Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Neee mjerica je 170 ml inace za toliku dob nije mnogo
pozdrav svima, moj beban je juce napunio tri mjeseca, grcevi su nas srecom zaobisli ali zato zubi nece. Ja sam primjetila da puno balavi i toliko jako zvace svoje rukice da bi pedijatar danas rekao krecu zubici, mislila sam da je rano ali eto. Ima li neka majka savjet kako da mu pomognem, cime da mazem, jer od tako mirne nasmijane bebe on je toliko nervozan i place po cijeli dan, samo kad bih mu bar malo mogla olaksati.
Da belo vino pomaze,sto se cudis toliko? Stavi pa ces videti.
Belim vinom??? Boze me sacuvaj!
Pozdrav Nina, utrljajte mu desni belim vinom.Proverena metoda i zaista pomaze
Znam da ogrlica od cilibara dosta pomaze ali ne znam da li je rano za to. Samo mora da se nadje od pravog cilibara posto ima dosta kopija...
i cc
Hej majke,

Dobila sam sina pre tri meseca. Prvo dete. Od tad sam pocela na bebcu da pratim razvoj deteta po nedeljama kao i Vase komentare. Divno je biti majka i vidim da ste sve presrecne ali stvarno ne razumem majke koje pisu komentare u kojima hvale svoju bebu kako lepo jede, lepo spava, kako je napredovala ne znam koliko, tri puta kakila i rekla gu. Verujem da ste srecne ali hvalite svoju bebu babama i tetkama a ovde potrazite konkretne savete. Sticem utisak kako da je ovo neko takmicenje cija beba bolje spava i jede. Pa postoje i one majke cije bebe ne spavaju nocu, ne jedu kako treba i kojima treba po sat vremena da uspavaju dete. I sta sad? One nisu dobre majke kao i Vi? Vaaauuuu...

I da, nemojte pomisliti da spadam u tu grupu. Moja beba i jede i spava i napreduje kako treba ali nemam potrebu da pisem kako je jutros kakila, sta sam joj obukla i koliko puta se nasmejala danas!

I sad cu verovatno dobiti gomilu minusa od majki koje se takmice but I don't care! Uzivajte u svakom danu sa svojom bebom i najiskrenije Vam zelim da pobedite u ovom takmicenju! Verovatno cete biti jako srecne!

Pozdrav
Bravo! Delim mišljenje!
Može li neko da mi objasni zašto neke mame toliko žure sa uvodjenjem čvrste hrane? Krompirići, šargarepice, sokići i ostale stvari u 3. mesecu!? Bebin stomak i bubrezi još nisu dovoljno razvijeni za takvu hranu. Svuda se preporučuje da beba do nekog 5. meseca treba isključivo da pije mamino ili adaptirano mleko (voda i čajevi su ok kod adaptiranog mleka), a od 5. meseca polako da joj se uvodi čvrsta hrana. Sa čime ćete da hranite svoje bebe u 5. mesecu ako već sad jedu sve, sa musakom!?
u pravu si!
Hahaah, sa pasuljem. :D Ne znam, ovdje u cg ne savjetuju da se cvrsta hrana uvodi prije 6. mjeseca.
Cao mame,da li je necija beba imala stomacni virus tkz. Rotovirus,dijareja-povracanje-visoka temp?Mi muku mucimo treci dan vec.U stolici su ugrusci mleka,i vrlo je neprijatnog mirisa.Umesto 150ml na 3-4h,jede 3060ml na 3h.Nece vise,odbija 😟Koliko je dana trebalo vasoj bebi da se oporavi?Hvala na odgovorima
Moja beba od tri meseca je upravo imala rota virus. Nije povracala, ali prolivi katastrofa. Jedan dan smo morali na infuziju. Nije lako ali izgurali smo. Moja nije htela vodu uopste, bas smo se mucili. Uzimali smo humanu hn za dijareju i humanu electrokite. Probiotik biogaju i smectu. Sad nam je ok. Samo hrabro svih mamama i bebama, sad je bas neka epidemija.
Ima li neko da mi da savet kako da moj bebac spava bolje? Cele noci se vrpolji, spava mirno svega sat vremena, a onda krece borba, kao da se bori da ne spava, a spava mu se. Ne znam sta vise da radim, ustajem po deset puta nocu da vidim sta mu je... Ako neko ima saveta, bila bih mu beskrajno zahvalna. 😥😞
Ne znam da li ste rešili problem ali probajte da bebu stavite da spava na stomak. Ako je aktivna možda ga pokreti ruku i nogu stalno bude. Ja sam tako rešila isti taj problem sa mojom bebom.
I moja beba ume da se meskolji i
budi tokom noci.Dam joj lažu,i stavim ruku na glavicu,to je umiri i opusti.Ili je lagano lupkam po guzi...pokusaj i ti,pozdrav.
I moj bebac se tako vrpolji i kmeci onda sam provalila da ne moze da se okrene pa mu ja promenim polozaj .Ako lezi na ledja ja ga okrenem na stranu i onda prestane da se vrpolji samo nastavi da spava.Probaj mozda pomogne.pozzz
probaj sa fenom ili muzikom za bebe imas na youtube, da bude ukljuceno dok ne ucvrsti san ili kod tebe da spava dok ne zaspi cvrsto..
Smatram da svaka mama zna sta je najbolje za svoje dete...i da ne treba da se pravite pojedine pametne i osudjujete neke majke jer drugacije podizu svoje dete a ne po nekim glupim pravilima.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »