Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec
Drage mame pozdrav ...dali ste umorne ja nekad jedva se krecem po kuci a valjda i ovo proljece utjece na mene ..pa sam i razdrazljiva dali ima jos netko sa ovim stanjem ..
Zdravo devojke, usla sam u 26.nedelju, i poslednjih pet dana cesto osetim kao pritisak u donjem delu stomaka, kada legnem predeo stomaka iznad pupka je mekan a beba kao da je skroz dole. Ne znam da li je to ok i da li je to njen trenutni položaj ili se treba brinuti... Inace je bas aktivna i cesto je osecam. Sutra idem kod dr na pregled, ali i da tad bi mi znacila vasa iskustva. Pozdrav
pozdrav Ana:-)Ja sam 26 nedelja i isto mi se desava kao i tebi...imam osecaj kao da imam upalu besike ali beba je nisko i bukvalno sedi na njoj i pritiska.Aktivna je bas:-)nemas razloga za brigu sve je ok;-)Veliki pozdrav od mene
Da ne duzim previse, bila sam kod dr, beba se tako namestila da mi guzom pritiska grlic pa posebno kada sedim i lezim, preporuceno mi je da sto vise lezim a kada se krecem da nosim pojas. Tako da sada radim od kuce i koristim vise utrogrstana (a taman sam ga skoro izbacila :/ ). U sustini nije nista opasno
, samo vise odmora pa ce se beba valjda dici malo.
I kod mene je situacija potpuno ista, ne znam da li je to normalno?
Drustvo 25 sam nedelja. I sve je super do sinoc. Kad sam posle odnosa primetila rozikastu krv. ali to nije bilo odma nego posle 5sati. I imala sam veliku nuzdu 2x I blage bolove. Bebac udara , osecam. Sada vise nemam to rozikasto niti me boli. Bila sam u hitnu I gin. ne radi do ponedeljka. Drugi niko nije hteo da me primi jer nije tu gin. I rekli su mi da sacekam. Sta da radim da li je opasno, I da li je to neko imao , ili mu se desilo. Prva mi je trudnoca.
Imala sam ja ona vise kao voda opranog mesa, s tim sto sam sa svojim gin u kontaktu 24h i kaze da je to normalo posle odnosa. Inace sam u 26oj nedelji i bas sada osecam kao malo zatezanje u stomaku i bol u predelu kicme i bas je nemirna sad, stuca puno ali sada pokrete bas osecam. Prva trudnoca, pa sam se malo i uplasila. Bez obzira sto sam akuserska sestra i sve znam u teoriji ali u praksi bas nisam iskusna.
Drage mame, nama je danas 26+1. Bebica stalno udara, gimnastika, karate itd ali predivan osjecaj. Jos uvijek ne znamo da li je djecak ili djevojcica :) Mucnine su i dalje prisutne kao i prvih dana i apsolutno nista ne pomaze, cak mi je i od vode muka. Beba dobro napreduje, malo je nisko pozicionirana ali sve pod kontrolom. Uzasno mi oticu noge, da li jos neka mama ima taj problem? Ruke su mi uzasno suhe, ni medicinske kreme ne pomazu :)
Antimetil tablete protiv mucnine su odlicne. Mene su spasile! Pozdrav
Cao svima nosim blizance u ovoj 26 nedelji trudnoće osecam bolove u predelu stomaka i kicme dali je to normalno ili ne
blizanacka trudnoca. 25 sedmica. prosle sedmice na pregledu tj 24 sedm. jedan imao 474 gr a drugi 551 gr jako aktivni muskarcici.. ima li vas jos mama dvojceka
Pozdrav svim budućim mamama! 26. sam nedelja, i vec 3-4 dana me muči gorušica. Najčešće posle bilo kojeg jela, dok ne jedem, sve je u redu.. Probala sam sa bademima da olakšam ali bezuspješno.. Ako neko ima neki savjet, značilo bi mi.:)
Meni pomogne Donat kisela voda, mala casiva.
Na preporuku instruktora sa dif-a ja uzimam svezu sargarepu, i ona je jedina koja mi pomaze protiv gorusice. Iskreno nisam za to da pijem lekove ako stanje nije alarmantno.
Zdravo Leno,
Ja bih ti preporucila Donat mineralnu vodu. Meni je treca trudnoca. Sad sam 26. nedelja i pila sam je i u prethodnoj trudnoci po preporuci i odlicna je. Cak je dobra i protiv zatvora. Samo je ne treba piti u velikim kolicinama.

Zdravo Leno,
I meni i mojoj Kumi, doktori su za takvo stanje preporucili Rupurut. Posle jela posisas 1 tabletu i posle toga popijes malo vode. Mogu 3 tablete dnevno, ali ja se nekako kontrolisem da svedem upotrebu na 1 dnevno. Zaista pomazu. Ja sam u 25 nedelji trudnoce, a koristim ih vec 5 nedelja.
Pozdrav mamice! Zna li neko da mi protumaci skracenicu, koju je napisala dr - glava nadole u "Tistu. delu" ? Danas sam usla u 26 nedelju, i dr je rekla da imam visoko rizičnu trudnoću, upravo zbog izuzetno niskog položaja bebe...
Dobila sam Utrogestan vaginalete,1x200 g. Ne znam kakav je to prsten... Ako si mislila na serklaz, za sad nema potrebe za tim, jer je cervix u redu.
imam isti problem...trudnocu vodim na jednoj od najboljih ruskih klinika i tamo su mi dali tablete koje stezu matericu.a u ponedeljak ce da mi stave i prsten.pa porazgovaraj sa nadleznim lekarom.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »