Komentari za tekst "Vaša 31. nedelja trudnoće"

Komentara
2774
Ostavite komentar
Doktor mi je rekao da sam 28,6 nedelja,a termin mi je 8 maj..kad izracunam ispada mi da sam 31 nedelja..moze li neko da mi objasni?
Verovatno vam je doktor odredio da ste 28,6 nedelja prema ultrazvuku - po merama bebe, a po menstrualnom ciklusu ste 31. nedelja.
i meni je ginekolog rekao.ja sam sad 28,6 nedelja a termin mi.je 16 maj a kad racunam tako.onda sam 31 nedelja nerazumem.ni.ja :/
Da li moze neka,koja je raspolozena da napise koje su ok mere za 31ned?Bpd,ac,fl
Ja sam 30tt beba mi je teska 2,078
ja sam juce bila ko dr beba mi je teska 1680.
Evo mog apdejta :) Trenutno sam 30+4, moja devojčica je teška 2000g što je kao kad bi bila 31+5, prednjači glavom. Cerviks mi je 2,5cm i uloživ za vrh prsta, kakav je bio i pre dva meseca. Znači da Utrogestan i Gynipral ipak rade svoje uz strogo ležanje. Sinoć sam imala solidne bolove u krstima i osećala jak pritisak na dole tako da sam očekivala da će mi dr danas reći da sam otvorena, ali bogu hvala još uvek "drži".
Jako se brzo zadišem, čak i u stanju mirovanja, puls mi skače na 110, nemam vazduha. Ne daj bože da pojedem malo obilniji obrok, odmah gorusica i neko gušenje. Dobila Macmiror da stavljam 6 dana, pretpostavljam preventivno zbog tog preteceg prevremenog porođaja, jer infekcija (ako bi se desila u ovom momentu) bi mogla da pokrene porođaj.
zdravo:-) da li je neka od vas radila kolposkopiju u ovom periodu?:-)
Ja sam radila i PAPA test i kolposkopiju proslog meseca..na sledecem pregledu ce mi reci rezultate...
Ja nisam u trudnoći ali sam prošla pre trudnoće kroz ceo proces od kolposkopije preko biopsije do konizacije. Sećam se da mi je moja dr rekla da se sve te procedure rade čak iako je žena trudna, ako ima potrebe. Znam za slučajeve gde je žena sa lošim rezultatima kolposkopije čak imala konizaciju u trudnoći i sve je bilo ok.
Caosss i mi smo u 31 nedelji... 17tog idemo na uz i pregled...ali tek sad su mi rekli da zakazem ogtt test... Da li jos neka ima takvo iskustvo.. I koliko je tezak ogtt test u odmakloj trudnoci? Hvala
ja sam radila u 25 nedelji gtt... 12sati pre testa ne smes nista da jedes... test se radi sto ranije jer dugo traje... vade ti krv potom ti daju glukozu da popije , e sada zavisi od koliko ti je doktor prepisao...meni je naprimer bilo od 50 glukoze na 120 minuta... potom cekas tih 120 minuta i opet ti vade krv i onda cekas nalaze...ja prvi put nisam izdrzala,povratila sam, a cim povratis prekida se proces ...drugi put sam izdrzala jer sam posle prvog vadjenja krvi sisla i sela u auto i cekal ...moj savet ti je da uzmes limut, jer kada osetis mucninu samo usta nakvasi limunom i sve je super
ogtt ja sam imala prije 3 sedmice dadnu ti nesto da popijes I sacekas jedan sat I vade ti krv tako je gdje ja budem u njemackoj sad neznam u Srb ili Bosni
Meni još nisu dali da radim ogtt, a 31. sam nedelja. Kažu da doktor sam odredi da li ima potrebe za tim testom i kada.
Pozdrav drage mame! Ja i moja beba smo usli u 31. sedmicu. Prije 7 dana sam imala kontrolu i doktor mi je rekao da je beba teska izmedju 2 i 2,400. Doktor kaze da je beba dobro da nemam razlog za brigu, mada me malo brine ta kilaza ( puno je to po mom misljenju ). Mnogi mi kazu da cu na carski jer je beba krupna a moj pritisak je nizak ( 90/60 ). Ovo mi je prva trudnoca. Da li je neka mama imala slicno iskustvo? :-)
Izvinite, samo jedno pitanje. Kakvu ulogu igra nizak pritisak pri porodaju? I meni je oduvek nizak 100/60, 90/60 pa me zanima da li zbog toga treba da idem na carski rez? Hvala.
Meni je isto takav pritisak od kad znam za sebe. Nisam znala da to doprinosi da se lekar odluči na carski...
E, i meni je bebac dosta krupniji, ali oba puta sam rodila prirodno bebe preko 5 kg. Pritisak mi je bio normalan (120/80). Drugi put je lakse 😊
Pozdrav mame! Kad sam bila prosli put na kontrolu, krenula sam da se skidam jer sam mislila da ce doktorka da obavi pregled na sta mi je rekla da nema potrebe jer sad se samo gleda UZ, kad sam je pitala koliko je beba dugacka rekla je da se vise ne mjeri a na moje pitanje koliko je teska odgovorila je pa dobro je nije lose... Da li je to nezaineteresovanost ili sta?
Usla sam u 31 nedelju. U 30 nedelji sam promenila doktora i otisla kod muskarca, mogu reci da sam prezadovoljna jer mi je covek sve lepo objasnio, a ne kao ona krava od doktorke koja mi nije uradila ni serklaz niti lepo pregledala pa sam zavrsila i u bolnici, i sada moram da lezim da bih pregurala 8 mesec inace prva trudnoca. Ima ih svakakvih, ali smatram da je muski ginekolig bolji od zenskog i ako sam i sama bila protiv muskih ginekologa. A tebi draga bolje da promenis doktora nego da ti tako prica ipak imas pravo da znas sve o svojoj bebi. :):):)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »