Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Moja beba sutra puni mjesec dana, grceve je dobio cim smo izasli iz bolnice. Sad za sad nisu jaki, nema velikog placa i vriske.Ono sto me brine, je to sto on jako puno i glesno stenje i rezi, da se tako izrazim. Kad je na rukama, onda je miran, ali cim ga spustim, on pocne sa stenjanjem i rezanjem, pa se malo umiri i sve tako u krug. Ne znam da li mu takvo ponasanje izazivaju grcevi ili je nesto drugo u pitanju
Drage mame, pošto vidim da su ovo komentari od pre skoro dva meseca, ukoliko vidite moj, molila bih vas da mi odgovrite. Moj sin, star mesec dana, je počeo u toku noći, od 4.30- 7.00 ujutru, kroz san da stenje i da 'dere' grlo. I to na svakih par minuta. Iskreno, deluje kao da zapinje, ali to radi i pošto se uveče, pre spavanja, dobro isprazni, a i kada su mu creva 'puna'. Ume to nekada i da radi dok sisa. Grčiće ima, ali nisu prejaki, brzo prestanu, samo mu grejem stomačić. Da li su vaše bebe prestale sa stenjanjem i da li znate na kraju uzrok tom režanju?
isto i kod nas! Nama je dr rekla da je to zbog stolice, tacnije da ima grcice i gasove ali slabije... pa se malo muci dok izbaci stolicu. Uglavnom nije zabrinjavajuce i trebalo bi da se sredi i to uskoro. :)
Nama je danas tocno mjesec. Za sad grceve nemamo,poceo je vec 15ti dan da podize glavicu,a i smije se. 😊 navecer spava 3-3,5 sata. Bebica je za sad super,nadamo se da ce ostat ovako
mom decacicu je danas mesec dana. pijemo espumisan kapi i grceva gotovo i da nema. malo se samo pomuci dok se iskaki. kaki svaki dan, mozda zadnjih 2-3 dana manje, u smislu 2-3puta dnevno, a ranije i do 5-6puta.
uvece oko 20h , posle kupanja, place. ne pomaze nista. ni sika, ni lazljivica, ni nosenje. place pa se umiri pa opet krene sa plakanjem. i cesto stuca, skoro posle svakog obroka. inace dojim ga, na svakih sat ipo do tri sata. cekam da sam potrazi jer kad ogladni mirnije sise nego kad nije gladan.
Naš bebac je isto noću nemirsn i razdražljiv. Plač prekidsmo nošenjem , dtavljsnje na siku ga privremeno umiri...ali. Pokušavam da uveče zaspi bar do pola deset,ali on često bude budan od 18-19h pa čak do ponoći. Za sve to vreme idu nsizmenično napadi plsča i mira , i traži sisu. Iako ja znam da je sit. Kažu da su to tzv skokovi u razvoju. Posle ponoći krenu seanse umirivanja nakon napada grčeva. Koristim,ali povremeno ,nemačke kapi Sab Simplex, dobre su. Onda, problem se nastavlja tako što se on umiri uz mene, deluje da je čvrsto zaspao ali čim ga prebacim u krevetac on se razbudi. Pa sad,da bih i ja ponešto odspavala, ostavim ga uz sebe,ali sve veeme polubudna ne bih li izbegla da ga oovredim. Kazu da je to sad faza potrebe za bliskošću.
Eto,možfa ovo nekom pomogne. Poljubac za sve mame :)
I ne kapiram cemu negativni stavovi, tj.minusi. Mame su mame. I menjaju se sa razvojem deteta.
Vuk sada ima godinu i po dana. Jedino sto mogu reci sa je to sada hiperaktivno i radoznalo dete. 😍Sto je super za detr. Ali mameeee...cuvajte se 😂😂😂
Ovo citam i smejem se :) kao da si opisala moju bebu. Na rukama spava, spustim je budna je, dam da sisa ona grize :).... e ima malo i grceva ali nije strasno s obzirom da koristimo biogaia ujutro dvije uvecer tri kapi. Ali ipak stenje i mlati noga i rukama na sve strane. E da li je to skok u razvoju, nervoza ili grcevi ne znam ni sama
Sad se setih ovog svog komentara od pre par nedelja. U medjuvremenu ova se situacija sredila sama od sebe. Medjutim izgleda da je od sinoc pocela Nova faza skoka ubrazvoju,opet je nervozan,cesto siki,trazi siku I bez gladi... Odnsilne zelje za bliskoscu ili mirom on se I prejeda... Ali sad znam da je faza I da ce proci :))). Tako da,bez brige, kkao vreme odmice, sve stvari se promene. Nikada nemoj na svoju ruku da dajes kapi ovakve I onakve, ako beba generalno nema Jake grceve, onda ce biti Dana kada stlno pusta gasove, I davaces joj jedino tada kada ne moze sama da ih podnese. Za to koristim,Ali samo tada, sab simplex.
Nazaloat,mi imamo blago reflux,mada lekar nije potvrdili dijagnozu, dobili smo savet da se stalno nosamo I podizemo cak I u toku podoja po par puta. Od tada je mnogo bolje detetu,iako sam ja preeeemorena. Sve za nase bebce!:*
Isti slučaj i kod mene, samo što kod nas kreće posle 13h da bude nervozan, stalno traži da sisa, spava na rukama a čim ga spustimo u krevetac on se budi, i tako u krug. Čak i kad sisa ima napade besa, danas mu je već 6ti dan da se ponaša tako, valjda će već da prodju ti skokovi i da se normalizuje sve... noću spava jedino ako ja legnem da spavam pored njega inače samo vrišti. Gladan nije to znam jer imam dobro mleko i dobro sisa,ali opet traži, ako mu dam dohranu odmah kako pije osetim da kaki a drugu polovinu bljućne i opet traži da sisa... Inače danas mu je mesec dana i dok nije imao te skokove bio je predobra beba...
Probajte da nabavite kapi infacol
Nama pomazuuu








Nasa beba ima mesec dana, pije mleko Aptamil i koristimo flasice Dr Brown level 1. Interesuje me da li neko ima iskustva kada preci na level2? Dnevno popije oko 650g (+-100) ali smo primetili da se malo "umori" na pola flasice ili pred kraj, i zaspi :) Probali smo level2 i popila je 150g u cugu ali kao da se malo prejela. Napreduje dobro, jedino sto malo redje kaki, na 2-3 dana. Hvala unapred!
Da li beba od mesec dana sme da spava na stomacicu?
Zavisi da li umije sama da dize glavu i da je okrene dok lezi na stomaku, neke bebe to mogu ranije, neke tek sa 2+ mjeseca.
Ako umije onda bi smela ali je bolje prvo pusti da spava na stomaku samo preko dana kad mozes da je pogledas s vremena na vreme. Ako ne umije da okrene glavu onda ako povrati a ne moze da digne i okrene glavu moze da se ugusi. jeste retko ali bolje ne rizikovati. ima beba koje cesto vracaju hranu i onih koje nikad ne bljuckaju...
Moja beba spava na stomaku od 3. nedelje ali ne uvek nego kad ga boli stomak stavim ga 2 puta na stomak da spava pa onda opet na bok. ali zato sam prvih puta kad sam ga ostavljala cesto proveravala da li je dobro.
moja jedino tak i zeli spavat a kad budna lezi u kinderbetu mora bit na ledima
drage mame jedno pitanje,kako dajete espumisan kapi?po kojoj semi?pozdrav
Espumisan kapi su bas lek tako da nemojte na svoju ruku i samo kod jakoh grceva.. Bolje su biogaja kapi ako grcebi nisu jaki ili neke druge kije su na biljnoj bazi. Meni je tako objasnila patronazna sestra pa prenosim savet..
Meni je Pedijatar rekao 3 do 5 puta dnevno po 20kapi pre podoja, ja mu dajem samo kad ima grčeve pre podoja...
nemoj davati nonstop,posto od tih kapi kaka nonstop.. i posle kad poraste nece moci sam da kaki ako ne bude popio neke gluposti da ide da kaki, i ja sam mu dala kad imao grceve i ukidala sam odma to vise da mu dajem posto necu da ga ucim, jos malkice pa ce grcevi nestati :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »