakom danu :)
Pozdrav dragim trudnicama. Ja sam u 9.nedelji, prva mi trudnoca. Trosim eritromicin (zbog izolovane ureaplazme),pored toga mi jos izolovana kandida ,trosim folnu kiselinu,letrox (zbog stitne) i vaginalete. Mucnine imam vec blizu mjesec i povracala sam bas sad se trudim koliko toliko da ne povracam antibiotik, bolovi donjeg stomaka,osjecam se tako naduveno, tesko i umorno da nmg opisati. Nekakav teret na prsima i brzo umaranje, nisam zaposlena da sad radim neki fizicki posao, po stanu samo. Ima li neko ( ili je imao )slicne tegobe ili trosio slicnu terapiju da podjeli iskustvo ili me utjesi da ti lijekovi ne bi trebali uticati na plod...Ti simptomi da li su normalni??
Drage mame ovo mi je prva trudnoća upravo sam u 9nedelji ,danas me je sestra iz sale uplasila ja sam se tako uplasila da me je zaboleo stomak ..ali sam sada vec dobro i htela bih da vas pitam da li sam sa time mozda naskodila bebi ? Da li mozda neko moze da mi kaze ,posto pregled imam zakazan tek za 2nedelje .. Pa me sada to dosta brine
drage mame,prva mi je trudnoca,usla sam u 9.nedelju i želela bih da pitam da li neka od vas ima problem sa alergijom? ja imam uzasnih problema imam osip i to mi se pojavljuje od pocetka trudnoce,rekli su mi da je to normalna reakcija kod nekih zena. Štaa da radim zna neko neku kremu? gel? nikada ranije nisam imala problema sa alergijom,ali ova me ubija!!! :(
Drage trudnice,
Prva mi je trudnoca, usla sam u devetu nedelju i odlicno se osecam, osim povremenih mucnina bez povracanja.
Ono sto me blago brine jeste to sto mi se na vesu pojavljuje gust zuckasti sekret. Jel to normalna pojava ili ipak treba da se isproveravam i konsultujem sa ginekologom?
Hvala puno i pozdrav!
Pozdrav Kristina, takodje sam usla u devetu nedelju i muce me povremeno mucnine i problemi sa probavom. I blago pojacan iscjedak je normalan u trudnoci,medjutim ako ga prati svrab i neprijatnog je mirisa ,onda se javi ginekologu,jer je moguce da je u pitanju neka infekcija, sto je cesto u trudnoci, a rjesava se najcesce vaginaletama. Svako dobro ;-)
drage mame imam pitanje na zadnjoj kontoli sam bila kad sam bila trudna 6tjedana e sad me zanima jer se vec tada moglo vidit da li su blizanci u pitanju buduci da ginekolog nije reko da su blizanci pa pitam da znam hvala puno
Draga Ivana, mislim da su bili blizanci videlo bi se. Ja sam prvi put u 7 nedelji bila na UZ, sada sam 10 nedelja a stomak mi se vec dosta primeti da sam cak i ja pomislila da su blizanci al je jedan bebac ipak. :)
Drage mame, mene zanima kako vi koristiti utrogestan, da li oralno ili vaginalno? Kada sam bila na prvom pregledu, ginekolog mi je propisao utrogestan. Kada sam u apoteci kupovala pitala me je kako mi je doktor rekao da pijem ja od uzbudjenja zbog trudnoce nisam mogla da se setim da li mi je rekao i kako da ih koristim. U apoteci su mi onda rekli da uzimam oralno a sad sam procitala na netu da se koriste vaginalno kod trudnica i jako sam se zabrinula. :( Inace u 9-toj sam nedelji.
I ja sam juce usla u 9 nedelju...!Zatrudnela sam uz pomoc VTO,prepisana terapija do 12 nedelje trudnoce mi je Utrogestan 3 puta dnevno i fraksiparin injekcije 1 puta dnevno...!E sad posto jos uvek radim utrogestan ne koristim vaginalno....vec ga popijem....drugacije je nemoguce....!Nisam sigurna ali nadam se da to nece smetati.Cesto mokrim,imam malo jaci sekret,mucnine bez povracanja i ugojila sam se...pa me zanima dal je sve to normalno?Poz
Draga Jelena,ja ga uzimam tri puta dnevno ujutru i popodne oralno,a uvece vaginalno. Kad se uzima vaginalno ima bolji efekat jer deluje direktno na grlic.
Cao svimaa! U kojoj nedelju se moze saznati pol bebe?
U 20. nedelji sa sigurnoscu mozes znati pol
Zdravo Jelena. Ja sam u prvoj trudnoci saznala i polovino cetvrtog mjeseca trudnoce, mada je tad i beba saradjivala i namjestila se da mozemo vidjeti. Ako ste sada 9 sedmica, otprilike u drugoj polovini marta bi mogli vidjeti na ultrazvuku :-)
Drage mame, ja sam u 9 nedelji trudnoce. Pijem utrogestan al i dalje ponekad osetim bol u jajnicima i grceve u stomaku. I imam malo jaci sekret nego inace. Da li je to normalno? Imam pregled sad 26-tog u mesecu. :)
Drage mame,mene interesuje kako stete hemikalije? Nisam ja bila u kontaktu direktno,ali jak miris se prosirio po kuci iz kupatila pa sam udisala pa me zanima jel' inace ne valja da nam ne bi bilo muka ili moze da utice na bebu? Hvala unapred
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »