Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Pozdrav svima :) trenutno sam 25a nedelja trudnoce, nosim devojcicu i do sada je sve bilo ok. Danas na ultrazvuku su mi rekli da postoji pijelektazija(nisam sigurna da li sam dobro cula) na desnom bubregu velicine 3,7mm,pa me zanima da li je jos neko imao iskustva sa tim,pa da li moze da mi da malo vise informacija? Hvala unapred
Caos svima....ja sam u 23 nedelja...isla sam pre neki dan na ekspretni ultrazvuk sve je u redu..bebu osetim svaki dan...samo me malo boli sa leve strane jada kinem jel to normalno?
I mene boli kada kinem,takodje.Verovatno da je normalno

Cao svima. 24. sam nedelja i par dana slabije osecam bebine pokrete. S vremena na vreme me malo gurne,ali ne toliko cesto kao pre. Bila sam na ekspertskom UZ pre 5 dana i sve je bilo normalno. Malo sam zabrinuta.
Drage trudnice, ja sam u 21. nedelji i juce je na uzv doktorka videla da beba (decak) ima cistu na bubregu. Sve drugo je ok. Ne znam sta da mislim, tek za 5 dana idem na expertni uzv. Da li je neka od vas imala slican problem? Hvala
Pozdrav drage mame, moram vam reci kad citam ove komentare kako se neko udebljao samo 4-5 kg, muka mi dodje. Svaka vama cast ali ja sam samo u mjesec i pol dobila 7kg... :o staaaalno sam gladna. Dali sam ja jedina debela i sretna? 😊
Nemoj da se brimes nista,sve je to normalno. Ovde vecina i laze o kilazi,a ne poznajemo se pa da znamo jel tacno. Zene samo o tome misle.
Meni je ovo druga trudnoca, u prvoj sam sa 58 dogurala do 80 na porodjaju, tek nakon 6 meseci od porođaja pocele su kile da spadaju, do tada nesto jadno. Sada sam 24 nedelja i opet sam kao trokrilni i pune noge celulita 😁
Ja sam usla u 24.nedelju, do sada dobila samo 1kg na tezini. Ne hvalim se inace sam ogromna, jer sam od srarta sa 30kg viska. Svaka trudnoca je razlicita i nema sta oko toga da ti bude muka. Bitno je samo da su nam bebe ok, a kile ce spasti posle porodjaja
Zdravo mame i buduce mame, juce sam isla na ekspertni uz i doktor mi je rekao da je jedna komora mozga uvecana, tj. da je na gornjoj granici? Da li je neka mama imala slicno iskustvo? Jako sam zabrinuta iako je doktor rekao da nema razloga za paniku i zakazao kontrolu tek za 9 februar. Unapred hvala na odgovorima.
Postoji studija da trudnice kije nemaju odnos sa muzem za vreme trudnoce, nemaju nikakvih problema sa kandidom..
Takodje, svakodnevni ulosci mogu da simuliraju rad ove bakterije, te je nepozeljno stavljati ih.
Mi nemamo odnos tokom trudnoce,doktor nam je zabranio,ali mi se javila candida usled pada imunog sistema.Imam fleke po telu a pronadjena je i u brisu.
Zdravo mame, ulazim u 24-tu nedelju, na pocetku trudnoce sam imala 63kg, 12-tog decembra sam se mjerila i imala sam 71 kg... Prije nedelju dana sam imala jako velik stres i nervozu imam svaki dan, pre dva dana sam se izmjerila i bilo je 66kg, bebu osjecam svaki dan i vrlo je aktivna, trudim se da se ne nerviram koliko mogu... Da li pad moje tezine skodi bebi?
pozdrav,
mislim da pad Vase tezine ne skodi bebi koliko joj skodi stres koji joj prenosite! ne za sta je u pitanju, ali sta igd da jeste, setite se da morate da brinete o svojoj bebi. Uzivajte u trudnoci sa svojom bebom. poz :)
drage trudnice,24 -ta sam nedelja ,da li je neka imala ranicu na grlicu materice i zbog nje kako kaze moj gin obilan sekret u trudnoci i kakva su iskustva vasa sa ranicom ?
imam je ja i 23.ned sam... Najbolje je da ne razmisljaas o njoj... imam je od pre trudnoce i ginekolog mi na svakih mesec dana radi proveru cvrstine grlica i to je to. Sto se sekreta tice on je u toj situacije normalan, redovna higijena i bez opterecenja. :)
Ja sam je vukla godinama, sve su mi govorili da nije ništa i da treba da se prati. Papa mi je bio uredan sve do jednog momenta kada je nalaz bio jako loš i morala sam na operaciju gde su mi odstranili skoro ceo grlić. Zato sad prolazim kroz trudnoću u strogom lezanju. Nemaju na šta ni serklaž da mi stave. Znam lično dve žene kojima je čak u trudnoći ustanovljeno da se ranica mora operisati i operisale su je u trudnoći bez ikakvih problema. Rodile zdravu decu itd. Najvažnije je da vam je papa ok, a ako nije da se odmah radi biopsija. Ja sam npr.iako mi je kod jednog dr navodno papa bio ok otišla na drugo mesto gde mi je rezultat bio katastrofa. Drugi je patolog gledao preparat. Ne plašim vas, nikako mi to nije želja samo hoću da naglasim da je papa strašno važan. Postoji i analiza "hpv tipizacija" gde se ustanovi da li slučajno imate hpv virus jer on zna da od ranice brzo napravi problem.
drage dame,ja sam u 24 nedelji i cvrsca mi je materica,uz to imam i problem sa kandidom,pijem pentraxil i stavljam ampicilin vaginalete a uz to koristim i utrogestan tri puta dnevno.Da li je neko imao slicno iskustvo?
Ne brinite, Pentrexyl može u trudnoći da se pije, on je po sastavu ampicilin, kao vaginalete.
@ana pa trebalo bi sto pre da uradis briseve,da znas o cemu se radi,ja mislim da nisam osecala neki drugaciji miris urina
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »