Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Ne znam kako napredujes sada sam vida poruku, ali nikako ne sme da se krene sa sargarepom, ili uzmi milupinu rizu ili jabuku.
Pozdrav svim mamama!Imam jedno pitanje,kad su vase bebe pocele da se okrecu sa ledja na stomak i obrnuto?Imam bebu od cetri meseca ali ona to jos ne radi.
Moj deckic je poceo sa 3 mes. Ali sve je to individualno....
Moja ima 4 mjeseca I dvije sedmice I ne okrece se samo na bok i to nije nista lose okrenut ce se kad mogne
Moj bebac je poceo da se okrece vec pocetkom 3 mjeseca,ali nije to nista lose, pricala sam sa jednom curom i rekla mi je da se njena curica 2 puta
okrenula i vise nikako,a ima isto kao i moj djecak -4 mjeseca :)
Ni moja to ne radi,hoce uz pomoc,alo vise od toga ne
nije gospodja napisala ima li joj beba
sve zube u 4-tom mjesecu da kida meso...Boze sasta
Nas bebac fino napreduje, ima preko 8 kg. Do sada je samo pio mleko a od juce smo krenuli sa kasicama. Uziva da jede i sve mu se svidja.
Medjutim, pre dve nedelje je poceo da menja raspolozenje. Postao je mnogo nervozan i kenjkav. Balavi puno i stalno trpa prstice u usta. Tesko se uspavljuje. Pomislili smo da nisu krenuli zubici i pre dva dana na pregledu, doktorka je potvrdila da su definitivno poceli da izbijaju. Kaze iako se ne vidi lepo golim okom, ona moze da vidi da su mu pljuvacne zlezde ispod jezika malo natecene i da su mu desni na mestu dva donja prednja zuba (oni prvi izbijaju) dosta tvrde. Rekla nam je da simptomi mogu da traju neko vreme dok se nesto ne vidi okom i dok prvi zub ne pocne da se pojavljulje. Kaze moze da izbije za dve nedelje a moze i tek za mesec dana.
Inace krenuli smo na bazen i baby plivanje. Instruktor nas je savetovao da krenemo sto ranije dok bebe jos ne razviju refleks za udisaj pod vodom, jer na taj nacin lakse uce da rone. Ovde gde zivimo je to jako popularno. Beba mora da ima min 5 kg da bi krenula na plivanje. Ovaj nas uziva kada ga nosamo kroz vodu, ne skida osmeh sa lica. Taj dan uvek najbolje spava. Ako ima baby plivanje u vasem mestu, toplo bi vam preporucila. Opustanje za celu porodicu. Pozdrav!
Mame,jel moze pomoc? Beba ima 4 meseca i 2 nedelje. Na vestackom mleku je. Htela bih da joj uvedem dohranu. Cula sam da
se pocinje pirincanom kasom,ali od kog proizvodjaca da uzmem? I kada da dajem,u kom delu
dana? I da li pre mleka,ili da popije mleko,pa onda da joj dajem po kasicicu,dve? Hvala..

soljica rize ,4 soljice vode, to se skuva i onda najbolje stapnim mikserom. one kupovne u sebi imaju secera a pedijatri preporucuju prvo slano da se kao beba navikbe i da ne bi odbijala posle slanu hranu. Mada to nema veze i majcino mleko i formula su slatke.
Mi smo poceli sa krompirom. Ne zivimo u Srbiji i ovde se tako radi pa eto jos neke alternative.
Od 4og meseca se kod nas krece sa kasicama i to prvo krompir. Kada se skuva, izgnjecka se i sa adaptiranim mlekom (ili majcinim) koje beba pije napravi se pire. Bez soli, zacina ili bilo cega drugog samo to mleko. Pire treba da bude skoro tecan da beba moze lepo da proguta. Prvi put su nas savetovali, kada se uvodi nova hrana, da to bude jedna do dve kasicice za jedan obrok u toku dana i posle mleko. Ako mu se svidja, sutradan moze da pojede i 4 kasicice. Mi mu dajemo kasicu za vreme rucka oko 2 sata popodne.
Posle par dana uvodi se i sargarepa mesana sa krompirom. Pa posle par dana drugo povrce. Na kraju se uvodi voce. Obicno najvise do dve nove hrane nedeljno. Gotove kasice su isto dobre i prilagodjene su bebinom uzrastu.
Najbolje sama da pravis kasice pomocu blendera.
Mi koristimo Milupa pirincanu kasu ali popodne. Mozes umesto popodnevnog obroka ili da das sat vremena pre kupanja, kupanje pa mleko i spavanje. Pozdrav!
Milupa kasice. prije podne, u pocetku kasicica-dvije. jednu namirnicu dajes 3 dana zbog mogucnosti alergije.
Andrej ima 4 meseca i nepune 2 nedelje. Drage mame, da li grejete kupovne kašice i na koji način? I da li može preostala nepodgrejana količina da se sačuva u frižideru za sutradan pošto on tek počinje sa kašicama i jako malo poručka?
Moja beba je pocela bas slabije da spava. Nocu se budi na svakih pola sata. Ne znam zbog cega sad to, do pre 2,3 nedelje je super spavao.
isto se i nama desilo i ispostavilo se da je beba bila gladna...
Zdravo Vanja. Ja imam isti problem... Spavala je po celu noć a sada em ne može da. Zaspi pre 12h noću em se budi na sat dva.. Postalo je teško..... Pritom ako zaspi u mom krevetu dok sisa probudi se kad je prebacim u krevetac.... Čitala sam o nekoj regresiji sna kod beba. Kucaj na gugl....ja sam se pomirila sa tim da je to faza koja će proći.... Pa eto. Možda i tebi pomogne kad pročitaš o tome. Pozzzzz
I kod nad je isto tako. Budila se jednom sad 3-4 puta. Kazu moram joj poceti uvoditi hranu, samo sisa. Ima 4,5 mjeseca.
moze biti da su krenuli zubici.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »