Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Majo da li ti beba nosi cipelice posto je stavljas u dubak? Ja imam bebu od 7 meseci,od pre neki dan je u dubku ali mu jos nismo kupili cipelice.
kivi?? zar nije malo rano? msm da se on daje oko godinu dana.. a msm i da je za dubak rano, veliko je opterecenje za bebinu kicmu, ali dobro svaka mama radi ono sto misli da je najbolje..
mame pomozite, skroz sam u dilemi kad bebi da dajem voce, ujutru kao dorucak ili uvece za veceru..??
Ujutru je najbolje i gledaj da joj dajes sa zitarica u kombinaciji...
Voce je najbolje ujutru da se daje
Hrono ishrana ne propagira voce uvece vec popodne a cak ni tad nije dozvoljeno svo voce tako da se taj rezim niposto ne odnosi na bebe.
Od kako sam počela sa ishranom, dajem voće uveče i mislim da je bolje uveče, pročitajte i hrono ishranu, koja je najbolja, preporučuju uveče voće . .
Voce je bolje za dorucak nego za veceru, em zbog tezeg varenja koje moze uzrokovati cesce budjenje nocu em zbog secera koji navece moze razbuditi bebu. Ni odraslim osobama ne prija vocna vecera.
mame koliko nemlecnih obroka imaju vase bebe i kakav vam je raspored hranjenja?
Do danas, kad je napunila sedam meseci, imali smo dva nemlečna i 5 mlečnih. Nemlečni ručak i večera, s tim što za ručak i sisa i ima kašicu. A od sutra izbacujem ručak podoj i uvodim doručak + podoj.
Dijana, i ja se trudim da tako radim, tj radim tako, samo ja pravim razmak 3-4h.
ja ovako: ujutro rano podoj, posle dorucak, voce sa zitaricama, zatim rucak povrce, meso, zumance.. potom podoj pa vecerica kupanje i podoj pre spavanja da napomenem ovo je sve u razmaku od dva-tri sata, sa osam-devet planiram da izbacim ovaj dnevni podoj i ubacim vocnu uzinu, da li dobro radim? i da jednom nocu se budi da sisa.. sa 6m je imala 8600g 71cm sada vec ima 7m.
Jutro je u znaku dojenja, mozda tri puta do rucka koji je oko 2, povrce koje smo uveli ili i nova namirnica koju tek uvodimo dodata u to povrce. Kolicina oko 100g. Popodne podoj ili dva,tri do vecere, mlecno zitna kasa sa AD jer mi jako tesko ide izmuzanje. Koristim Apt.2+Milupu ili Hipp. Kolicina 100g. Ovaj ritam ce ostati do kraja 8 kad ce dobiti dorucak. I da, vocnu uzinu popodne takodje uskoro.
Devojcica ima 6m2n, 70 cm i 7.1kg. predlog pedijatra iz DZ je da ne unosi gluten do 9 m ali da moze mrve starog hleba. To su stare preporuke a po novim studijama predlog je da se gluten uvede cim se krene sa dohranom i ne kasnije od 7m. Posle visednevnog izucavanja teme glutena zakljucila sam da su nova istrazivanja nedvosmisleno ukazala da uvodjenje glutena pre 7m ima smisla i da se u tom periodu moze preduprediti pojava celijakije jer su imini odgovori tela spremni da se adekvatno izbore da glutenom. Svako zakasnelo uvodjenje moze izazvati problem. Trazila sam savet od 3 pedijatra, 1 gastroenterologa i 1 endokrinologa i svi sem 1 ped. se slazu da treba poceti sto pre. Ja sam izabrala ovas kao blagu vatijantu. On ne sadrzi gluten ali je kontaminiran jer se u toku gajenja i obrade mesa sa glutenskim zitaricama. Dakle,5 dana ovas i sutra 7corn. Do sad je probala rizu, proso, mrkvu, krompir, bundevu. Plan je da probamo mesnu supu pa meso i onda dalje povrce i na kraju voce. Inace je dojena do 5 5 meseci iskljucivo i sad samo mlecnu kasu pravim sat aptamilom 2.
Moja bebica nema ni jedan zubić tako da od hleba i čvršće hrane nema još ništa :-)
Moj muž je davao bebi bananicu, plazmu, i sve to bez problema je odgrizla i ako nema zubiće, čak je žvakala i na kraju pojela a da se nije zadavila. Sada joj u toku dana dam po 3-4 plazmice i pojede ih bez problema.
Kako da sama jede kad jos ne sedi?
Drage mame, sta bebi od 7 meseci moze da se daje sl od povrca? jedemo: krompir, sargarepu, bundevu, tikvice, spanac, blitvu, kafriol, brokoli, celer, piletinu, curetinu, pa me zanima sta sledece moze da jede? i da li sme griz i palentu? Unapred zahvalna :)
ovako ja svojoj vec mj.daajem i griz i palentu,palentu joj skuham kad joj pripremam nesto od mesa ,a griz joj pravim al onaj za bebe kupim,i pravim na mlijeku i pomijesam gnjecenu bananu il kuhanu krusku u njega i bude slatkast
sme i griz i palentu. sme i cveklu. teletinu... 😺
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »