Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Mame :) da li neko ima nekad osecaj da mu nije ujednaceno kvrd stomak, nekad meksi, nekad tvrdji, nekad malko veci , nekad manji ? PRVA MI JE TRUDNOCA. tj prvu sam izgubila u 12tog ned. :/
***
ja sam 17+1 ned. (beba je 12cm i 140gr) .
svojevremeno imam pojacan sekret ali inace gacice su mi uvek mokre :D Dr.mi je rekla da je to normalno .
***
dva dana imam neke leptirice u stomaku :) mislim da se mali cvrcak pomera :) a to osetim SAMO kada legnem na ledja .
Draga Sanja i meni se desava da mi je stomak nekad tvrdji, pa meski, pa splasne, pa se opet poveca. I ja sam se jako zabrinula, mada mi svi kazu da je to sasvim normalno. Idem za par dana kod lekara pa cu videti.
Dali je normalno da beba ima sad 135gr.u 4 sam mesec.
Moja ima 140g :)
mislim da jeste. Svaka beba se individualno razvija. Moja recimo ima oko 150gr, ma da ovdje na bebcu piše da u tom periodu bebe imaju oko 140. tako da mislim da je to ok.
ja sam 17 nedelja druga mi je trudnoća, imam dečaka od godinu dana. Na pregledu su mi otkrili da je Cerviks skraćen
popucao pa moram što više da mirujem, koristim utrogestan 3xdnevno. uz to cervikalni bris je otkrio streptokoku auris pa pijem antibiotike. Beba se dobro razvija, sve kako treba. Prva trudnoća je bila tako laka ...
Bas mi je zao. :( Budi hrabra. Nadam se da ce to zarasti i bakterija proci pa ces moci i malo da prosetas i tako ocuvas misice. Trebace ti kasnije za porodjaj. Meni je laknulo kad mi je dr rekla da ne moram vise piti prokleti Utrogestan. Samo budi hrabra i pozitivna. Procice. :)
zdravo drage trudnice mi cemo jos malo u 18-tu nedelju ovo mi je druga trudnoca, posto sam se prvi put porodila carskim rezom kako po malo raste stomak tako me rana boli.Pojacan je i sekret ali ne nista drasticno. Osecam pritisak u predelu rane(bikini zone) zanima me da li je taj pritisak normalan kao i bolovi u predelu rane od carskog reza.
drage mame u 17 sam nedelji i pojacan mi jebsekret.daii je neka imala slican problem i kako ga resiti?😁
pa kažu da jeste, da se tako čisti .. ali za svaki slučaj mozes tražiti da ti urade cervikalni bris..
Evo i ja sam u 17.- oj nedelji i muči me isti problem...ali, ako ti sekret nije neprijatnog mirisa i ne peče te, nemoj da se brineš! Tako je meni barem rekao ginekolog...Sasvim je normalna pojava u trudnoći. Koristi dnevne uloške:-)
Nisam sigurna da li sam osjetila bebu, par puta je bilo nekih treperenja kao krila leptira :) ali zasigurno osjecam zatezanje u donjem dijelu stomaka, osjecaj kad da sam radila previse trbusnjaka, nadam se da je to normalno
Radila sam Tranquiliti test pre 20-tak dana u Novom Sadu. Taj test je zamena za amniocentezu. Izvadi se krv i pošalje se u Ženevu. Rezultat stiže za oko 10-tak dana na e-mail adresu.
Da li je neko radio tranqulity test?Kakva su vam iskustva?Koliko se cekaju rezultati?
Nisam radila nijedan drugi test,odmah sam isla na tranqility,cekala sam rezultate dve nedelje od vadjenja krvi.
Zdravo,
ja sam radila taj test. Rezultati su stigli za 7 dana. Izvade ti krv i to je sve. Onda cekas. Zasto radis ? Skrining test je bio los ?
Zdravo mame, prva mi je trudnoca ja sam 17+4 nedelja ...za par dana tj 1.2.idem na pregled saznacu kog je pola moj bebac ... malo me stomak bolucka,povremeno, uplasena sam malo, doktor mi je na odmoru do nedelje ...mada mislim da to tako treba !
Cao mame, mi smo danas usli u 17. nedjelju i ovo je moha prca trudnoca. Mucnina i povracanje je prisutno od samog pocetka, a odmah u startu sam dobila nekih 9-10 kg i na toj kilazi sam stala. Cudno jer sve vrijeme povracam. Sad cesce idem u wc, nisam isla po 3-4 dana, a piskim svakih pola sata jer puno i vode pijem :) intenzivnije mi crijeva rade, pa sad nisam sigurna da li je to moj bebac :)
Zdravo drage trudnice! Na pocetku sam 17. nedelje i javio mi se jedan mali problem tj. vise nelagodnost. Vec par dana osecam pritisak u donjem delu stomaka i imam utisak kao da se nikad dovoljno ne izmokrim. Svaki cas trcim u wc,a ono samo pomalo mokrim. Pritom ne osecam nikakvo peckanje niti imam krvarenje. Malo sam se zabrinula jer me taj pritisak bas nervira. Jel imala neka od vas ovaj ili slican problem?
Cao dage mame, u 17 nedelji sam, jos uvek se nisam ugojila ni 1kg, da li je to uredu? Stomacic se vidi i raste po malo.. Hvala unapred..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »