Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
I ja idem na amnio. Rekli su mi da su biohemijske vrednosti snizene i da moram kod geneticara. Ne boj se,sva druga trudnica to prolazi..
Postovane mame,ja sam usla u 16 nedelju sa blizancima.Do sada je bilo sve sjajno,dabl test nam je nizak rizik vrednosti i kazu da je i to u redu ali moj ginekokolog predlaze konsultacije sa geneticarem koji ce me sigurno poslati na amino.Ono sto mene brine je to sto se dva puta vadi plodova voda,i bez obzira sto postoji mala sansa za pobacaj ja se ne usudjujem.Zanima me vase misljenje o svemu tome pozz 😙😗
Rizik od gubitka bebe zbog amniocenteze je manji od 1% i to se obicno desi kada postoje anomalije ploda. Jako je bitno mirovanje posle procedure. Nemojte iznositi napamet cinjenice i unositi zabunu svima!
Marija u podpunosti se slazem sa tobom. Amniocinteza je zlo i 90% trudnica tako izgubi bebicu!
Niposto to ne radite, jer postoje druge savremen metode da se vidi da li je sve uredu sa bebicom i ima li ikakvih poremecaja!
Ja sam sad usla u 16 nedelju, imam zakazanu amniocentezu za 10. mart. i takodje nosim blizance. Ja sam isla na taj ekspertni ultrazvuk, i posle njega samo mi dr unela nervozu i necu biti mirna dok ne uradim amnio jer se tek onda zna sa sigurnoscu da li ima nekih poremecaja. Ja sam protiv tih dabl i tripl testova zato sto mere samo verovatnocu, a to ti nije nikakva sigurnost.
Ja sam apsolutno protiv amnio. Zakazali su mi razgovoe u institutu alu necu ici na to-NIPOSTO. Kumina sestra je tako izgubila bebu. I sta mi onda mere rizik,kad su tako nju zeznuli i bio joj je rizik 100%?! Pistoji expertbi ultrazvuk ili 4D kojim se svw vidi i dolazi do istih zakljucaka kao i kad bi se radila amniocenteza. Tako da cu je na to,a i svima predlazem 4D-BEZ IKAKVOG RIZIKA. :-D ;-)
molim vas neka mi neko odgovori!
da li postoji neka mama koja ide na kontrole u Beogradu na institutu za majku i dete?
Ja idem, doktor Petkovic...nesto nisam odusevljena, pregled traje bukvalno 3 min. Cula sam da je Arsov sjajan doktor.
Cao devojke :-)
Ja sam 15+4 i od juce me boli stomak kao kad treba dobijem i to i dalje traje. Prva mi je trudnoca pa nemam iskustva ali mi svi kazu da tako treba, beba sebi pravi mesto :-) Jeste imale ili imate slicno iskustvo? Treba li da odem kod lekara? Hvala :-*
Ja sam trudna 16 nedelja i ja imam bolove! Isla sam kod doktora i rekao mi je da je sve uredu da beba raste pa me zbog toga boli stomak! Bez brige meni je ovo 3 bebA! :)
Svakako se javi lekaru odmah ako te boli vec jedan dan, cisto da budes mirnija. Mene je bas sinoc bolelo tako, bas kao kad treba da dobijem, ceo taj pojas kod jajnika. Samo sam prilegla i utoplila se i nestao je bol za manje od sat vremena pa nisam isla kod lekara. Cak sam mogla i da radim na laptopu bez problema. Procitala sam da treba piti magnezijum sumece tablete, meni je pomoglo. Danas sam dobro bez ikakvih bolova. Malo me brine sto tebe vec tako dugo boli ali srecom nemas grceve a nadam se ni te dolazne bolove. Svakako se javi lekaru kad vec toliko dugo traje i srecno!
Verovatno je sve u redu i taj bol je verovatno tvoje telo koje se siri i pravi mesto za bebca 😊 ali svejedno se javi svom lekaru i potrazi odgovor umesto da se nerviras.
Zdravo mame :)
Ja sam ušla u 16. nedelju i ponekad me boli stomak dole kao grčevi kad treba da dobijem ili u pojasu pupka. Nekad ne mogu da se ispravim kad počne da boli ali ne traje dugo. Ne znam da li da odem kod dr jer ja to sve prepisujem širenju materice.
I da, osećam bol sa desne strane ispod rebra. :( Šta mi je?
Drage ja cu sutra biti 15 nedelja, nemam mucnine vise al mi je oteko vrat kao da me neko steze gusi i drzi prst u grlu pa me to tera da povracam i stvara mucnine, znaci ne iz zeludca vrat je problem i ne znam kako to da resim da li neka ima tih problema ili je imala kad ce proci i dako se resiti toga :(
zdravo buduce mame ☺ i ja sam u 16 nedelji i sinoc sam jako lose spavala.imam bolove u donjem delu ledja a imala sam i neke kao grceve u stomaku.inace sam se malo prehladila pa me pecka kad piskim,ali za to pijem pancicev caj.jel zna neko da libtreba da idem kod lekara i sta su ti bolovi,mogu li biti zbog urinarne infekcije ili materica raste ili je nesto ozbiljnije? hvala
Ja sam imala u 12. nedelji ziganja u donjem delu stomaka, ali bez peckanja i nisam sumnjala da je urinarna infekcija. Medjutim, dr. me je uputila da uradim analizu urina i urino kulturu i ispostavilo se da imam dosta bakterija. Dr. Mi je prepisala antibiotik (jedna kesica se rastvori u vodi i popije) i problem sam resila vec za 2 dana. Na sledecoj analizi nisam imala bakterije uopste. Vazno je ne zapustati infekciju, ako postoji, jer moze da utice na bebu.
Cao zenske ,16 sam nedelja I samo da pitam nesto,prva mi je beba ,a znam da treba da mi rade briseve,a cula sam da tako dosta povredjuju osobu tamo dole,I da kasnije krvaris. da li ja moram da radim te briseve I koliko ih ima? Hvala..
Mene sokira kada procitam na sajtovima koliko ste vi zene neodgovorne u 21. veku! Ej pa jel moguce da morate da zatrudnite da bi prvi put uradile briseve? I jos pitate da li povredjuju?
Ja sam radila vaginalni bris i nista me nije bolelo niti sam krvarila...
Pozdrav mame,
ako moze pomoc. Ja sam 16. nedelja trudnoce i moja mama koja je sa mnom u kuci je dobila herpes na usni. Znam da je herpes izrazito opasan u prvom trimestru ali ako zna mozda neka od Vas da li isto vazi i za ovaj period? Hvala unapred i zelim Vam da uzivate u trudnoci!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »