Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
Kao da čitam svoje simptome 😔. Vec polako psiha radi svoje,iako se trudim da ne mislim o danu D. Ali nekako mislim da cemo znati prepoznati taj trrnutak. Meni je termin 3.5.
Zdravo drage mame,
ja sam 36 nedelja trudnoce. Vidim i cujem od dosta prijatelja da su se zene spremale za bolnicu mnogo pre .... Meni je prva beba, a ja jos nisam kupila stvari za bolnicu, bebu, niti znam sta treba da kupim :-)
Nocu mi je tesko da se namestim, meni je lakse na desnoj strani, ali mojoj bebi nije, tada me sutira kao luda, ne svidjaju mu se polozaj. Kada se okrenem na levu, onda je njemu ok, a meni nije. Na ledjima nema sanse, tada imam utisak da cu se ugusiti, i imam osecaj da mi drasticno pada pritisak. Ista je situacija sa doruckom. Ujutru cim otvorim oci, uzasno sam gladna, kada jedem obavezno mi je lose... kao da me isisa celu i padne mi pritisak i ne mogu da se nadisem, moram da otvorim prozor sirom i legnem... Jel ima neka slican osecaj. Imam blage bolove u donjem stomaku,menstrualne, meni su blagi jer je meni menstruacija inace bila jakoooo bolna uvek. Medjutim, imam nekada i blage bolove oko pupka...?

Pozdrav svim mamama.
Inace, termin nam je 01.april :)
@Nevena
Jao nije ti lako! Baš ti se zalomilo da sad središ nogu... Kako si sad, jesu li ti je uspeli namestiti? I ja sam prelezala od prvog dana pa znam koje su to muke i borba. Nadam se da ti je bolje, izdrži, sve će ovo jednog dana biti juče.
Nisam iz NS-a, poradjam se u Visegradskoj... Danas mi rece sestra onako usput da mi treba jedna spavacica, da je suludo kupovati vise komada, ako bude trebalo donece mi neko kasnije. Jedno pakovanje mrezastih ulozaka, gacice par komada, ostalo je licna higijena...
Nego me isprepadala za analize, nista od toga jos nemam, sto je najgore, krvna grupa i rh faktor mi je na devojacko prezime, sad mi je rekla da moram ponovo da vadim krv. To mi ne bi palo na pamet.
izvini Marina ja sam tek sad procitala da ti ides u visegradsku...:-)
Sve iste simptome imam, cak zbog velikih mucnina i povracanja,posebno u nocnim satima,moj ginekolog je rekao da mi 2-3 klometola ne mogu nauditi. Tako da vec 3.noc pijem klometol,jer me ova mucnina ubija. A na sve to sam pre 2 dana pala i ,vrlo verovatno (jer ne smeju da mi urade rendgen),polomila nogu... Em sam prelezala celu trudnocu i taman kad mi je dr.rekao da mogu da pocnem za par dana da se krecem, ja se dobro sredim. Tesi me sto je ostalo jos malo :-)
Marina a gde se poradjas? Posto je razlicito... Ako si iz N.S. ja ti mogu reci sta ti sve treba za Betaniju...
Hvala Cico, samo jedno pitanje... Negde piše da treba da kupim i pelene ( i tretra i za jednokratnu upotrebu), pa pišu kreme za bebu, pa ulje... Koliko tih spavaćica treba da uzmem?
Hvala!
I meni je termin 1.april.
Ja sam za bolnicu sve spremila, samo jos treba u torbu da poubacujem.
Za bebu je takodje sve skoro spremno (zeljela sam da sve muz i ja biramo, a ne kad odem u bolnicu da oni kupuju sta treba).
Sve se mi sada osjecamo slicno.
Meni se zadnjih dana stomak znatno spustio, tako da sada ne osjecam vise pritisak na zeludac i rebra, nego na crijeva, mjehur i karlicu.
Jako slabo spavam, tesko mi se namjestiti... ali sve je to normalno, jake smo mi, izdrzacemo jos malo, a onda nam stizu nasi paketici.
Sretno svim mamama i bebuskama:-*
Marina, kod mene je sve identicno tvom slucaju s tim sto sam ja spremila stvari za bolnicu. Termin mi je prvi april takodje ali meni je zakazan carski rez u 39 nedelji zbog toga sto ce mi biti treci. Za bolnicu treba spremiti bademantil, papuce, spavacice, mrezaste gacice, mrezaste uloske,pribor za licnu higijenu, peskire ostalo moze donositi rodbina kad bude dolazila.
Ja ni ne znam da li sam otvorena. Idem u VIsegradsku i samo mi rade ultrazvuk. Inace, od pocetka jako nisko nosim, glava mu je od pocetka na izlazu, ili uzlazu, kako god :)... Nosim pojas, morala sam strogo da mirujem (nisam bas strogo :))... Ubija me gorisica vec mesecima, nekada od nje ne mogu da zaspim, anemicna sam pa mi je i od ovog gvozdja muka...to sto kazes, ledja,tj. krsta - nekada ne mogu da ustanem. Meni ruke i noge, ne da trnu, nego... ne znam kako da objasnim, bas me iritira taj osećaj... Ali sve ce to proci... Sad razmisljam kakav ce mi biti porodjaj, u poslednje vreme sve za neke teske porodjaje cujem... :(
I ja se slicno osecam,ne samo da me bolucka blago,nego nekad i odozdo i krsta. Ni ja ne mogu nocima da spavam ,zbog bolova u nogama i istih gusenja. Ja sam i otvorena a termin nam je 2.4.
evo i mi smo danas isli u 36. nedelju...:-) postala sam dosta uzbudjena i dosta razmisljam o tome kako ce poceti porodjaj i kad(da li ujutru ili uvece)... :-) preko dana se osecam super ali nocu ne mogu najbolje da spavam,stalno se prevrcem po krevetu... ali dobro,jos malo je ostalo...:-)
Da li je neka mama upucena u to sta ako se beba rodi u ovoj nedelji..? I da li neka ima bolove nalik menstrualnim,samo blage i bolove u preponama i butinama?
To je na moj rodjendan.:). Mene bolucka tako,a i ledja ako se malo vise krecem. Mada,nekad i kad se ova curica pomera hoce da zaboli. Inace,otvorena sam prst.
Terminmi je 29.03 isto osecam blage bolove kao da cu da dobijem i neko zatezanje u preponama.. Nista drugo mislim da je to sasvim normalno i nije znak skorog porodjaja..
😢😢😢 ubi me zeludac poludecu... 😳😳😳 36 sam ned... inace menstruacija mi je varirala od 30 do 34 dana... zanima me kako se racuna termin u tom slucaju kad su men. ne redovne... po velicini bebe 7 mart mi je termin... po men.. 15 mart... 😕
Zdravo svima,
danas na pregledu, receno mi je da se beba spistila skroz u karlicu. Imam bolove u ledjima i ponekad u donjem djelu stomaka i preponama. 36. sedmica trudnoce, beba prednjaci sa tezinom dvije sedmice. Da li se neko susreo sa ovim vec i da li to znaci da ce porod uskoro poceti?
Zdravo svima.porodila sam se u 35nedelji.pukao mi je vodenjak .prijevremeni porodjaj beba je u inkubatoru imala je 2,800 kg sto kazu nije losa kilaza za tog bebca .. sva slicna iskustva bi mi dobrodosla jer se bas nisam spremila za ovo prerano iskustvo 😊
Evo ja 35+2 a mali ima 2800, nesto mi to mnogo kad vidim komentare ovde :) mi smo neki debeli izgleda, ja sam se ugojila 17kg a vidim tu neki po 7 :/
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »