Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
Meni je doktor rekao da mpgu slobodno da koristim kapi za nos
Ja sam stavljala beli slez... i pomogao mi je.. fizioloski mi nije bas nista pomogao... tako da mozes probati sa slezom
Draga, slobodno smeš piti čajeve. Ja sam čak otišla do apoteke, rekla koja sam nedelja i da sam se prehladila i dali su mi Panadol Advance na bazi paracetamola 3x1 dnevno. Samo nemoj koristiti nikakve kapi za nos već samo fiziološki rastvor :)
Pozdrav svim trudnicama. Ja sam 10+3 nedelja. Osecam boluckanje u stomaku s vremena na vreme ali sam citala da je to sasvim normalno u trudnoci jer se materica siri... Medjutim, jutros me je jako boleo stomak, bas u delu gde je materica. Ja ne budem lenja i odmah odem kod svoje dr u dom zdravlja, gde je bila i vise nego drska i rekla kako ja trcim za sitnicu kod lekara. Cuj sitnica, a ja pola sata nisam mogla da se pomerim od bola. Odradila mi je uz, beba je 3,7cm, pomera se... Ok, mozda sam se ja uplasila bez razloga, ali meni je ovo prva trudnoca i nikada takav bol do sada nisam osetila u trudnoci. Eto, to su nasi lekari.. Grde trudnice koje se ne javljaju redovno kod lekara a kad se zena zabrine za svoju bebu onda je naprave hipokonderom...
Ja sam imala probadajuce bolove u predelu jajnika na samom pocetku trudnoce, od straha da je vanmatericna sva preplasena otisla sam kod mog ginekologa u dom zdravlja jer nisam imala izbora, doktorka kod koje inace idem privatno nije mogla da me primi taj dan..
Otisla sam sat vremena pred pocetak smene da predam knjizicu ne bih li sto pre presla..Medjutim, sestra proziva njih 10 pre mene..nekim izmisljenim redom..i kada sam najnormalnije pitala po kom to redosledu proziva ona pocinje da se svadja sa mnom, bila sqm drska ali sa punim pravom, ulazi kod doktora nakon cega on izlazi i obraca mi se pred svima:"KOD MENE NIKAD VISE NEMOJ DA DOLAZIS, NIKADA TE NECU PREGLEDATI."
Moram da napomenem da je pomenuti inace i nacelnik samog doma zdravlja u Indjiji,
da je njegovo radno vreme od 13h do 17h a obicno dodje u 14h i ode do 16h pa ko je presao presao je,
da citav "pregled" traje svega 60 sekundi
da mi je hlamidiju 6 meseci nazivao bakterijom i lecio je Canesten kremom.
Izvinjavam se na dugackom tekstu ali ovo sam morala da podelim.
Slika naseg zdravstva!
Pozdrav svim trudnicama :) Ja polako ulazim u 11 nedelju, stavljam utrogestan vaginalno i pijem elevit. Ginekolog mi je rekao na proslom ultrazvuku da je sve u redu a sad imam opet zakazano 28. Decembra. Ovih dana sam imala stres, pa se sve plasim da linje sve u redu sa bebicom. Nekad me bole grudi mnogo, nekad ne, da li je to normalno? Meni se jos uvek po malo spava, a mucnine polako prolaze. Zelim svakoj trudnici i mami sve najbolje :)
Cao! U 11.sam nedelji i osecam bol u donjem delu stomaka. Nije preterano jako kao neko ziganje. Imala sam slicne bolove i u 6-7.nedelji. da li je to normalno?
Da, širi se materica :)
Cao svima,ovo je moja 4 trudnoca imam 1 dete i 2 pobacaja.trenutno sam 10,4 radila sam pre 4 dana genetiku cekam rezultate pa da radim double.nadam se da je ovaj put sve u redu.inace nemam mučnine od 7 nedelje a povraćala nisam ni jednom.samo imam problem sa bubuljicama nadam se da ce to uskoro prestati!
I meni je 4 trudnoca,trudnoca i porodjaj koji su protekli bez problema a onda dva pobacaja u 8. i 10. nedjelji. Sada sam 11.+3i sve je savrseno redu. Samo sto imam blage kontrakcije ali uuimam svakako preventivno jedan utrogestan uvece. Danas sam radila dabl test. prije 4 nedelje sam radila genetiku-na trombifiliju i danas mi dr kaze da je nalaz uredan. Bas sam srecna. Inace sam radila sve moguce nriseve i nalaze. Sve je ok. Cak sam bila i kod hematologa koji mi je dao da uradim neke dodatne nalaze,i to je sve ok. Samo jos cekam rezultate dabl testa:-)vjerujem da je sve ok
Cao svima,ovo je moja 4 trudnoca imam 1 dete i 2 pobacaja.trenutno sam 10,4 radila sam pre 4 dana genetiku cekam rezultate pa da radim double.nadam se da je ovaj put sve u redu.inace nemam mučnine od 7 nedelje a povraćala nisam ni jednom.samo imam problem sa bubuljicama nadam se da ce to uskoro prestati!
Ćao svima :) i ja sam 11. nedelja, i od pre 3-4 dana primetila sam da mi je stomak potpuno suv i osećam kao da mi koža bukvalno puca, iako se mažem 2 puta dnevno već nekoliko nedelja, kokosovim uljem i Šaljićevom kremom protiv strija. Da li još neko ima sličnog iskustva i šta savetujete za mazanje? Pozdrav :)
Ja sam se od pocetka mazala samo Pavlovicevom, uvece pred spavanje, i to obilato, a imam suvu kozu, do kraja trudnoce dobila dvadeset kilograma, i evo, ni jednu striju nemam.
Sa prvom trudnocom mazala sam kremu protiv strija Anubus kozmetike. Ukucaj na Internetu da vidis.Mozes telefonom da je narucis i nije puno skupa (oko 400din je bila) , a na prirodnoj je bazi. Meni se ni jedna strija nije pojavila, a imam jako suvu kozu.
Zdravo...ja sam u prvoj trudnoci konstantno mazala strijet,mentu(isto neka saljiceva krema)pavlovicevu mast,neku niveinu bebi kremu koja je jako masna i to sam mazala bukvalno 6 puta dnevno...i do osmog meseca je sve bilo ok..ali onda je poceo neverovatan svrab i baljda mi je stomak naglo jako porastao (toliko da su svi mislili da nosim dvojke)da vise nista nije pomoglo i naravno postala sam kao zebra...strije su krenule masovno da se sire....tako da nista nije pomoglo....:( ali kad vidis bebce zanemaris to poprilicno..:)
Drage trudnice ja sam u 11. nedelji i imam bolove u stomaku da li je to normalno. . .inace ovo mi je prva trudnoca. . hvala unapred
Jeste. Siri se materica, mora da boli, nekada ces imati slicne bolove kao menstrualne. I kicma boli i stomak..i naravno grudi..
i ja isto..da li je to normalno?
cao... 11 sam nedelja. danas mi je dosao nalaz na ureaplazmu i miko plazmu 10 na 3 titar....i dr mi je dala sumamed da pijem... :/ ima li neko iskustva s tim? Malo se bojim jer sam svasta procitala.... Ljubim vaaas
meni je sumamed unistio zeludac... pa sam bila na dijeti... a u prvom tromesecju nevalja nista piti od antibiotika... i ja sam 11 nedelja...
ne znam sta bi ti rekla trazi savet drugog lekara...

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »