Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1709
Ostavite komentar
za glavobolju pomesaj sirce, bilo koje, sa vodom, natopi dobro krpu i zamotaj glavu. povremeno okreci da ti bude hladni deo do glave. radi 100% 😉
Isto se i kod mene desava. Smije se piti samo paracetamol. Ja ga stvarno nisam pila vec istrpim bol...
Da li je neka trudnica bila prehladjena u trudnoci? Ja sam se prehladila u 4 mesecu i sad u 5. Nije sto sam se prehladila nego sto brinem moze li to da utice na bebu? Da li je imao neko takva iskustva?
Ja sam prehladjena, sada sam u 11 nedelji. Kasljem toliko da me tera da povratim, bila kod dr.prepisana mi je samo inhalacija fiz.rastvorom. Srecom pa imam kuci inhalator pa sam izbegla svakodnevno cekanje na terapiju. Pozdrav i brz oporavak
svake godine neki virus mediji guvaju uprvi plan.pticiji grip,h1n1.ebola i ove godine zika..mislim da nam ne preti to.ja sam 12+5 i i ja imam bolove sa jedne strane,a nznm sta su pa ako neko ima neki savet ili bar onjasnjenje bilo bi super.27.08 nam je termin :)
Pozdrav buduće mame. Ne mogu da vjerujem da pripadam ovdje, medju trudnice. Priča je preduga i ne bih da vas zamaram. Ja sam u USA i ovdje vam za krvarenje ne daju nikakve progesteronske preparate, čak ne preporučuju ni mirovanje (naprotiv, savjetuju da nastavite sasvim normalno svoje dnevne aktivnosti, pa čak i ako trenirate da ne prekidate). Ja sam imala (i još uvijek imam a danas sam ušla u 12 sedmicu) tzv spotting, tj blago krvarenje, konstantno smedjkaste tragove na rublju. Nestane na nekoliko dana pa se opet vrati. Naravno da me je to frustriralo, i ja sam odlučila makar da mirujem, ako mi već ne daju ništa, ali sam se u jednom trenutku prestala brinuti jednostavno "poravnila" i rekla; kako bude biće. Na UZ prije 4 dana, sve izgleda sasvim ok. Savjet za ove sa mučninama jeste da poslušaju prethodne savjete :-) Otprilike nam svima isto pomaže- a to su grickalice, česti mali obroci, banane. Meni su mučnine ublažile posljednjih pet -šest dana. Puno pozdrava i zelim svima sretnu i laganu trudnoću.
Dodala bih jos mentol bombone i jogurt 😀
Pozdrav za sve buduce mame! Ja sam 11+3, zelim reci par stvari kroz koje sam prosla, mozda nekome pomogne jer je meni dosta vasih komentara pomoglo. Imala Sam mucnine, ne tako strasne do prije 2 sedmice. Skontala Sam da je najbitnije stalno nesto jesti, grickalice ili voce I to je pomagao. Oko 5 nedjelje su mi poceli bas jaki bolovi I grcevi I nakon toga iscjedak, nekad dosta taman, kasnije I svjetliji. Odmah sam pocela sa duphastonom I sa puno mirovanja, a iscjedak je trajao do prosle sedmice cak. Jucer smo prvi put radili UZ I beba je predivna, vrlo aktivna, naprednija je, po velicini je 12+5. Posto Sam u Portugalu imam strah od zika virusa takoder ali se nadam da se nece pojaviti! Sada me prate glavobolje ali nakon jucerasnje slike moje skocice nista mi ne smeta :)
Cao svima.Ja sam sada usla u 12tu nedelju ali mucnine i grozno povracenje ne jenjava ,malo se smanjilo u odnosu na predhodne nedelje ali ne jenjava .Ako neka od vas ima savet ,molim vas podelite ,jer sam ja skroz iscrpljena ,da ne pominjem da sam izgubila 15kg :-(
Marija, geickaj stapice bez punjenja, krekere, banane.
Meni je to pomoglo. Ja sam sada isto 12 nedelja. A to mi je pomagalo. Sad mi se već vraća apetit polako. Jedi po malo na svaka 4 sata. Kada ti već počne mučnina ne jedi. Ujutro prije ustajanja pojedu bananu, stapice i malo vode.
Cao svima !:) 11+3 sam,prva trudnoca,desava mi se povremeno da imam bolive koji i nisu blagi sa leve ili desne strane rebara. Intetesuje me da li je neko imao slicna iskustva i ima li neko savet. Do sada je sve bilo u redu,aktivna sam,radim,setam,nista mi ne smeta,cak ni mucnine ni glavobolje nisam imala,osim slabih vrtoglavica u poslednje vreme. Hvala svima unapred.
I ja imam problem uglavnom sa tim takvim bolovima, ali kad sam ih spomenula doktorki rekla je da su to grcevi i gasovi jer se creva dosta ulenje u trudnoci od hormona. Savetovala mi je da jedem manje obroke, lagano. Uglavnom mi je rekla da jedina uzbuna koja treba da predstavlja opasnost koju mogu sama da prepoznam jesu jaki bolovi, slicni menstrualnim i krvarenje. Tako da opusteno...
Mene ubijaju glavobolje. Taman krece noc, osetim kako krene i to bukvalno svakog dana. Cini mi se da nikad nije gore bilo. 11+5 sam, svi testovi super, beba se lepo formira i prilicno je zivahna. Paracetamol ne pomaze ni najmanje. Da li koristite jos nesto osim paracetamola mame? Inace mene i muce migrene ali povremeno. Ovo je svakog dana, ludim polako. Doktorka kaze da proverim vidno polje.
Cao. 12 nedelja Sam I od 6 nedelje imam krvarenje, cas sveza crvena krv, cas braon iscedak. Sa bebom ke hvala Bogu sve ok. Svako krvarenje se tretira Kao preteci pobacaj, ja Sam primala injekcije I bila u bolnici cak. Sad Sam na utrogestanu. Hocu da kazem devojkama da budu pozitivne I pozitivno razmusljaju, mogu da imaju krvarenje I da trudnoca bude ok..jednostavno tako reaguje materica, osetljiv grlic, pukao kapilar, hematom....a isto tako moze daleko bilo da bude ono drugi..zato se obavezno javite lekaru da znate Sta je. I Jos nesto, mozete da pijete utrogestane koliko hocete dzabe sve ako NE mirujete ako imate krvarenje....to Sam ja tek u bolnici shvatila! Samo tusiranje I do wc! Sto se tice zika virusa Koji Je neki pomenuo moram prizmati mene plasi bas zbog toga sto mi je termin 14.8., sto znaci trudnoca po vrucinama, komarci na she strand. Ja cu se zastiti kako znam I umem, zlu NE trebalo pa nek me gledaju Kao ludu Nastu. Lagana majica dugih rukava, sektaske duge crne suknje xaxa....za krene I preparate protiv komaraca cu se raspitati da Li cu smeti da koristim. Za sad me NE plasi I kod nas nema opasnosti, Ali me brinu vrucine....NO videcemo! Ja se raspisala. Da smo mi zive, zdrave I srecne zajedno Sa bebicama 😊
Avgustovske porodilje, mozda se I vidimo u porodilistu...😉 nikad se ne zna kad ce porodjaj da nam pocne.
Imamo isti termin! :D Jedva čekam! Uplaših se i ja malo zbog tog virusa, ali do tad se nadam da će i prestati da se priča o tome. :) Samo pozitivno... Kakve su nam misli, takav nam je život.
i meni je termin 22.8, nekako me strah tog zika virusa ali se sve tjesim da je to samo medijski trik jer vidim da su ve i lijek pronasli.
o zika virusu ne razmiljam , mislim da je to vise mediska fora. ali me vrucine jako plase a termin mi je 21. 8. a za mirovanje si potpuno upravu, strasno me nervira stav Nismo bolesne ako smo trudne, po meni je to odgovorno , ako se same ne čuvamo niko nam ne moze pomoći.
Cao buduce mamice. Po UZ sam 11+3 nedelja. Juce sam nakon mokrenja obrisala malo crvene krvi, a jutros vec malo tamnije prema braon, imala sam i hematom koji se povukao pre dve nedelje, jos uvek imam decidualni polip.. Da li bi on mogao biti uzrok ponovnog krvarenja ili ima jos nesto sto nisam imala?
Postovane mame, ja sam u 12toj nedelji trudnoce. Imam vec jednu devojcicu (2god) i jedan spontani pobacaj pre 6 mes. ( ;((( ). Koristim Utrogestan, zbog bolova od samog pocetka. Valjda ce dati Bog da sve bude ok sa bebom. Sada sam uplasena zbog ovog Zika virusa. Jos nam samo tako nesto treba :( Da li ste se sa nekim posavetovale, informisale o tom virusu? Pozdrav svima.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »