Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
mi smo bili danas na uz, 32+1 smo..doktorka mi je rekla da je beba malo glavata, bukvalno tako😐 BPD je 79.9..kakva je situacija kod vas?
hahaha isto nam je rekla doktorica, ima malo vecu glavicu, ali nisu sve bebe kao iz kalupa :D Nema to nikakve veze, neka su nam bebci zdravi i pravi! :)
Cao buduce mame,33 sam nedelja bila sam na kontroli i bebac je tezak 1700 g,sta mislite jel je to dovoljno za ovu nedelju ,kakva su vasa iskustva ,ja sam dobila preko 20 kg ... ?
Mame da li je neka od vas osetila vec kontrakcije? Sinoc me probudio jak bol u stomaku i ledjima, kao neko probadanje,da li su to kontrakcije? Trajalo je nekih 10,15 min sa malim prekidima i vise me nije boljelo, tokom bolova beba je bila aktivna, i jutros sve normalno, beba udara i proteze se
Dobar dan drage mame, mi smo usle u 33 nedelju termin nam je 20. april. S vremena na vreme osecam bolove u stomaku slicne menstrualnim i od pocetka trudnoce pijem utrogestan od 200. Prvih mesec dana nisam ni znala da sam u drugom stanju a radila sam intezivno i to twzak posao od 12 sati dnevno, i plus nocne smene. Doktor mi jje rekao da je to normalno i da moram da lezim i odmaram sto vise mogu. Ali me od lezanja ili sedenja boli lumbalni deo kicme... 😞 pa ni sama ne znam sta mi je raditi...
Meni je termin 10.maj. Od pocetka decembra mirujem, sa bolovima i kontrakcijama, uz 3x200mg utrogestana, i progesteron bocka na peti dan. Sad mi je smanjeno na bocku i 1x200mg.
Mada meni je grlic od pocetka 1,5cm a preko UZ 4cm, nije mrdnulo, i to me tesi. Jos 3 nedelje i moze da krene :) Mada ja sutra zavrsavam sa pakovanjem torbe , neka ceka :)
Tanja meni je termin 10 maj isto uloziva za prst imam i terapiju za otvaranje orvazil i niferol za kontrakcije samo da dodje taj 9 m i da odahnem malo! Inace je bebac nisko i glavom na dole pa jos veci pritisak ledja neki put bole pa stanu ali nista ne izdrzivo!
Meni je termin 2.maj.I ja imam te bolove.Posebno u donjem delu ledja,nekad se siri i u butine.Griic mi je uloziv za jedan prst...ove nedelje malo vise odmaram.Utrogestan pijem od pocetka,3x200.Jos sam os ove nedelje anemicna.Samo da udjem u 9ti mesec.
Mi smo danas napunili 33 nedelje,beba mi je jako nemirna i razdragana i uzivam u tome sto je skoro tokom celog dana osetim :) jedino sto mi je dokt rekla da je beba nesto manja,pre 2 nedelje je imala 1400gr,ali i ja sam dosta sitne gradje,ugojila sam se svega 6kg,jer sam do 5 meseca konstantno povracala,pa ne znam da li imam razloga za brigu,dokt kaze da nije nista strasno?
Da li je nekom ustanovljen omeksan a zatvoren grlic?
Devojke,je l' lezite do termina?Meni je termin 1.april,nadam se da cu jos sledece nedelje lezati i da se skracivanje grlica zaustavilo.
Kako prekracujete vreme?Pozdrav:-)
tako je i najbolje, da ne razmisljas narocito ne o bespotrebnim stvarima. Moja krajem marta, 29. Tvoja?
Ja u petak idem na pregled pa cemo videti sta ce reci. Kad stize tvoja bebica? Izguracemo i ovo :)
Ja sam tek na pocetku 8.meseca. Bolove nemam, niti razmisljam o istim. Kazem ti, ne setam napolju, gde god da krenem idem kolima, trudim se da budem sto duze u lezecem ili polusedecem polozaju. Po kuci se normalno krecem, prosto moram do toaleta ili pripremiti nesto za jelo, cak mi je dozvoljeno da idem i u skolicu za trudnice. Tebi je to posledica stajanja, a meni sedenja, jer sam do 7.mes radila kancel.posao. Mislim da treba da se opustis, da slusas svoje telo i sto duze da odmaras. Samo pozitivno !!!!
Ja isto koristim Utrogestan,vaginalno ali ne nosim pojas i receno mi je da lezim sto vise posto je ovo posledica stajanja po ceo dan (radila sam kuci u kladionici). Jel imas bolove nalik menstrualnim,samo ne dosta jake? Ja do sada nisam nista osecala ali sada mozda i od straha,sve me boli. A tek sada sam 8. :*
















meni! uzimam utrogestan 3x200mg vaginalno, nosim pojas i mirujem (to ne znaci da sam non stop u krevetu, normalno se krecem po kuci, i izbegavam duge setnje i dugo sedenje). ti?
Ćao drage trudnice! Evo i mi ulazimo u 33-ću nedelju. Nosim malu princezu u stomaku koja super napreduje i jako je nemirna. Ovo mi je drugi porođaj i znam sta me ceka,tako da nemam tremu. Sa prvim sam prosla super,tako da verujem da ce i ovaj biti isto takav. Nego drage mame,aj malo saveta i iskustva iz porodilista. Nemam pojma gde bih se porađala. Nemam neko bas lose iskustvo iz Zemunske,al nisam ni oduševljena. Da li da menjam nesto ili da ostanem pri njoj? Mala pomoc please...
Zemunska, Gradska ili Misovic... Po meni nema greske ni za jednu id te tri... Ja sam 1. dete u Zemunu i imam ok iskustvo... Sada cu u Misovicu... 😊
i mi smo sad 33+1, ali mene interesuje da li je jos neko osetio cesto stucanje bebe? tj, desava se cesto u toku dana, a pocelo je pre nekih mozda mesec dana.. citala sam da to moze da bude dobro za bebu, ali i da moze da bude da nema dovoljan dotok kiseonika.. zanima me da li je neko imao slicna iskustva i da li treba da brinem..
E evo i nas dvoje usli u 33 nedelju!Beba je 2100g :).Jedva cekam da vidim mog Luku.Strahovali smo zbog malk skracenog grlica materice, ali danas na 4d dr kaze da je sve ok i grlic 4 cm.Hvala bogu,sad mi je lakse!Pozdravljam sve trudnice i drzite mi se.I nas hvata malo strah, pogotovo sto mi je drugi porodjaj i znam sta me ceka :).Ali dobro.Proci ce i to.Pozdrav od Luke i mene
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »