Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
Ja od pocetka lezim ,imam kontrakcije . Od kako sam usla u 18 nedelju malo su se smanjile pa sam pocela vise da se krecem. Sada sam 22 nedelja ,koristim utrogestan 2 puta po 200 mg vaginalno. Jedno vreme sam imala kontrakcije svakih 20 min ali hvala bogu sad su se svele na pet sest u toku dana. Od lezanja sam se ugojila 11 kg ali se ne pazim ni malo ,bitno mi je samo da bude sve ok sa bebom.
Drage buduce mame, ja sam 21+5 nedelja, pokreti bebe su sve jaci, mrda stalno nekada me cak i probudi. Ugojila sam se 7kg...jos ne znamo pol bebe i to me izludjuje bas. 😊😘
izvini kako ste uspjeli stavit sliku profila:)
Citam kom.sto se tice tezine, a sta bi ste rekle na +14kg 😊😂,al ja ih nesto ne osjecam precerano a i nije mi jasno kako dodjoh do te tezine kad za sinom od 15 m po cio dan trcim 😊😉
Ma samo izmisljaju ovde..te dva kg te tri kg..najbolje jos i da su smrsale..Ko o cemu,zene o kilazi..dosadne su bre..
Ja sam 21+2 osjetim svoju bebicu svaki dan cak i ako se krecem ,udarci su malo jaci 😃😘
Pozdrav svim mamama. Samo da prenesem svoja iskustva, jer mozda pomognem nekoj uplasenoj mami. Danas ulazimo u 22-drugu nedelju i do sada je manje-vise sve bilo ok. Inace cekam decaka koji je zacet vantelesnom oplodnjom. Jedva cekam da vidim svoju bebicu. Prosle nedelje sam dobila kontrakcije i 2 puta sam bila na kompletnom pregledu u Visegradskoj. Grlic je bio zatvoren, ali oni nisu mogli da otkriju sta je u pitanju. Osecaj je jako neprijatan i podrhtava ceo stomak uz ostra probadanja i konstantan tup bol. Sve dok doktor nije uradio briseve jer je sumnjao na bakterije, za koje se ispostavilo da ih imam u velikom broju, a razlog je pad imuniteta. Tako da sada uzimam antibiotike i nadam se da ce sto pre proci. Tako da zelim svim mamama da kazem da, ako i osete nesto slicno,ne trebaju odma kao ja da se prestrave, nego da znaju da moze biti i nesto manje rizicno kao sto su bakterije. Inace rekli su mi da one nisu opasne po bebu koja se sada vec uveliko mrda u stomaku. :-)
pozdrav,

Po aplikaciji i menstruaciji sam 21+2 dana, a po uz 23+6 dana,plod ima 480gr. Razlika je velika u danima,po meni.

Do sada su se poklapali ultrazvucni pregledi sa nedeljama trudnoce.
Da li je neko imao ovakvo iskustvo?
Imam slicnu situaciju, po ciklusu sam 24. nedelja, a po UZ(4 D) 22., doktorka mi je rekla da je verovatno kasnije doslo do trudnoce, pa sam zatrudnela dve nedelje kasnije u odnosu na ciklus. Ali je sa bebom sve super, devojcica je u pitanju 😊.
Imam slicnu situaciju, po ciklusu sam 24. nedelja, a po UZ(4 D) 22., doktorka mi je rekla da je verovatno kasnije doslo do trudnoce, pa sam zatrudnela dve nedelje kasnije u odnosu na ciklus. Ali je sa bebom sve super, devojcica je u pitanju 😊.
Pozdrav svim trudnicama. Ja sam usla u 22. nedelju, dobro se osecam. Na uzv su videli da beba ima prosirene pijelone na levom bubregu, kazu nije strasno, moze da se povuce. Da li se nekoj od vas desilo tako nesto i da li ste cule za to? Hvala
Pozdrav svim buducim mamama!😊 Evo i mi smo u 22.nedelji,tačnije skoro 23.,cekamo devojcicu. Ja sam svoju bebu osetila još u 16.nedelji i sada je sve jači i jači osecaj, u isto vreme i neobican ali i prelep da znaš da nešto igra u tebi,zivo biće. Non stop se igram,kako danju,tako i noću.
U 21.nedelji,beba je bila teska 400g,a ja sam se za 9 nedelja(skoro 2 meseca) ugojila 7kg.
Hvala Bogu,sa trudnocom je sve u redu, kao i sa bebom,pijem samo folnu kiselinu sa mineralima i vitaminima i magnezijum,jer imam često grčeve u nogama. Od tegoba nemam nista,jedino bolove u ledjima i kukovima koji mi ponekad ne daju spavati ali inače,ostalo je sve u redu.
Nadam se da ce tako i ostati do kraja.
U ovom periodu mi je počela velika potreba za slatkišima pa moram malo da se kontrolisem,inače bih mogla slatko samo jesti.
Ne znam da li i druge buduce mame imaju ovakve prohteve. 😊
Sto se tice tezine bebe ,mislim da bi doktor odmah trebalo da uoci ili kaže ukoliko je tezina mnogo iznad ili ispod proseka. Zato je najbolje pitati na sledećem pregledu obavezno.
Veliki pozdrav svim mamama !!!
Pozdrav svima. I mi smo usli u 22. nedelju , mrdamo se sve jace i jace , uglavnom preko noci jer preko dana moja curica spava. Barem mi je receno da je cura pre par dana koja napreduje u dan i ima 341 gr. nadam se da nije doktor omanuo :) Malo se brinem posto sam se do sada ugojila samo 2kg i ne jedem bas nesto puno. 3 obroka na dan izmedju neko voce. Pijem mamavit ali apetit mi je slab i samo stomacic raste pomalo. Da li neko moze da mi kaze da li je to mala kilaza za ovoliko nedelja posto kazu da do sada bi trebalo do 7kg da se ugoji? hvala unapred
Draga Marijana, super si nemoj da se brines. Ja sutra ulazim u 22. nedelju i do sada sam se ugojila nepuna. 4kg. Moja devojcica je prosle nedelje na uz imala 322 grama i sve je u redu. Cak je moja dr u domu zdravlja prokomentarisala kako sam se ugojila vise nego sto bi trebalo, a dr u Visegradskoj koja mi vodi trudnocu je rekla da sam super. Tako da nemoj da se brines, hrani se zdravo i umereno. Uzivaj u trudnoci.
Marijana ne brini, i ja sam se do sada ugojila 3 kg. Doktor mi kaze da je beba cak i krupnija za svoj uzrast. Inace sam usla u 23 nedelju. Nemam apetit ali isto imam 2 nekada 3 obroka i voce izmedju. Slatko nikako ne jedem. Jednostavno mi se ne jede. ja sam startovala sa 87 kg....ali sam po prirodi krupna i imam puno misicne mase i teske su mi kosti...(ne tesim se....haha). Pijem samo Mg sumeci i to je to.
Tako da ne brini....beba uzme sebi koliko joj treba. Ja sam u drugoj trudnoci sa cerkom dobila za 9 meseci samo 2 kg...ali sam puno smrsala.
Sve sam posle nadoknadila
Nemoj da brines. Beba uzima samo ono sto joj je potrebno,odnosno ono sto je zdravo. Sve ostalo ostaje tebi,uglavnom ono sto nas cini debeljucama :)
Pa moguce. Nekako mi 56kg za skoro kraj 5og meseca malo :) Ali mi je lakse ako znam da nisam jedina. Hvala na odgovoru.
Ja sam 3 kg , mislim da debljanje tek sada krece
Dobar dan trudnice :) evo nas u 22 ned . Nakon tusiranja sam na stomaku uocila strije , pokraj pupka crvenkasto . Da li je netko id vas vec dobio i da li postoji nacin da zaustavim ili s nekim kremama da nestanu jer su jos male . Mislila sam da se ti dobije nakon poroda ali eto ga 😊
Zdravo svim trudnicama! :) I ja sam u 22. nedelji i već mesec dana korisim čist vazelin za mazanje stomaka i prezadovoljna sam, s obzirom da mi drugi preparati protiv strija nisu pomagali. Malo se teže nalazi u slobodnoj prodaji, ali može da se naruči u apotekama koje prave kreme za negu kože. Inače, pre trudnoće sam dosta bila fizički aktivna i stomak mi je bio jako zategnut. Srećno trudnice! :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »